Hvordan NFC-betalinger fungerer

Kunder kan foreta NFC-betalinger ved å trykke deres kontaktløse kort eller Lommebok-app (for eksempel Google Pay eller Apple Pay*) mot den øvre halvdelen av kortleseren.

Etter at du har trykket kortet eller den kompatible enheten mot leseren, hører du et pip og de fire lysdiodene lyser, noe som signaliserer en vellykket overføring.

Transaksjoner på 500 kr eller under må vanligvis ikke godkjennes, men alle transaksjoner over dette beløpet må godkjennes med kundens pin-kode. Denne grensen er satt av kortholderens bank og kan variere fra bank til bank og fra land til land.

Kort som tilbyr et kontaktløst betalingsalternativ gjenkjennes av denne logoen:

Hva er gebyrene for kontaktløse transaksjoner?

Kontaktløse transaksjoner behandles på samme måte som chip- og PIN-transaksjoner. Derfor gjelder de samme gebyrene. Se vår pris- og avgiftsguide for en fullstendig liste over transaksjonskostnader.

Vær oppmerksom på at i noen tilfeller kan NFC-betalinger med debetkort fremdeles behandles som kredittkortbetalinger på grunn av måten de håndteres på.

________________

*Lommebok-apper kan bare brukes med SumUp-enheter hvis kortet som er lagret i appen er kompatibelt med våre tjenester. Du finner en liste over godkjente kort her.