Sådan modtager du transaktioner fra kort, der ikke er til stede, med Virtuel Terminal

1. Trin 1:

• Log ind på din SumUp-profil, og vælg “Virtuel Terminal” fra menuen i venstre side.

• Eller: Åbn din SumUp App, naviger til “Indstillinger”, og vælg “Virtuel Terminal” fra menuen.

2. Trin 2:

• Indtast beløbet til betaling og en beskrivelse af produktet eller tjenesten. Bemærk: Du skal indtaste en beskrivelse for at kunne foretage transaktionen. For at forhindre tilbageførsler skal beskrivelsen være så nøjagtig som muligt, så din kunde senere kan genkende overførslen.

3. Trin 3:

• Indtast kundens kortoplysninger, og vælg “Gennemfør betaling nu”.

4. Trin 4:

• Når betalingen er godkendt og færdigbehandlet, kan du sende kunden en kvittering via e-mail eller SMS. Alternativt kan du tilslutte en printer og tilbyde en fysisk kvittering.

Vi anbefaler, at du altid sender kvitteringer til dine kunder, da dette hjælper med at minde dem om overførslerne og dermed hjælper dig med at undgå tilbageførsler.

Du kan nu se denne transaktion i afsnittet Salgshistorik under din SumUp-profil (som tidligere hed SumUp-konto). Bemærk: Virtuel Terminal-transaktionen vil blive anført præcis som de andre transaktioner foretaget med din SumUp kortlæser, og i udbetalingsrapporten vil du kunne se de forskellige gebyrer.

Spørg altid dig selv om følgende, når du modtager betalinger fra kort, der ikke er til stede:

• Er kortholderen kortets ejer?

• Er kunden tilfreds med de leverede varer/tjenester?

Hvis du nogensinde kan svare “nej” til et af disse spørgsmål, skal du bruge vores formular til en erklæring fra kortholderen og bede om kopier af det fysiske kreditkorts forside for at matche det med kundens legitimationsoplysninger.

Stadig bekymret?

Hvis du er usikker på, om den person, der foretager transaktionen, er ejer af kortet, skal du ikke fortsætte. Hvis du ikke accepterer kortbetalinger, når du ikke kan bekræfte kortholderens identitet, undgår du risikoen for en tilbageførsel senere hen – eller endda potentiel svindel.

Download formularen til en erklæring fra kortholderen her: