Din salgshistorik indeholder udspecificeringer af alle de transaktioner, som du har gennemført med SumUp. Salgs-historikken gør det også muligt for dig hurtigt at få oplysninger om hvorvidt en transaktion var vellykket eller ej.

Indhold:

Salgshistorik på sumup.me

For at se din salgshistorik på din SumUp konto på sumup.me, skal du logge ind her med dine kontooplysninger. Vælg “Transaktioner” i menuen i venstre side. Du får nu en oversigt over alle de transaktioner, som du har gennemført med din SumUp konto i løbet af de seneste seks måneder begyndende med dit seneste salg.Hver transaktion vises med et kort resume.Den første ting, der vises, er transaktions-datoen.

Lad os gennemgå dem skridt for skridt:

• Det første, du ser, er tidspunktet for transaktionen.
  • Vist efter tidspunktet er status på transaktionen. Filtrene på højre side i din salgshistorik kan hjælpe dig med at forstå symbolerne. Hvis du har problemer med at identificere et symbol eller finde ud af, hvad de forskellige symboler står for, så er her en kort guide:

DK_successful_button.png Dette ikon betyder, at din transaktion er vellykket og vil blive udbetalt til din konto.

DK_failed_button.png Dette ikon betyder, at din transaktion ikke er vellykket, fordi kortet er blevet afvist, Bluetooth-forbindelsen er dårlig eller slet og ret, fordi der er tale om en timeout.

OBS

For at sikre et højt sikkerhedsniveau, så annullerer SumUp enhver transaktion, der ikke er gennemført inden for et bestemt tidsinterval (timeout).

DK_refunded_button.png En pil, der peger til venstre, betyder, at kunden er blevet refunderet for den pågældende transaktion. Hvis du vil vide mere om refunderinger, så klik her her.

DK_chargeback_button.png Et rødt udråbstegn symboliserer en chargeback. Klik her for yderligere oplysninger om chargebacks og hvordan du undgår dem.

Payout_Sign_Date.png Et grønt banksymbol sammen med en dato betyder, at midlerne eksl. gebyr (0.95% (Debit) / 2.75% (Kredit)) er blevet udbetalt til din bankkonto den dag.

OBS

Udbetalingsdatoen er ikke den dag hvorpå pengene vil figurere på din konto. Afhængig af din banks procedurer på området kan det tage op til 2-3 dage fra transaktions-datoen til den dag, hvor midlerne er at finde på din bankkonto. Vær også opmærksom på, at banken kun laver overførsler på hverdage.

I højre side finder du det beløb, der er blevet betalt såvel som betalingsformen.

Mastercard_Logo.jpg Hvis din kunde har betalt med kort, vises kortudbyderen også (Mastercard, Visa, American Express osv.).

PL_cash_payment_DB.png Hvis din kunde betaler kontant, kommer der et symbol frem, der symboliserer en pengeseddel, ved siden af det betalte beløb.

Du kan også få en mere detaljeret beskrivelse af dine salg ved at klikke på selve transaktionen. Et nyt vindue åbner i højre side af din salgshistorik.

Her vises følgende:

• Et thumbnail kort, der viser hvor transaktionen fandt sted baseret på GPS/data koordinater, der blev registreret, da transaktionen fandt sted.
  • En transaktions-kode
  • Kortoplysninger med kortnummerets fire sidste cifre.
  • Hvis der allerede er afregnet, også afregningsdato og beløb afregnet.
  • Transaktions-dato og tid samt transaktionsstatus.

Du har også mulighed for at refundere en betaling direkte fra din SumUp konto på sumup.me. Se denne artikel for yderligere oplysninger.

Hvis du trykker på “Kvittering”, kan du se den kvittering, som din kunde har modtaget.

Hvis du har slået Avanceret til, har du også mulighed for at se en detaljeret beskrivelse af din transaktion ved at klikke på “Detaljer”. Hvis du vil have yderligere oplysninger om Avanceret, så klik her.

Hvis du ønsker at filtrere efter bestemte transaktioner, for at organisere og sortere dem, kan du gøre dette ved hjælp af filtrene i højre side af salgs-historikken. Her er en kort forklaring af, hvad hvert filter gør:

• Betalingsmetode Giver dig muglighed for at vælge mellem kortbetalinger og kontantbetalinger.
  • Type Giver dig mulighed for at vælge, om du kun vil have vist vellykkede betalinger, fejlslagne betalinger, refunderede betalinger eller chargebacks.
  • Periode Giver dig mulighed for at bestemme et tidsinterval. Du kan vælge et interval fra standard-indstillingerne (”sidste uge”, ”sidste måned”, ”seks måneder”) eller manuelt indtaste to datoer i de to relevante felter.
  • Medarbejdere Giver dig mulighed for at sortere din salgshistorik efter medarbejder-konti, hvis du tidligere har opsat medarbejder-konti. Klik her for yderligere oplysninger om medarbejder-konti.

Når du har valgt filter, så tryk “Brug”. Derefter præsenteres du straks for alle de transaktioner, der matcher dine filterindstillinger.

Hvis du klikker på “Eksporter transaktioner” inkluderes kun de transaktioner, der vises med dit nuværende filter på CSV- eller XLS-filen.  Klik her for yderligere oplysninger om, hvordan du sender udbetalings-rapporter til dig selv og gå til  “Gensend udbetalings-rapport”.

Salgshistorik i SumUp app’en

For at se din salgshistorik i SumUp app’en på din smartphone/tablet, skal du logge ind med dine SumUp kontooplysninger.

Tryk på fanen “Konto” (iOS) eller menusymbolet (Android) øverst i venstre hjørne og tryk på “Salgshistorik”. Du vil nu blive præsenteret for en oversigt over alle de transaktioner, som du har gennemført med SumUp de seneste seks måneder (inklusiv dit seneste salg).

Hver transaktion listes med en kort opsummering af salget.

Listen er den samme, som den du finder på din SumUp konto på sumup.me.

Når du trykker på en transaktion, kan du få en mere detaljeret beskrivelse af salget med transaktionskoden og kortoplysningerne. Afhængig af, hvilken betalingsmåde, der er anvendt, finder du nedenfor nogle firkantede bokse med oplysninger om de enkelte skridt, som salget består af.

Eksempel på en kortbetaling, der allerede er blevet afregnet på din bankkonto. Når du trykker på transaktions-boksen får du mulighed for at få sendt en kvittering, på et kort få vist hvor transaktionen fandt sted eller refunderet transaktionen. Klik her for oplysninger om, hvordan du sender en kvittering, og klik her for en trinvis guide til refundering af transaktioner.

Eksempel på en kontantbetaling i Avanceret: Du får en detaljeret beskrivelse af, hvad, der er inkluderet i salget, såvel som hvor meget moms, der er på handlen. Du har også mulighed for at få sendt en kvittering, se på et kort, hvor transakationen fandt sted, eller refundere transaktionen. Klik her for oplysninger om, hvordan du sender en kvittering, og klik her for en trinvis guide til refundering af transaktioner.