Vi er interesserede i, at du tager imod kortbetalinger så sikkert som muligt, således at du kan beskytte din forretning mod misbrug og samtidig minimere risikoen for tilbageførsler, der er en konsekvens af fejl, der opstår, fordi kunden ikke kan finde betalingen på dennes kontoudskrift. Selvom det ikke altid er muligt at undgå tilbageførsler er der alligevel en række sikkerhedsforanstaltninger, som du kan søge at overholde, for at undgå tilbageførsler så vidt muligt.

Minimer risikoen for tilbageførsler

For at minimere risikoen for en utilsigtet tilbageførsel, kan du gøre følgende:

• Sikre dig at forretningsnavnet, som du har indtastet i registreringsprocessen, er kendt af dine kunder, da det er dette navn, der vil fremgå af din kundes kontoudskrift. Hvis du ønsker at ændre forretningsnavn, bedes du kontakte vores kundeservice.
  • Hvis kunden ønsker at lave en betaling med et kort, der tilhører en virksomhed eller en koncern, skal du sørge for, at der sendes en kopi af kvitteringen til virksomhedens økonomiafdeling.
  • Undgå dobbelt-betalinger. Når du bruger SumUp til at foretage transaktioner med, modtager du oplysninger i real-time om, hvorvidt betalingen er vellykket eller ej. Dette signaleres ved et grønt flueben, der indikerer, at du kan sende kvitteringen til kunden. Hvis betalingen ikke er vellykket, kommer der et rødt kryds eller et rødt udråbstegn frem på displayet. Endvidere kan du altid tjekke din salgshistorik i SumUp app'en eller på din SumUp konto på sumup.me. Se her for en guide til, hvordan du kan tjekke din salgshistorik.
  • Svar på indsigelser. Både kunder og udstederen af et kort kan efterspørge kopier af salgs- og kreditbelæg. Klik her hvis du ønsker yderligere oplysninger om indsigelser.
  • For at undgå, at din kunde ikke kan genkende betalingen på deres bankkonto, er det en god idé på forhånd at informere om, at SumUp kommer til at stå på kontoudskriftet som ejer af bankkontoen, imens dit virksomhedsnavn angives som reference (SUMUP* business name).
  • Da SumUp har lavet en funktion, der gør det muligt at sende en kvittering til din kunde pr. email eller SMS (eller at forbinde en kompatibel kvitteringsprinter) anbefaler vi naturligvis også at der gøres brug af denne funktion. Foruden denne mulighed kan du også lave en helt almindelig håndskrevet kvittering. Således kan du sikre dig, at din kunde har dokumentation/bevis for betalingen i tilfælde af, at denne har problemer med at identificere betalingen på sit kontoudskrift.

Sikkerhedsforanstaltninger for at modtage kortbetalinger

• Hvis du ønsker at refundere en kunde for en betaling, skal du refundere beløbet direkte til betalingskortet. Hvis du er nødsaget til at refundere kontant, med check eller postanvisning, skal du sørge for at få lavet en underskrevet aftale, der bevidner at kunden har modtaget refunderingen.
  • Vi anbefaler, at du har kunden foran dig for at sikre en gnidningsfri og sikker korttransaktion.
  • Chip & PIN øger sikkerheden, når de bruges i transaktioner med den chip-aktiverede SumUp kortterminal.
  • Kun hvis kortet ikke har en chip og ikke er NFC-aktiveret, skal du swipe kortet: først skal du indsætte kortet og derefter vil terminalen bede dig indlæse magnetstriben (altså at swipe kortet).
  • Magnetstribekort udgør også en vis risiko, da svindelnumre med magnetstriben er en af de hyppigst forekomne finansielle forbrydelser.
  • Vær sikker på kreditkortet ikke er beskadiget—hold fast på kortet under transaktionen; dette gør det muligt for dig at undersøge kortet.
  • Hvis kreditkortet afvises, når det swipes igennem terminalen, skal du ikke fortsætte. I stedet skal du anmode om en ny betalingsform fra kortejeren.

Sikkerhedsforanstaltninger for at undgå misbrug

• Check fakturerings- og leveringsadressen: Hvis du sender en vare, så tjek om de to førnævnte adresser stemmer overens. Hvis ikke, så spørg din kunde hvorfor. Deres svar skal give mening rent praktisk. Hvis det ikke gør det, så lad være med at tage imod betalingen. Hvis du har nogle spørgsmål i forbindelse med at modtage en betaling, er du altid velkommen til at kontakte os.
  • Godkend betalinger med kundens rigtige signatur. I nogle tilfælde vil din kunde blive bedt om at skrive under på displayet af din smartphone/tablet i stedet for at indtaste PIN. Det er ikke muligt at vælge mellem PIN eller underskrift. Kortet selv afgør, hvilken autoriseringstype, der foretrækkes. Check underskriften med den, der fremgår på kortets bagside. Tjek om yderligere identifikation er nødvendig. Hvis kortet ikke er underskrevet, skal du bede om foto ID med signatur og bede kortholderen underskrive kortet. I bedste fald spørg kunden om, at betalingen bliver gennemført med et andet kort. Skriv aldrig under på kundens vegne.
  • Ved chip- og underskriftsbetalinger har forhandleren ansvaret for at tjekke legitimiteten af underskriften.
  • Vær sikker på at kortet rent faktisk tilhører kunden.
  • Ved transaktioner på høje beløb (f.eks. 10 000 DKK eller højere) er det vigtigt, at anmode om foto-ID, for at sikre, at kortet rent faktisk tilhører kunden.
  • Leveringsbekræftelse: Hvis du sender et produkt, bedes du gemme både tracking oplysninger og en kvittering for levering. Ved store ordrer skal du anmode om en bekræftelse med underskrift ved levering.

Undgå

• Indtast salgets fulde beløb: Del det ikke op i mindre bidder. Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at dele beløbet op i flere transaktioner, for at undgå at ramme sikkerhedsbegrænsninger på kundes kort. Dette strider imod de handelsbetingelser, som de banker, vi arbejder sammen med, har opstillet. Vores sikkerhedssystem opdager transaktioner, der deles op.
  • Skriv aldrig under for kunden. Godkend betalinger med underskrift (hvis der ikke er nogen underskrift eller underskriften ikke er acceptabel, godtages indsigelser og tilbageførsler ikke af udstederen).
  • Vær venligst opmærksom på, at selvfinansiering (dvs. at tage imod betaling med dit eget kort) strider imod de handelsbetingelser, som de banker, vi arbejder sammen med, har opstillet. Vores sikkerhedssystem opdager selvfinansiering. Sådanne transaktioner refunderes.