Det er let at modtage kortbetalinger med SumUp. Formålet med denne guide er at give dig alle de informationer, som du har brug for, for at kunne begynde at modtage kortbetalinger ganske problemfrit.

Indhold:

Modtag kortbetalinger med SumUp Air kortlæseren

Dette er en trinvis vejledning til modtagelse af kortbetalinger med SumUp Air:

1. Åbn SumUp app’en på din smartphone eller tablet og log ind med den mailadresse og det kodeord, som du har registeret dig med.
  2. Indsæt det ønskede beløb. Du kan også indtaste en beskrivelse i det tilsvarende felt nedenfor. Tryk "Betal", når du er færdig.
  3. Kortlæseren tænder nu automatisk og forbinder til din enhed.
  4. Din kunde kan nu betale med et NFC-aktiveret kort eller et chipkort (NFC for near field communication):
    1. Hvis din kunde ønsker at betale kontaktløst med et NFC-aktiveret kort, skal denne blot tappe kortlæseren med dennes kort. Da NFC-antennen befinder sig øverst på kortlæseren, skal kunden tappe kortet fladt på den øverste halvdel af kortlæseren. Efter at have tappet kortet på læseren bipper sidstnævnte og fire LED lamper lyser derefter op, for at indikere, at dataoverførslen er gennemført. Kunden skal nu godkende betalingen via PIN eller med signatur.

Bemærk

Din kunde skal kun godkende transkationer på beløb over 200 kr.

Hvis din kunde ønsker at betale med chipkort, skal de blot indsætte kortet i åbningen øverst på kortlæseren (chip-siden først med kortets front opad). Kunden skal nu godkende betalingen enten via PIN eller med signatur.

For at godkende betalingen, skal kunden enten indføre dennes PIN-kode på 4 ciffre på kortlæseren og derefter vælge det grønne flueben eller godkende betalingen med signatur på din smartphones/tablets skærm og derefter bekræfte betalinger ved at tappe "Enter" knappen. Kortlæseren oplyser dig, om PIN eller signatur er påkrævet.

Bemærk

Om godkendelsen sker gennem PIN eller med signatur afhænger af de indstillinger, der er gemt i den chip, der sidder i kundens kort. Hverken du eller din kunde har mulighed for at bestemme, om der anmodes om PIN eller signatur.

SumUp sender automatisk en anmodning til udstederen af kortet for dels at sikre sig, at kunden har tilstrækkelige midler på deres konto og for dels at tjekke, om betalingen er indenfor den grænse, kunden har angivet.

1. Din kortlæser og din app vil vise en meddelse, der bekræfter, at transaktionen er blevet gennemført.
    2. Hvis du ønsker det, kan du nu sende en kvittering til din kunde ved enten at angive deres mailaddresse eller mobilnummer i det tilsvarende felt. Du har også mulighed for at printe en kvittering.
    3. Tillykke! Du har lige velykket gennemført en betaling med SumUp Air. Easy- peasy, ikke?

Modtag Apple Pay og Android Pay

Du kan også modtage kontaktløse betalinger med Apple Pay og Android Pay med SumUp Air kortlæseren. Tap blot enheden fladt på den øverste del af kortlæseren præcis som du ville gøre det med et NFC-kort.

Bemærk

Kunder der bruger Apple Pay eller Android Pay, fordi tjensten allerede er tilgængelig i deres lande, kan betale med begge uanset om Apple Pay eller Android Pay endnu ikke måtte være tilgængelige i dit land.

Transaktionsgrænser

Mindstebeløbet på en kortbetaling er 8 kr.

Det højeste beløb, som en kortbetaling kan være på, afgøres af følgende faktorer:

• Udstederen af kundens kort, dvs. dennes bank, kan sætte en begrænsning på det beløb, som kunden kan betale med deres kort.
  • SumUp er begrænset i tilfælde hvor magnetstriben på kortet bruges til at foretage betalinger, for at beskytte både dig og kunden. Disse restriktioner er udfærdiget med din forretningstype for øje, således at de tilsvarer det beløb, der typisk trækkes inden for den kategori, som din forretning tilhører, og burde ikke forstyrre din forretningsgang.
  • Af sikkerhedsmæssige årsager er det os pålagt at godkende din konto. Til at begynde med er din konto derfor begrænset op til et vist beløb, og du vil modtage en særskilt mail med alle de informationer, der er relevante i denne sammenhæng. SumUp er en betalingsinstitution, der er autoristeret af FCA (den engelske Financial Conduct Authority), hvorfor vi er nød til at bekræfte, at det er dig, der er registeret som forretningens primære kontaktperson.

Udenlandsbrug

SumUp kan kun bruges i det land, som du valgte, da du oprettede dig. I nogle situationer tillader vi imidlertid, at du kan handle i andre lande, hvor SumUps tjenester er tilgængelige. Hvis du har en SumUp konto og ønsker at bruge den uden for dit hjemland, bedes du kontakte vores kundeservice. Bekræft venligst hvilket land du ønsker at handle i, hvorfor du besøger den destination og yderligere de præcise datoer hvorpå du ønsker at handle i det pågældende land.

SumUps tjenester er tilgængelige i følgende lande
  • Østrig
  • Belgien
  • Bulgarien
  • Brasilien
  • Chile
  • Cypern
  • Tjekkiet
  • Danmark
  • Estonien
  • Frankrig
  • Finland
  • Tyskland
  • Grækenland
  • Ungarn
  • Irland
  • Italien
  • Letland
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malta
  • Holland
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • Slovakiet
  • Slovenien
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • USA

Modtag udenlandske kort

Vores tommelfingerregel er, at betalingen kan foretages, hvis der på kortet findes et Mastercard, Maestro, V PAY eller Visa logo.

Bemærk

Som altid er det vigtigt at bemærke i forhold til internationale transationer, at kortholderen kan blive trukket et højere beløb som en konsekvens af en eventuel valutakonvertering. Alle transaktioner skal naturligvis godkendes af udstederen af kortet.