Hvis du oplever problemer med at forbinde din kortlæser til din smartphone/tablet, er du kommet til det rette sted. I denne artikel guider vi dig igennem fejlfinding på din kortlæser, således at du så hurtigt som muligt igen kan komme igang med at sælge.

Normalt forbinder din kortlæser til din smartphone/tablet helt af sig selv. Men fortvivl ej, her er hurtig guide til, hvordan du kan gøre det selv:

Forbind din kortlæser manuelt
    1. Åbn SumUp app’en og log ind med den mailadresse og det kodeord, som du har registeret.

2. Tryk “Konto” tab (iOS) eller menusymbolet (Android) øverst i venstre hjørne.

3. Åbn venligst “Betalingsmetoder” og vælg din kortlæser for at påbegynde opsætningen.

4. Hvis du har en SumUp Air, bedes du venligste bekræfte anmodningen om at parre, som der kommer frem på din smartphone/tablet, ved at sammenholde de sidste tre cifre, som vises på din skærm, med de sidste tre sidste cifre af din kortlæsers serienummer. Tryk "Tilslut".

5. Forbindelse vellykket! Din kortlæser forbereder sig nu på sin første transaktion. Denne proces tager omtrent to minutter.

Du kan stadig ikke forbinde din kortlæser? Fortvivl ej, vi hjælper dig på vej. Her er et ting, som du kan gøre for at få løst dit problem.

Fejlfinding generelt

Check venligst denne artikel først for at se, om din enhed er kompatibel med SumUp kortlæseren.

Opdater din SumUp app

Undersøg venligst om du har den seneste version af SumUp app’en.

For iOS brugere
  1. Gå til App Store.
  2. Klik på “Opdateringer” nederst i højre hjørne.
  3. Hvis du kan finde SumUp app’en på listen skal du klikke på “Opdater” knappen lige til højre for den. Hvis du ikke kan finde SumUp app’en på listen, er din app allerede opdateret.
  4. Forsøg venligst at modtage kortbetalinger igen, for at se, om kortlæseren forbinder til din enhed.

For Android brugere
  1. Gå til Google Play Store.
  2. Indtast “SumUp” i søgefeltet øverst og søg efter app’en.
  3. Klik på SumUp app’en.
  4. Er der en “Opdater” knap? I fald ja, tryk da på “Opdater” sådan at din app kan blive opdateret til den seneste version. Hvis ikke, betyder det, at du allerede har den seneste version installeret.
  5. Forsøg venligst at modtage kortbetalinger igen for at se, om kortlæseren forbinder til din enhed.

Genstart smartphone/tablet

Genstart venligst din smartphone/tablet. Ved at gøre dette genstarter Bluetooth-chippen i din enhed automatisk og dette løser automatisk de problemer med at forbinde, som du oplever.

Geninstaller SumUp app’en

Hvis det ikke hjælper at opdatere app’en, er du muligvis nødsaget til at slette SumUp app’en og geninstallere den.

For iOS brugere
  1. På din home screen skal du let og vedvarende trykke på SumUp app’en indtil denne begynder at danse og der kommer et “X” frem øverst i venstre hjørne på app’en.
  2. Trykke nu på “X” og bekræft sletningen ved at trykke “Slet”.
  3. Gå til App store og indtast og klik på “Søg” i menuen nederst.
  4. Indtast “SumUp” i søgefeltet og tryk på “Søg”.
  5. Din enhed burde nu give SumUp app’en som det første forslag. Tryk på ”Hent” knappen ved siden af ikonet og din iPhone/iPad downloader derefter SumUp app’en.
  6. Åbn nu SumUp app’en på sædvanlig vis og indtast brugernavn og det kodeord..
  7. Forsøg venligst at modtage en kortbetaling for at se om din kortlæser forbinder til din enhed.
For Android brugere
  1. Gå til Google Play Store.
  2. Indtast “SumUp” i søgefeltet øverst og søg efter app’en.
  3. Tryk på SumUp app’en.
  4. Tryk på “Afinstaller” knappen and installer derefter app’en igen.
  5. Åbn nu SumUp app’en på sædvanlig vis og indtast brugernavn og det kodeord.
  6. Please try to take a card payment again to see if your card reader connects to your device.

Fejlfinding på Air kortlæseren

Check venligst denne artikel først for at se, om din enhed er kompatibel med SumUp kortlæseren.

Batteriniveau

Et lavt batteriniveau kan give problemer med forbindelsen, hvorfor vi anbefaler, at du sørger for, at din kortlæser er opladt. Du kan oplade din SumUp Air kortlæser med det Micro-USB kabel, der er inkluderet i pakken. Sæt det blot i stikkontakten eller din computer.

Batteriniveauet vises på kortlæserens display såvel som gennem de LED’er, der er at finde på bagsiden af kortlæseren. For at se batteriniveauet, skal du trykke powerknappen ned og hurtigt slippe den igen. Afhængig af batteriniveauet på din kortlæser lyser LED’erne nu op. En LED tilsvarer cirka 25%.

Genstart Air kortlæseren

Hold tænd / sluk-knappen på din kortlæser nede i ca. 10 sekunder. Efter disse 10 sekunder ser du på skærmen "Hold for BT". Derefter vises en anden besked, der siger "Release for BT". Her hører du et bip. Herefter skal du give slip på tænd / sluk-knappen. Nu genstarter Bluetooth-chippen i din kortlæser.

OBS

Genstart aldrig din SumUp Air kortlæser, imedens du lader den, da dette kan skade kortlæseren.