Hvad skal jeg vide, før jeg tilmelder mig?

Med SumUp kan forhandlere modtage kort med logoerne for Visa, V Pay, Mastercard, Maestro, American Express, Diners Club, Discover eller Union Pay.
Hvis du vil vide mere om vores kortlæser og service, kan du her finde alle svarene på de oftest stillede spørgsmål om tilmeldingen:

Hvilke omkostninger er der?

☉ Hvor meget skal jeg betale for kortlæseren? Skal jeg betale moms?

SumUp Air kortlæseren koster 599 kr. SumUp 3G kortlæseren koster 799 kr. Disse priser inkluderer ikke moms, men SumUp dækker forsendelsesomkostningerne.
Du kan se aktuelle tilbud på vores hjemmeside.

☉ Hvad er transaktionsgebyrerne? Får jeg en faktura?

Uden månedlige gebyrer betaler du kun 0,95 % (debetkort) / 2,75 % (kreditkort) pr. transaktion for alle accepterede kort og NFC-betalinger. Betal, når du bliver betalt. Ja, gebyret på debetkort er 0,95 %, og gebyret på kreditkort er 2,75 %, og det samme gælder for NFC-betalinger.
Bemærk: Hvert Virtuel Terminal-transaktionsgebyr er 2,95 % + 1,80 kr.

Sammen med hver månedlig udbetalingsrapport sender vi dig også en faktura med detaljer om de samlede transaktionsgebyrer for den pågældende periode.

☉ Er der forskellige gebyrer for forskellige betalingsmetoder?

Ja, gebyret på debetkort er 0,95 %, og gebyret på kreditkort er 2,75 %.
Som nævnt er transaktionsgebyret for den Virtuelle Terminal forskelligt fra SumUp kortlæserens standardgebyrer.

☉ Skal jeg betale moms på de udbetalinger, jeg modtager?

Nej, der er ingen moms på vores transaktionsgebyrer.

☉ Er der nogen skjulte gebyrer?

Ingen. Uden månedlige omkostninger eller faste kontrakter betaler du kun pr. transaktion.

Hvad kræver det teknisk, for at bruge SumUp?

☉ Skal jeg bruge en SumUp kortlæser?

Ja, for at lave transaktioner med SumUp skal du have vores kortlæser.
Vil du have flere kortlæsere til dine medarbejdere? Intet problem. Administrer disse læsere under én SumUp-konto for din virksomhed.
Er du nysgerrig om forskellen på vores kortlæsere? Gennemlæs SumUp Kortlæsere for at få et overblik og se, hvilken kortlæser der passer til din virksomhed.

☉ Har jeg brug for en telefon eller tablet?

For at bruge SumUp Air skal du have enten en smartphone eller en tablet til at behandle betalinger. Du kan finde ud af, om din enhed er kompatibel med SumUp Air her.
SumUp 3G er en standalone enhed, og den kan bruges uden nogen anden enhed såsom en smartphone eller tablet.

☉ Har jeg brug for en internetforbindelse?

For at gennemføre transaktioner med SumUp skal du have forbindelse til internettet via WiFi eller data dækning (minimum 3G hastighed).

☉ Har jeg brug for en ladestation?

Du kan sagtens oplade din kortlæser via USB-kablet, der følger med, ved at tilslutte det til en computer eller en anden strømkilde. Men mange af vores forhandlere er glade for den ladestation, der kan købes i vores butik. Det er ikke kun en oplader - den holder også læseren på plads på en stilfuld måde, mens den hviler på en flad overflade.

☉ Har jeg brug for en printer?

En printer er ikke nødvendig. Du kan ganske enkelt sende kunderne kvitteringer via SMS eller e-mail.
Du kan tilbyde dine kunder fysiske kvitteringer ved at tilslutte Air kortlæseren til en kompatibel printer eller cloud-printertjenester.

Hvilke oplysninger har SumUp brug for, for at oprette en konto?

☉ Har jeg brug for en erhvervs-bankkonto?

Enkeltmandsvirksomheder og freelancere kan bruge deres personlige bankkonti, men alle andre virksomheder skal have en erhvervsbankkonto registreret i virksomhedens navn.
Det er også vigtigt, at bankkontoen bruger samme valuta som det land, hvor virksomhedens SumUp-konto er registreret.

Klik her  for at lære om de bankkontokrav, der er nødvendige for at registrere din virksomhed med SumUp.

☉ Hvilken juridisk type skal jeg vælge til min SumUp-konto?

Under registreringen hos SumUp vil du blive bedt om at identificere din forretningsmæssige juridiske type som enkeltmandsvirksomhed, aktieselskab, partnerskab, klub eller forening mv.

☉ Hvilke virksomheds-oplysninger har SumUp brug for?

For at komme igang med at lave transaktioner med SumUp, behøver vi kun din email-adresse, adgangskode, leverings-adresse og betalingsoplysninger. Du kan udfylde dine kontooplysninger senere. Du vil blive bedt om at opgive:

• Juridisk type og erhvervskategori
  • Firmanavn og adresse
  • Navnene på ejerne af firmaet
  • Kontaktoplysninger og kontaktadresse for de autoriserede underskrivere
  • Personlige oplysninger såsom personlig adresse, fødselsdato og mobilnummer
  • Bankkonto i det land, hvor du driver din virksomhed

For en mere omfattende liste over, hvilke oplysninger SumUp kræver fra virksomheder til verifikation, bedes du klikke her.

☉ Støtter SumUp alle forretningsmodeller?

Vi elsker at støtte små virksomheder, iværksættere og kreative forretningsmodeller. Vær opmærksom på, at som en reguleret enhed opererer vi under strenge krav fra finansinspektøren, kortordningerne (Visa, Mastercard og American Express) og vores indløsende bank.
Dette betyder, at vores licens ikke er ubegrænset, og selvom vi støtter en række forskellige virksomheder, kan vi derfor ikke støtte alle forretningsmodeller.

Gennemse venligt vores liste med forretningsmodeller som ikke er understøttede.

☉ Er jeg forpligtet til at give mine personlige oplysninger?

Ja, vi har brug for dine personlige oplysninger, fordi loven kræver, at vi sikrer, at du er den person, der er registreret på SumUp-kontoen, og at du er den primære kontaktperson for din virksomhed.
Du kan være sikker på, at fortrolighed og sikkerhed er vigtige for os, og vi implementerer alle nødvendige beskyttelseslag for at beskytte dine oplysninger.

Se vores artikel om Sikkerhed for yderligere information om dette emne.

Hvordan bestiller jeg hos SumUp?

☉ Hvordan kan jeg bestille min SumUp Kortlæser?

Det kræver kun 2 trin at få din kortlæser:

1. Registrer din SumUp-konto og bestil din kortlæser på  sumup.dk
  2. Angiv din foretrukne betalingsmetode og leveringsadressen*, som vi skal levere din kortlæser til – så sender vi den med det samme.

*SumUp giver mulighed for at opgive en leveringsadresse uden for det land, hvor du har registreret din SumUp-konto.

☉ Hvordan fungerer forsendelsesprocessen?

SumUp dækker alle leveringsomkostninger.
Når din ordre for din kortlæser er placeret, vil det som regel tage mellem 1-3 hverdage, før betalingen når vores bankkonto. Når vi har modtaget betalingen, sender vi din ordre, og du bør modtage den inden for 3-5 hverdage.
Du kan finde flere oplysninger i denne artikel om Levering.

☉ Hvordan sporer jeg min forsendelse?

Det er nemt. Et sporingslink vil blive sendt til dig via sms og e-mail, den dag vi sender din ordre afsted.

Hvordan hjælper SumUp mig med mit regnskab?

☉ Kan jeg give mine kunder kvitteringer?

Absolut. Efter en vellykket transaktion kan du sende en kvittering til din kunde via e-mail eller SMS helt gratis. Vores Air kortlæsere kan sluttes til en kvitteringsprinter eller cloud-printertjeneste, hvis du gerne vil tilbyde fysiske kvitteringer.

Klik her for mere information om printere og her for kvitteringer.

☉ Hvornår modtager jeg min udbetaling for en transaktion?

Det tager normalt 3-4 hverdage fra transaktionsdatoen til den dag, hvor midlerne kan ses på din bankkonto. Bemærk, at du kan vælge hyppigheden af dine udbetalinger: dagligt, ugentligt eller månedligt.

Modtag udbetalinger – hvordan fungerer det? giver flere oplysninger om udbetalinger.

☉ Får jeg en udbetalingsrapport og / eller en oversigt til mit skatteregnskab?

For hver udbetaling lavet til din bankkonto modtager du en Udbetalingsrapport (PDF-format) via e-mail, der indeholder alle transaktioner, som indgår i udbetalingen. I din SumUp-konto vil du kunne indstille din præference for hyppigheden af modtagelse af disse rapporter til dagligt eller månedligt.

SumUp giver dig også mulighed for at downloade en Omsætningsrapport (PDF), der kan sendes til de relevante finansielle myndigheder. Denne rapport giver et overblik over alle de varer eller tjenester, du har solgt i løbet af en bestemt periode.

Derudover sender vi dig hver måned en faktura med detaljer om de samlede transaktionsgebyrer for den pågældende periode.

Du kan få adgang til og downloade dine udbetalingsrapporter via din SumUp-konto på sumup.me. Her kan du se status for alle dine transaktioner.

Klik på følgende, hvis du vil vide mere om:

Kan jeg bruge SumUp i udlandet?

☉ I hvilke lande findes SumUp?

SumUp tilbyder i øjeblikket deres tjenester i 31 lande over hele verden. Du kan finde en liste over disse lande her.
Du kan anmode om tilladelse til at bruge SumUp uden for dit hjemland i et land, hvor SumUp tilbyder deres tjenester.

☉ Kan jeg acceptere internationale kort?

Vores tommelfingerregel er, at hvis kortet har et MasterCard-, Maestro-, V PAY-, Visa-, American Express-, Diners Club-, Discover- eller Union Pay-logo, kan vi behandle betalingen. Se vores artikel om Accepterede Kort  for yderligere information. Ved behandling af betalinger fra internationale kort er det vigtigt at bemærke, at kortindehaveren kan blive opkrævet et ekstra gebyr for valutaomregning, og at udbetalingstiden for disse kort kan være længere. Derudover er alle transaktioner underlagt godkendelse fra kortudstederen.

Lad dine kunder vælge, hvordan de vil betale. Uanset om det er via Chip og PIN, kontaktløst med kort eller telefon, så behøver du aldrig afvise en kunde.