Lær din 3G-kortlæser at kende. Fra funktioner til generelle brugstips tilbyder manualen herunder et omfattende kig på vores læser.

For at få hjælp til at konfigurere din 3G-læser, tjek artiklen SumUp 3G: Setup Guide.

setupguideicon.png  Brug af kortlæser

For at SumUp 3G kortlæseren skal kunne fungere og bearbejde betalinger skal der være en netværksforbindelse. For at bruge kortlæseren optimalt skal du sikre dig, at du behandler betalinger i områder, der er over jorden.

simcardicon.png  SIM-kort

Det indbyggede SIM-kort sørger for, at kortlæseren har ubegrænset gratis data ved at oprette forbindelse til det bedste tilgængelige netværk – på den måde undgås ekstra omkostninger. Det er afgørende, at forhandlere ikke udskifter SIM-kortet, der følger med, eller tager det ud. Kortlæseren fungerer kun med det installerede SIM-kort og fungerer ikke med et andet SIM-kort.

chargingicon.png  Opladning

Oplad SumUp 3G-kortlæseren med USB type-C kablet, der følger med, ved at slutte det til din computer eller en anden strømkilde. Bemærk: Kortlæseren kan godt foretage transaktioner under opladning.

connection.png  Forbindelse

Med SIM-kortet, der følger med, vil din enhed automatisk etablere en forbindelse alle de steder, hvor et mobilnetværk er tilgængeligt.
Hvis din enhed har svært ved at oprette en forbindelse og viser meddelelsen "Forbindelses-fejl", skal du prøve følgende ting:

• Genstart enheden. Sluk for enheden ved at holde tænd / sluk-knappen nede i 4 sekunder eller indtil de 4 grønne LED'er slukker. Vent et par sekunder mere, og tænd derefter enheden igen.
  • Flyt din enhed. Det er bedst at være i et åbent område eller tæt ved et vindue for at få forbindelse.
  • Kontakt SumUp Support. Vores Support Team kan kontaktes via e-mail eller telefon, hvis du har spørgsmål.

generaluseicon.png Transaktions-historik

Viser dig en liste over alle dine transaktioner med oplysninger såsom dato, tidspunkt og beløb. Du kan også se, om dine transaktioner lykkedes, mislykkedes, blev refunderet, udbetalt eller tilbagebetalt.
Vælg en transaktion fra listen for at sende en kvittering eller udstede en refundering.

menuicon.png Indstillinger

Se valgmulighederne i 3G kortlæserens menu.

Drikkepenge
For at aktivere drikkepenge-funktionen på din kortlæser, gå til menuen, gå til "Indstillinger", vælg "Drikkepenge" og vælg derefter "Drikkepenge på". Skærmen på kortlæseren vil nu vise en drikkepenge mulighed, efter at beløbet for transaktionen er indtastet. Her kan kunden indtaste det beløb, de ønsker at give i drikkepenge. Drikkepenge funktionen kan også deaktiveres senere ved at følge ovenstående trin og derefter vælge "Drikkepenge fra".
Sprogindstillinger
For at bruge enhedens sprogindstillinger skal du først gå til menu -skærmen og derefter vælge "Indstillinger" (Settings). Under "Skift sprog" (Change language) kan du vælge sproget for enheden.
Log ud
Du kan logge af kortlæseren ved at vælge "Indstillinger" og derefter "Log ud". Denne funktion er nyttig, hvis læseren deles af flere forretningspartnere og medarbejdere.

myaccounticon.png  Min konto

For at se på 3G-læseren, hvilken konto du er logget ind på, skal du gå til menuskærmen og gå ud af den igen, ved at trykke på Annuller knappen eller Tilbage knappen. Dit forhandler-ID og kontonavn vises derefter på skærmen i nogle få sekunder.

refund.png  Udstedelse af refunderinger

For at udstede en delvis eller fuld refundering fra din enhed skal du gå til din "Salgshistorik", klikke på en transaktion og gå ned til "Refunder transaktion". Vælg derefter blot mellem "Fuld refundering" eller "Delvis refundering". Du kan også udstede refunderinger på dit dashboard på sumup.me.

powerofficon.png Standby mode kontra Slukket

Standby mode sikrer, at kortlæseren forbliver tilsluttet til mobilnetværket. Dette giver dig mulighed for at være klar til en transaktion med et øjebliks varsel. Tryk kortvarigt på tænd/sluk-knappen for at få enheden til at gå i standby mode.
Bemærk: Læseren går automatisk i standby mode efter 4 minutter uden brug.
For helt at slukke for enheden skal du holde tænd/sluk-knappen nede i ca. 4 sekunder eller indtil de 4 grønne LED'er slukker. Vær opmærksom på, at efter enheden har været slukket, skal den oprette forbindelse til mobilnetværket igen, når den bliver tændt.