Generer en faktura ved hjælp af din SumUp-profil

1. Under din SumUp-profil skal du vælge “Fakturaer” i menuen til venstre på skærmen og derefter “Ny faktura“.

2. Tilføj et fakturanummer efter eget valg. Når det er indstillet, vil fremtidige fakturaer fortsætte i denne rækkefølge, indtil du beslutter dig for noget andet.

3. Tilføj fakturadatoen ved at ændre “Fakturadato”.

4. Angiv en forfaldsdato ved enten at vælge en forudindstillet betalingsperiode under "Betalingsbetingelser” eller bruge “Forfaldsdato” til at vælge en brugerdefineret deadline.

Bemærk: Vælg “Betalt“ under “Betalingsbetingelser“, hvis din kunde allerede har betalt. Du kan læse mere i vores artikel om betalingsstatus for fakturaer.

1. Vælg en kunde fra din kundeliste, eller indtast den relevante kundeinformation i de relevante felter.

Bemærk: Klik på “Gem kunde“ for at tilføje en kunde til din kundeliste. Hvis du gemmer en kunde, kan du også tilføje momsnummer, telefonnummer og e-mailadresse, og skræddersy betalingsbetingelser til bestemte kunder.

2. Vælg enten et produkt fra din produktliste, eller tilføj en beskrivelse af det produkt, der faktureres, under “Produkt”.

Bemærk: Tryk på “Gem produkt” for at tilføje et produkt til din produktliste.

3. Indstil produktmængde, momsprocent og pris.

Bemærk: Juster skifteknappen til netto/brutto i afsnittet med indstillinger nedenfor for at vælge, om priser skal vises med eller uden moms.

4. Tryk eventuelt på “Tilføj linje” for at tilføje flere produkter.

1. Ligesom du kan skifte mellem at se netto- og bruttopriser, giver “Fakturaindstillinger” mulighed for at tilføje rabatter til subtotalen og vælge sproget for fakturaen.

2. Tilføj eventuelle yderligere noter eller et sæt vilkår og betingelser under "Fakturabetingelser", og klik eventuelt på “gem som standard” for at genbruge indholdet på fremtidige fakturaer.

3. Træk og indsæt filer i afsnittet “Vedhæftede filer” for at vedhæfte dem, eller klik på det blå papirclipsymbol, og tilføj dem.

Bemærk: Der er en grænse på 5 MB for størrelsen på individuelle filer og en samlet grænse på 10 MB.

1. Når du er klar, kan du klikke på ”Færdiggør faktura” for at se en færdig eksempelvisning af din faktura.

Bemærk: Når du har klikket på færdig, kan fakturaer redigeres, men ikke slettes.

2. Klik på ”Send” i øverste hjørne for at ændre modtagerens adresse, emnelinjen og brødteksten i e-mailen. Du har også mulighed for at downloade og udskrive din faktura eller tilføje kundens betalingsoplysninger for fakturaer, der allerede er betalt.

Bemærk: Marker afkrydsningsfeltet til påmindelser for at udstede en påmindelse om ubetalte fakturaer. Din kunde vil modtage en påmindelses-e-mail to dage efter fakturaens forfaldsdato.

3. Hvis alt ser korrekt ud, skal du trykke på “Send” igen for at færdiggøre processen.

Derefter modtager du en bekræftelse af, at fakturaen blev sendt, og vender tilbage til menuen med fakturahistorik.

Bemærk:

Du kan når som helst gemme din faktura som kladde ved hjælp af “Gem” eller se en eksempelvisning af den ved hjælp af "Vis". Gem en faktura uden at klikke på ”Færdiggør faktura” for at oprette en proforma-kopi.

Se vores guides til, hvordan du tilpasser de oplysninger, der vises på din faktura, og hvordan betaling fungerer med fakturaer.