Korttimaksujen hyväksyminen SumUpin avulla on uskomattoman helppoa. Tämän oppaan tarkoitus on antaa sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot, jotta voit käyttää kortinlukijaa ongelmitta.

Tässä artikkelissa:

Korttimaksujen hyväksyminen SumUp Air kortinlukijan avulla

Tämä opas sisältää vaiheittaiset ohjeet korttimaksujen käsittelemiseen SumUp Airin avulla. Lupaamme, että prosessi on helppo:

1. Avaa SumUp-sovellus älypuhelimellasi tai taulutietokoneellasi ja kirjaudu sisään käyttäjätiliä luodessasi käyttämälläsi sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  2. Anna haluttu summa. Voit myös kirjoittaa kuvauksen sen alla olevaan tarkoitukseen varattuun kenttään alla. Kun olet valmis, paina Veloita.
  3. Kortinlukija käynnistyy ja muodostaa yhteyden laitteeseesi automaattisesti.
  4. Asiakkaasi voi nyt maksaa NFC (near field communication) -teknologiaa hyödyntävällä kortilla tai sirukortilla.
    1. Jos asiakkaasi haluaa maksaa kontaktittomasti käyttämällä NFC-teknologiaa hyödyntävää korttia, hänen tarvitsee vain siirtää korttinsa kortinlukijan päälle. Koska NFC-antenni sijaitsee kortinlukijan yläosassa, asiakkaan tulee pidellä korttiaan tasaisesti kortinlukijan yläosan päällä. Kun kortti on siirretty lukijan päälle, äänimerkki sekä neljä LED-valoa kertovat tiedonsiirron onnistuneen. Asiakkaan on nyt valtuutettava maksu joko PIN-koodin avulla tai allekirjoittamalla.

Tärkeää

Asiakkaan on valtuutettava NFC-maksutapahtumat vain, jos summa ylittää €25.

1. Jos asiakas haluaa maksaa sirukortilla, hänen tarvitsee vain asettaa korttinsa lukijan yläosan aukkoon (sirupuoli ensin siten, että kortin etupuoli on ylöspäin). Asiakkaan on nyt valtuutettava maksu joko PIN-koodin avulla tai allekirjoittamalla.
    2. Asiakas valtuuttaa maksun joko antamalla nelinumeroisen PIN-koodinsa ja valitsemalla vihreän pukkimerkin tai antamalla allekirjoituksensa älypuhelimesi/taulutietokoneesi näytöllä ja vahvistamalla maksun napauttamalla Enter-näppäintä. Kortinlukija kertoo, tarvitaanko PIN-koodi vai allekirjoitus.

Tärkeää

Asiakkaan kortin siruun tallennetut asetukset määräävät, tapahtuuko valtuutus PIN-koodin vai allekirjoituksen avulla. Sinä tai asiakkaasi ette voi vaikuttaa siihen, tarvitaanko PIN-koodi vai allekirjoitus.

SumUp lähettää automaattisesti pyynnön kortin myöntäneelle taholle varmistaakseen, että asiakkaasi tilin saldo on riittävä, sekä tarkastaakseen, että maksu on asiakkaan määrätyissä rajoissa.

1. Kortinlukijasi ja sovelluksesi näyttävät ilmoituksen, joka vahvistaa maksutapahtuman onnistuneen.
    2. Halutessasi voit nyt lähettää kuitin asiakkaallesi antamalla sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron vastaavaan kenttään. Voit myös tulostaa kuitin.
    3. Onneksi olkoon! Onnistuit SumUp Air -maksun käsittelyssä. Helppoa, eikö vain?

Apple Pay ja Android Pay - maksujen hyväksyminen

Voit hyväksyä myös kontaktittomia maksuja Apple Pay- ja Android Pay -palvelujen kautta käyttämällä SumUp Air -kortinlukijaa. Laitetta tarvitsee vain napauttaa kortin tavoin tasaisesti kortinlukijan yläosaan.

Tärkeää

Asiakkaat, jotka käyttävät Apple Pay- tai Android Pay -palvelua, koska ne ovat jo käytettävissä heidän kotimaissaan, voivat maksaa kumman tahansa palvelun avulla, vaikka Apple Pay tai Android Pay ei olisi vielä käytettävissä omassa maassasi.

Maksutapahtumien rajat

Korttimaksun vähimmäissumma on €1.00.

Korttimaksun enimmäissumma määräytyy seuraavien tekijöiden mukaisesti:

• Asiakkaan kortin myöntänyt taho, eli pankki, voi rajoittaa asiakkaan maksettavissa olevan summan määrää.
  • Kortin magneettinauhaa käytettäessä SumUpin rajoitukset suojelevat sinua ja asiakkaitasi. Nämä rajoitukset määräytyvät yrityksesi tyypin mukaan, joten ne vastaavat kategoriassasi tyypillisesti veloitettavia summia eikä niistä pitäisi aiheutua haittaa liiketoimillesi. Jos sinulla on kysyttävää näistä rajoituksista, ota yhteyttä tukeemme.
  • Turvallisuussyistä meidän on varmennettava käyttäjätilisi. Tämän vuoksi käyttäjätililläsi on aluksi tietty yläraja. Saat kaikki asianmukaiset tiedot erillisessä sähköpostissa. Britannian finanssivalvontaviranomainen on valtuuttanut SumUpin maksulaitokseksi, minkä vuoksi meidän on varmennettava, että olet tilin luonut henkilö sekä yrityksesi pääyhteyshenkilö.

Käyttö ulkomailla

Voit käyttää SumUpia vain tilin luomisen aikana valitsemassasi maassa. Joissakin tapauksissa voimme sallia kaupankäynnin jossain toisessa maassa, jossa SumUp on käytettävissä. Jos sinulla on SumUp-käyttäjätili ja haluat käyttää sitä kotimaasi ulkopuolella, ota yhteyttä asiakastukeemme. Kerro, missä maassa aiot käydä kauppaa, mikä on vierailusi syy sekä tarkat päivämäärät, joiden aikana aiot ottaa vastaan maksuja kyseisessä maassa.

Maat, joissa SumUp on käytettävissä
  • Itävalta
  • Belgia
  • Bulgaria
  • Brasilia
  • Chile
  • Kypros
  • Tšekin tasavalta
  • Tanska
  • Viro
  • Ranska
  • Suomi
  • Saksa
  • Kreikka
  • Unkari
  • Irlanti
  • Italia
  • Latvia
  • Liettua
  • Luxemburg
  • Malta
  • Alankomaat
  • Norja
  • Puola
  • Portugali
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Sveitsi
  • Iso-Britannia
  • Yhdysvallat

Ulkomaisten korttien hyväksyminen

Yleissääntömme mukaan voimme käsitellä maksun, jos maksuun käytettävässä kortissa on Mastercard-, Maestro-, V PAY- tai Visa-logo.

Tärkeää

Kansainvälisillä korteilla suoritettavia maksuja käsitellessä on tärkeää muistaa, että kortinhaltijoilta saatetaan veloittaa ylimääräinen valuuttamuunnosmaksu. Kuten aina, kortin myöntäneen tahon on hyväksyttävä tällaiset maksutapahtumat.