Tämä artikkeli opastaa sinua kuinka ottaa kortinlukijasi käyttöön ja yhdistämään sen manuaalisesti mikäli Bluetooth -yhteys ei ole automaattisesti muodostettu kortinlukijasi ja laitteesi välillä.
Jos olet uusi asiakas, ota ensin kortinlukijasi käyttöön ennenkuin yrität yhdistää sitä manuaalisesti.

Tässä artikkelissa:

Air -kortinlukijan käyttöönotto

Ennen kuin voit aloittaa maksujen vastaanoton SumUp-kortinlukijallasi, se täytyy asentaa. Tämä on nopea ja helppo toimenpide—seuraa vain näitä ohjeita:

1. Kirjaudu sisään SumUp-sovellukseen sähköpostiosoitteellasi ja salasanalla, joita käytit rekisteröityessäsi.

2. Syötä summa (vähintään 1€) ja paina ''Veloita''. Laitteesi etsii nyt kortinlukijaasi. Kunnes se on löytynyt, kortinlukijasi käynnistyy automaattisesti.

3. Vahvista laiteparituspyyntö älypuhelimellasi/tabletillasi verraten näytöllä näkyvää kolmea numeroa kortinlukijasi sarjanumeron kolmeen viimeiseen numeroon.Napauta ''Yhdistä''.

4. Vahvista bluetooth-yhteys klikkaamalla "Muodosta pari" sovelluksessa ja napauttamalla vihreää valintamerkkinäppäintä kortinlukijassasi.

Tärkeää

Joihinkin älypuhelimiin/tabletteihin joissa on vanhempi Bluetooth -versio, pitää syöttää parituskoodi.

5. Yhdistäminen onnistui! Kortinlukijasi valmistautuu nyt sen ensimmäiseen maksutapahtumaan. Tämä vie noin 2 minuuttia.

Tärkeää

Jos kohtaat ongelmia kortinlukijan käyttöönotossa, kokeile alla olevaa opasta. Se ohjaa sinut kohta kohdalta kuinka yhdistää kortinlukija laitteeseesi.

Yhdistä Air-kortinlukijasi

Tärkeää

Mikäli käytät SumUpia ensimmäistä kertaa tulisi sinun ensin seurata yllä olevia ohjeita kuinka ottaa kortinlukijasi käyttöön ennen ensimmäistä maksutapahtumaasi.

Yleensä kortinlukijasi yhdistyy älypuhelimeesi/tablettiisi itsestään. Mutta älä huoli, tässä on nopea opas, miten voit tehdä sen itse.

1. Avaa SumUp -sovellus ja kirjaudu sisään tunnuksilla joilla rekisteröidyit.

2. Klikkaa ''Käyttäjätili'' -välilehteä (iOS) tai menu symbolia (Android) vasemmassa yläkulmassa.

3. Valitse ''Maksutavat''/''Valitse kortinlukija'' ja valitse ''Air'' kortinlukijaksesi aloittaaksesi käyttöönoton.

Tärkeää

Seuraavat vaiheet ovat tarpeen vain Air -kortinlukijoille sarjanumerolla alempi kuin 100017050828.

4. Vahvista laiteparituspyyntö älypuhelimellasi/tabletillasi verraten näytöllä näkyvää kolmea numeroa kortinlukijasi sarjanumeron kolmeen viimeiseen numeroon.Napauta ''Yhdistä''.

5. Vahvista bluetooth-yhteys klikkaamalla "Muodosta pari" sovelluksessa ja napauttamalla vihreää valintamerkkinäppäintä kortinlukijassasi.

6. Yhdistäminen onnistui! Kortinlukijasi valmistautuu nyt sen ensimmäiseen maksutapahtumaan. Tämä vie noin 2 minuuttia.

Voit nyt jatkaa maksujen vastaanottamist normaalisti

Air-kortinlukijan lataus

Voit ladata Air -kortinlukijasi mukana tulevalla Micro USB -kaapelilla. Liitä se virtalähteeseen tai tietokoneeseen. Vaikka lukijasi on latauksessa voit jatkaa maksujen vastaanottamista. Kun se on täysin ladattu, voit suorittaa n. 500 maksutapahtumaa.

Akun taso näkyy kortinlukijan näytöllä kuin myös LED -valoina kortinlukijan alareunassa. Yksi LED -valo tarkoittaa n. 25%.

Air-kortinlukijan LED-valot

Air -kortinlukijan alareunassa on 4 sinistä valoa. Ne osoittavat eri asioita valmiustilassa ja maksuja vastaanottaessasi.

• Kun käynnistät kortinlukijasi LED -valot välähtävät hetkellisesti. Tämän jälkeen ensimmäinen LED -valo välähtää neljän sekunnin välein kun lukija on päällä.

• LED -valot välähtävät kerran myös kun turvattu Bluetooth -yhteys on muodostettu lukijan ja laitteesi välillä.

• Mikäli haluat vastaanottaa lähimaksun, ensimmäinen LED -valo palaa jatkuvasti. Heti kun korttia on pidetty lukijan edessä ja data on onnistuneesti siirtynyt, neljä LED -valoa välähtää.

• LED -valot osoittavat myös akun tason. Paina vain virtapainiketta nopeasti. Riippuen kortinlukijasi akun tasosta, LED -valot välähtävät sueraavasti: neljä LED -valoa osoittaa, että kortinlukijan akku on 100%, kolmella akun taso on 75% jne.—jos vain yksi valo välähtää, lataa kortinlukijasi.

Air -kortinlukijan komponentit

Tärkeää

Mikäli haluat saada yleistä tietoa kortinlukijoiden käytöstä, katso täältä. Vianetsinnän vinkkejä ja korttimaksujen vastaanottamisen pikaopas, katso täältä ja täältä