Advanced-tila mahdollistaa tuoteprofiilien ja tuoteryhmien luonnin, joten koko tuotteiden hallinnointi on samassa paikassa, mikä nopeuttaa myyntiäsi entisestään.

Tässä artikkelissa:

Advanced-tila

Aktivoi Advanced-tila

Advanced-tila antaa mahdollisuuden luoda tuotekuvaston, joka sisältää kaikki eri tuotteet, joita myyt. Voit ottaa Advanced-tilan käyttöön sekä poistaa sen käytöstä SumUp-sovelluksessasi. Päälle kytkettynä Advanced-tila mahdollistaa eri tuoteryhmien luonnin kaikkine tuotteineen sekä eri verokantoineen.

Tässä yksityiskohtainen opas Advanced-tilan päälle kytkemiseen.

1. Avaa SumUp-sovellus laitteellasi ja kirjaudu sisään käyttäjätiedoillasi.
  2. Klikkaa "Käyttäjätili"-välilehteä (iOS) tai valikkosymbolia (Android) vasemmassa yläkulmassa.
  3. Kytke "Advanced-tila"-vaihtopainike päälle.
  4. Valmista! Olet nyt valmis aloittamaan tuotteiden hallinnoinnin.

Ota maksuja Advanced-tilassa

Luotuasi tuoteryhmät ja lisättyäsi niihin tuotteita voit alkaa käyttää niitä päivittäisissä myynneissäsi ja tehostaa liiketoimintaasi entisestään.

Seuraavassa on selitetty maksujen vastaanotto Advanced-tilan ollessa kytkettynä päälle:

1. Kirjaudu sisään SumUp-sovellukseen käyttämällä kirjautumistietojasi.

2. Jos Advanced-tila on kytketty päälle, sovellus avaa automaattisesti ensimmäisen tuoteryhmäsi. Valitse tuote, jonka haluat myydä. Jos tuote on eri tuoteryhmässä, voit helposti siirtyä eri tuoteryhmien välillä pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle.

3. Klikkaa tuotetta. Jos olet tallentanut useamman version tuotteesta, voit nyt valita, minkä version haluat myydä.

4. Tuote on nyt säästetty koriisi, jonka löydät oikeasta yläkulmasta (iOS) tai alareunasta (Android). Jos haluat lisätä lisää tuotteita myyntitapahtumaan, toista askel 3. Jos olet valmis suorittamaan myyntitapahtuman, klikkaa ostoskoria yläkulmassa.

5. Yhteenveto myynnistäsi avautuu. Unohditko lisätä tuotteen? Ei hätää, napauta "Takaisin"-painiketta ja palaat tuoteryhmään. Jos napautat "Tyhjennä" (iOS) tai roskakorisymbolia (Android) oikeassa yläkulmassa, kaikki tyhjentyy ostoskortista ja voit aloittaa uudelleen alusta.
    Kaikki kunnossa? Napauta "Veloita"-painiketta alhaalla ja pääset valitsemaan maksutavan.

6. Asiakkaasi voi maksaa kortilla tai käteisellä, jos olet kytkenyt käteismaksut päälle. Jos haluat lisää tietoa käteismaksujen ottamisesta, klikkaa tästä.

7. Jos valitsit "Kortinlukija", napauta tai syötä kortti ja anna asiakkaasi vahvistaa maksu. Voit myös lähettää hänelle kuitin. Tarkemmat ohjeet korttimaksujen vastaanotosta löydät täältä.

8. Onnittelut! Teit juuri ensimmäisen myynnin Advanced-tilaa käyttäen.

Tuotteiden hallinta

Luo tuote

Advanced-tilaa käyttämällä voit luoda ja hallinnoida tuotteita sovelluksessa. Tämä tapahtuu menemällä tili-kohtaan sovelluksessa (iOS: "Käyttäjätili"-välilehti, Android: valikkosymboli vasemmassa yläkulmassa). Varmista, että Advanced-tila on kytketty päälle ja napauta kohtaa

Tuotteiden hallinnointi saattaa ensin vaikuttaa monimutkaiselta, mutta opastamme sinut alkuun askel askeleelta. Älä huoli, me autamme.

1. Kun napautat kohtaa "Tuoteryhmien hallinta", tuoteryhmät tulevat näkyviin ja pystyt luomaan uuden tuotteen. Napauta kohtaa "Uusi tuote".

2. Lisätietoja tuotteesta kysytään nyt avautuvassa uudessa ikkunassa. Nimetäksesi tuotteen napauta "Tuotteen nimi" ja kirjoita kenttään haluamasi nimi tuotteelle.

3. Nyt voit joko syöttää yhden hinnan tuotteelle asianmukaiseen kenttään, tai voit lisätä erilaisia versioita tuotteesta, kuten pieni, keskikokoinen tai suuri, sekä hinnat kullekin versiolle.

4. Voit myös valita verokannan tuotteelle. Jos haluat muokata verokantoja, katso lisätietoja tästä oppaasta.

5. Jos käytät iOS-käyttöjärjestelmää, oletusarvoinen kuvake tuotteelle on tuotteen nimen ensimmäinen kirjain. Jos haluat muokata tätä, napauta kuvaketta ja pääset valitsemaan eri värin kirjaimelle. Valitse väri ja napauta "Valmis" tallentaaksesi muutokset.
    Voit myös korvata kuvakkeen kuvalla, joka on tallennettuna laitteellesi tai ottaa kokonaan uuden kuvan laitteesi kameralla. Klikkaa "Kuva ja voit joko ottaa kuvan tai valita olemassaolevista. Napauta "Valmis" tallentaaksesi muutokset.
    Jos käytät Android-älypuhelinta tai -tablettia ja haluat muuttaa kuvaketta, napauta tuotetta ja oikeaan yläkulmaan ilmestyy suuri kamerasymboli. Napauttamalla kamerasymbolia pääset vaihtamaan alkukirjaimen väriä, ottamaan laitteesi kameralla kuvan tai lataamaan kuvan laitteesi muistista.

6. Jos olet tyytyväinen tuotteen tietoihin, voit nyt klikata "Tallenna".

7. Hienoa! Voit nyt palata aloitusnäyttöön ja tuotteesi on käyttövalmis.

Siirrä tuotteita

Jos haluat siirtää tuotteen ryhmästä toiseen, siirry "Tuoteryhmien hallinta" -kohtaan valikossa. Voit joko etsiä tuotetta sen tuoteryhmästä tai pyyhkäistä näyttöä oikealle, mistä löydät listan kaikista tuotteistasi aakkosjärjestyksessä. Voit myös hakea tiettyä tuotetta tältä listalta.

Jos haluat siirtää tuotetta ja käytät iOS-käyttöjärjestelmää, klikkaa tuotetta ja tuotteen tiedot avautuvat. Verokantapainikkeiden yläpuolelta löydät "Valitse tuoteryhmä" -kentän. Napauta painiketta ja valitse tuoteryhmä, johon haluat siirtää tuotteen.

Jos olet Android-käyttäjä, paina tuotetta kevyesti hetken aikaa ja saat ilmoituksen "Siirrä tuote...". Nyt voit valita tuoteryhmän, johon haluat siirtää tuotteen.

Valmista! Löydät tuotteen nyt sen uudesta tuoteryhmästä.

Poista tuotteita

Jos haluat poistaa tuotteen, siirry jälleen "Tuoteryhmien hallinta" -kohtaan valikossa. Klikkaa tuotetta, jonka haluat poistaa ja tuotteen tiedot avautuvat.

Jos käytät iOS-laitetta, punaisella korostettu painike jossa lukee "Poista tuote" ilmestyy sivun alalaitaan. Jos käytät Android-laitetta, napauta "Poista" näytön oikeassa yläkulmassa.

Tuoteryhmät

Vaikka sinulla on oletusarvoinen tuoteryhmä, voit luoda useampia ryhmiä (esim. juomat, kakut, voileivät jne.) ja siirtää tuotteita yhdestä ryhmästä toiseen.

Myydessäsi voit nopeasti vaihtaa tuoteryhmien välillä pyyhkäisyliikkeellä.

Luo tuoteryhmä

Luodaksesi uuden tuoteryhmän siirry "Tuoteryhmien hallinta" -kohtaan valikossa. Jos käytät iOS:ia, napauta "Muokkaa tuoteryhmiä" -painiketta "Tuoteryhmäni" -kohdan alla. Tästä aukeaa pudotusvalikko, jossa voit luoda uuden tuoteryhmän syöttämällä ryhmän nimen "Syötä tuoteryhmä" -kenttään. Voit esimerkiksi lisätä tuoteryhmän nimeltä "Ruoka" jolloin voit lisätä kaikki eri ruokatuotteet samaan paikkaan. Tallenna uusi ryhmä napauttamalla "Valmis".

Jos olet Android-käyttäjä, napauta 3 pistettä oikeassa yläkulmassa avataksesi valikon, josta löydät vaihtoehdon "Uusi tuoteryhmä". Nyt sinun tarvitsee vain antaa nimi tuoteryhmälle, painaa "OK" ja valmista tuli!

Uudelleennimeä tai poista tuoteryhmä

Siirry 'Tuoteryhmien hallinta' -kohtaan sovelluksessa ja valitse 'Muokkaa tuoteryhmiä' näytön alareunassa.

Jos käytät iOS-laitetta, pudotusvalikko tulee esiin. Napauta "Muokkaa" vasemmassa yläkulmassa. Voit poistaa ryhmän klikkaamalla punaista painiketta tuoteryhmän nimen vieressä ja nimetä uudelleen ryhmän klikkaamalla sen nykyistä nimeä.Jos käytät Android-laitetta, siirry tuoteryhmään jota haluat muokata pyyhkäisemällä tuoteryhmiesi läpi. Klikkaamalla roskakoria oikeassa yläkulmassa voit poistaa valitun tuoteryhmän. Klikkaamalla sivellinsymbolia oikeassa yläkulmassa voit nimetä uudelleen valitun tuoteryhmän.

Verot

Kohdassa "Verot", joka löytyy "Tuoteryhmien hallinta" -kohdan alapuolelta, pääset määrittämään ALV-kannat. Kun avaat "Verot"-osion ensimmäistä kertaa, näkyviin tulee maasi oletusarvoinen ALV-kanta. Huomaa, että tämä lista ei välttämättä ole kattava ja sinun tulee varmistaa, että veloitat asianmukaisen arvonlisäveron myymistäsi tuotteista.

Voit helposti lisätä tai mukauttaa ALV-kantoja. Jos käytät iOS-käyttöjärjestelmää, napauta "Muokkaa" oikeassa yläkulmassa ja voit lisätä tai muokata ALV-kantoja. Lisää vain uusi ALV-kanta ja klikkaa "OK" vahvistaaksesi. Jos haluat muokata ALV-kantaa, napauta kenttää, jota haluat muokata. Jos haluat poistaa ALV-kannan, klikkaa punaista kuvaketta vasemmalle.
J käytät Androidia, napauta kenttää jota haluat muokata ja pystyt joko muokkaamaan tietoja tai poistamaan niitä klikkaamalla "X"-symbolia ALV-kannan vieressä. Voit tallentaa muutokset klikkaamalla "Valmis" tai tallennuskuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Voit valita, sisällytätkö ALV:n hintaan. Jos päätät olla lisäämättä sitä yksittäishintoihin, ALV lisätään kokonaissummaan sen jälkeen, kun tuotteet on lisätty ostokoriin (samalla tapaa kuin vähittäiskaupassa Yhdysvalloissa).
Jos olet iOS-käyttäjä, kytke vaihtopainikkeesta verot (ALV) joko päälle tai pois ja jos käytät Androidia, lisää tai poista valintamerkki "Sis. verot" -kentästä.

Jos sinulla ei ole ALV-numeroa, tai haluat poistaa oletusarvoisen verokannan, muokkaa ALV-kantaa siten, että se on 0%.