Usein kysyttyä ennen rekisteröintiä

Haluatko tietää lisää kortinlukijastamme ja palvelustamme, mutta et ole vielä rekisteröinyt SumUpiin? Olet saapunut oikeaan paikkaan. Täältä löydät kaikki vastaukset useimpiin ennen rekisteröintiä esitettyihin kysymyksiin.

Tässä artikkelissa:

Mitä kuluja veloitetaan?

SumUp Air ‑kortinlukija maksaa tavallisesti €39.00 (ei sisällä arvonlisäveroa, sisältää toimituskulut).

Lue tämänhetkiset tarjoukset verkkosivustoltamme. Maksat vain maksutapahtumakulut, eli 0,95% debit-kortilla, 2,75% luottokorteilla, kustakin maksutapahtumasta, kun maksamiseen käytetään hyväksyttyä pankki- tai luottokorttia. Lisäkustannuksia ei ole.

Ei kuukausimaksuja, ei kiinteitä kustannuksia eikä minimiveloituksia.

Mitkä kortit voin hyväksyä?

Voit hyväksyä minkä tahansa luotto- tai pankkikortin, jossa on Visa-, V PAY-, Mastercard-, American Express- tai Maestro-logo.

Miten rekisteröidyn?

Voit rekisteröityä osoitteessa sumup.fi napsauttamalla vihreää Aloita nyt -painiketta. Sinut ohjataan kaksivaiheiseen rekisteröintiprosessiin, jonka aikana luot käyttäjätilin ja tilaat kortinlukijan.

Ovatko mitkään yrityskategoriat tukenne ulkopuolella?

Kyllä. Säänneltynä organisaationa toimiamme ohjaavat rahoitusalan sääntelyelinten, korttien myöntäjien (Visa ja Mastercard) sekä korttitapahtumat vastaanottavan pankkimme tiukat vaatimukset. Lisenssiimme liittyy rajoituksia, minkä vuoksi kaikkia yritysmalleja ei tueta. Löydät luettelon rajoitetuista yrityksistä tästä.

Mitä edellytyksiä vaaditaan?

Tarvitset SumUpin käyttämiseen vain älypuhelimen tai tabletin, jossa on internet-yhteys. Jos käytät Android-laitetta, siinä on oltava Bluetooth 4.0 ja sen käyttöjärjestelmän on oltava vähintään Android 5.0 Jos käytössäsi on iOS, Bluetooth-vaatimukset ovat samat kuin Androidin suhteen ja käyttöjärjestelmän on oltava vähintään iOS 8.0.0. Voit tarkastaa laitteesi yhteensopivuuden tästä.

Miten pian voin aloittaa, jos rekisteröidyn nyt?

Jos rekisteröidyt ja tilaat kortinlukijan tänään, toimitamme laitteen välittömästi maksun saatuamme. Toimitusaika maksun jälkeen on 3-5 arkipäivää.

Kun kortinlukija saapuu, sinun tarvitsee vain tehdä sen alkuasetukset ja suorittaa testimaksu, minkä jälkeen kaikki on valmista.

Saako asiakkaani kuitin maksustaan?

Kun maksun suorittaminen onnistuu, voit lähettää asiakkaallesi kuitin joko sähköpostitse tai tekstiviestitse. SumUp lähettää tällaiset tekstiviestit ja sähköpostit, joten sinun ei tarvitse maksaa mitään.

Voit myös yhdistää laitteeseen kuittitulostimen. Saat lisätietoja tulostimista napsauttamalla tästä.

Voinko suorittaa maksutapahtumia suuremmilla summilla käyttämällä SumUpia?

Rekisteröinnin aikana sinulla on mahdollisuus arvioida yrityksesi suorittama maksimaalinen maksutapahtumasumma.

Kun olet suorittanut tilisi rekisteröimisen loppuun, SumUp saattaa esittää lisäkysymyksiä liittyen liiketoimintaasi varmistaaksemme, että kykenemme suorittamamaan yrityksesi suurempia maksutapahtumia. Jos kaikki on kunnossa meidän puolestamme, voit suorittaa maksutapahtumia suuremmilla summilla.

Pyydämme sinua aina lähettämään meille kuitin huomattavasti suuremmasta maksutapahtumasta, jotta se voidaan varmentaa. Vinkkejä turvallisten maksutapahtumien suorittamiseen löydät tästä artikkelista.

Miten kauan maksujen saapuminen kestää?

Varojen saapuminen pankkitilillesi kestää tavallisesti 2-3 arkipäivää maksutapahtuman päivämäärästä lukien.

Saat sähköpostitse kuhunkin pankkitilillesi lähetettyyn maksuun liittyvän tilitysraportin (PDF-muodossa), jossa luetellaan kukin maksuun sisältyvä maksutapahtuma.

Lisäksi voit tarkastaa kaikkien maksutapahtumien tilan omalta SumUp-käyttäjätililtäsi osoitteessa sumup.me.

Voinko saada luettelon maksutapahtumista kirjanpitäjälleni tai verottajalle?

Kyllä. Saat PDF-muotoisen tilitysraportin jokaisesta pankkitilillesi lähetetystä summasta. Saat myös kuukausittaisen yhteenvedon kaikista maksutapahtumista ja maksuista sekä erillisen PDF-tiedoston, jossa luetellaan kaikki maksutapahtumakulut. Voit toimittaa nämä asiakirjat suoraan kirjanpitäjällesi tai verottajalle. Tarkasta myös roskapostikansiosi.

Matkustan usein ulkomaille. Voinko käyttää SumUpia?

SumUp voidaan ottaa käyttöön toisessa maassa tietyn ajanjakson ajaksi. Tämä on mahdollista vain maissa, joissa tarjoamme palveluitamme. Tässä artikkelissa on luettelo maista, joissa toimimme.