Maksujen aikaväli

SumUp käsittelee maksusi mahdollisimman nopeasti ja siirtää pankkitilillesi varat, joista on vähennetty SumUpin veloittamat kulut, eli (0,95% debit-kortilla, 2,75% luottokorteilla).

Mikäli et halua päivittäisiä tilityksiä, voit valita myös viikoittaisen tai kuukausittaisen tilitystiheyden. Kirjaudu sisään osoitteessa sumup.me, klikkaa nimeäsi oikeassa yläkulmasss ja valitse "Asetukset". Täällä voit valita haluamasi tilitystiheyden.

Viikoittaiset tilitykset tapahtuvat joka viikon toinen arkipäivä.

Kuukausittaiset tilitykset tapahtuvat joka kuun kolmas arkipäivä.

Huomio: Voit muuttaa tilitysasetuksiasi milloin tahansa. Tämä vaikuttaa tulevien myyntiesi tilitystiheyteen. Aiemmat myyntisi tilitetään aiemman tilitysaikataulun mukaisesti.

Tärkeää

Pankkisi käsittelymenettelyistä riippuen varojen saapuminen pankkitilillesi voi kestää jopa 2-3 arkipäivää maksutapahtuman päivämäärästä lukien. Huomaa myös, että pankit siirtävät varoja vain arkipäivinä.
Huomaa, että kansainvälisillä pankkikorteilla (myönnetty muualla kuin maassa, johon tilisi on liitetty) suoritettujen maksujen siirtäminen tilillesi voi kestää kauemmin kuin 2–3 arkipäivää.

Pidä kirjaa maksuista

Heti, kun maksu on käsitelty ja se saapuu pankkitilillesi, saat sähköpostin, joka sisältää täyden erittelyn kaikista maksuun sisältyvistä maksutapahtumista.
Voit myös itse pitää helposti lukua maksuista SumUp-käyttäjätililläsi osoitteessa sumup.me sekä SumUp-sovelluksessa.

Kun maksutapahtuma on valmis, voit tarkastella sitä SumUp-käyttäjätilisi Myyntihistoria-sivulla osoitteessa sumup.me sekä SumUp-sovelluksessa. Käytettävissäsi on tarkat tiedot, kuten maksutapahtuman aika, maksutapahtuman tunnus, kortin tiedot ja veloitettu summa.
Kun maksu on käsitelty ja se on saapunut pankkitilillesi, näet myös vihreän pankin symbolin, jossa maksun päivämäärä näkyy maksutapahtuman ajan takana.

Tärkeää

Vihreä pankin symboli sekä maksutapahtuman päivämäärä näyttävät SumUpin kautta saapuneen maksun päivämäärän. Tämä tarkoittaa siis päivää, jolloin siirsimme varat pankkitilillesi. Pankistasi riippuen voi kestää vielä 1–2 päivää, ennen kuin varat näkyvät pankkisi tiliotteella. Huomaa myös, että pankit siirtävät varoja vain arkipäivinä.

Maksut oman pankkisi tiliotteella

Tiliotteellasi näkyvien maksujen lähettäjä on

SumUp Payments Limited - PID123-SUMUP

PID-numero näkyy myös päivittäisissä ja kuukausittaisissa tilitysraporteissa, jotka lähetämme sähköpostitse. Löydät PID-numeron myös SumUp-sovelluksen Myyntihistoria-sivulta sekä SumUp-käyttäjätililtäsi osoitteessa sumup.me.

Maksut asiakkaan pankin tiliotteella

Yleissääntöisesti kuvauksen tulee näyttää tältä:

Sumup *Kauppiaan toiminimi

”Kauppiaan toiminimi” on sinun, eli kauppiaan, tilin luomisen aikana antama toiminimi.

Tärkeää

Vaikka SumUp lähettää yllä annetun kuvauksen maksua käsitellessään, on mahdollista, että asiakkaasi pankki lyhentää kuvauksen tulostaessaan asiakkaan kortin tiliotetta. Tämän vuoksi täysi kuvaus voi olla SumUp *Kauppiaan toiminimi, mutta asiakkaalle on näkyvissä vain Sumup *Kaupp.

Maksuprosessi

1. Näet SumUp-sovelluksesta, että maksutapahtuma onnistui. Huomaa, että maksutapahtuma merkitään onnistuneeksi vain, jos pankki on valtuuttanut sen reaaliajassa. Tämä tarkoittaa, että rahojen siirto pankkitilillesi alkaa heti vihreän merkin nähdessäsi.
  2. Jos kyseessä on luottokorttimaksu, kortin tiedot lähetetään ensin kortin (Mastercardin, Visan tai American Expressin) myöntäneelle taholle ja sieltä edelleen asiakkaasi pankkiin. Jos kyseessä on pankkikorttimaksu, tiedot lähetetään suoraan asiakkaan pankkiin, joten tällaiset maksut toteutuvat nopeammin kuin luottokorttimaksut. Tämän lisäksi maksusuorituksen nopeus riippuu kortinhaltijan pankista.
  3. SumUp vastaanottaa varat, vähentää maksutapahtuman kulut ja siirtää loput rahat välittömästi. Saat samana iltana maksusuoritusraportin sisältävän sähköpostin. Voit lähettää raportin uudelleen itsellesi käyttäjätililtäsi milloin tahansa osoitteessa sumup.me.
  4. Saat varat pankkitilillesi. Tiliotteellasi olevassa viitteessä sekä maksuraporteissa on yksilöllinen PID (maksutunnus) ‑numero, jonka avulla voit järjestää ja kohdentaa maksut. Tässä on esimerkki maksusuoritusraporteissa näkyvästä maksutunnuksesta:

Tärkeää

Asiakkaasi pankki sekä eri kortteihin liittyvät käytännöt määräävät yllä kuvatun prosessin nopeuden. Tämän vuoksi samana päivänä maksetut maksut voivat saapua tilillesi eri päivinä.