Tilityksesi on kaikkien SumUpilla käsittelemiesi korttimaksujen summa. Voit itse päättää, miten ja milloin haluat vastaanottaa tilityksesi.

Tässä artikkelissa:

• Tilityksen aikajana
  • Tilitystiheys
  • Seuraa tilityksiäsi

Tilityksen aikajana

SumUp käsittelee maksutapahtumasi ja siirtää sitten niistä kertyneet varat pankkitilillesi välityspalkkio vähennettynä. Pankkisi selvitysmenettelyistä riippuen varat ilmestyvät pankkitilillesi 1–2 arkipäivää (Irlannissa ja Maltalla 2–3 arkipäivää) maksutapahtumapäivän jälkeen.
Maksun nopeus riippuu asiakkaasi pankista ja korttijärjestelmistä. Siksi voi käydä niin, että samana päivänä tehdyt maksutapahtumat tilitetään eri päivinä.

Huomaa, että American Expressillä ja kansainvälisillä pankkikorteilla suoritettujen maksutapahtumien tilitys tilillesi voi kestää kauemmin.

Tilitysasetukset

Oletusasetus on, että tilitykset maksetaan pankkitilillesi päivittäin. Jos et halua vastaanottaa tilityksiä päivittäin, voit valita vastaanottavasi ne viikoittain tai kuukausittain.

Päivittäiset tilitykset Viikoittaiset tilitykset Kuukausittaiset tilitykset
Joka arkipäivä (ei viikonloppuisin eikä arkipyhinä) Tiistaisin lukuun ottamatta arkipyhiä Seuraavan kuukauden kolmantena arkipäivänä
Kuinka voin muuttaa tilitystiheyttä?
  1. Kirjaudu sisään osoitteessa sumup.me.
  2. Napsauta vasemmanpuoleista valikkoa ja valitse ”Asetukset”.
  3. Varmista, että olet valinnut maksutavaksi ”Suoraan pankkitilille”.
  4. Valitse haluamasi tilitystiheys

Tärkeää

Voit muuttaa tilitystiheysasetustasi koska tahansa. Tämä vaikuttaa ainoastaan tulevien myyntiesi tilitystiheyteen. Aiemmat myyntisi tilitetään aiemman tilitystiheysasetuksesi mukaisesti.

Seuraa tilityksiäsi

Voit myös seurata tilityksiäsi helposti SumUp-käyttäjäsivusi ”Myynti” ‑välilehdellä osoitteessa sumup.me. Tarkastele yksityiskohtaisia tilitystietoja, suodata tilitykset ajan, tilitysvälineen ja summan perusteella tai seuraa ja etsi tilityksiä helposti lokista.

Kun tilitys on käsitelty, saat sähköpostitse tilitysraportin, joka sisältää täydellisen erittelyn kaikista tilitykseen sisältyvistä maksutapahtumista.

Kuinka voin tarkistaa tilityshistoriani?
Näet kunkin tilityksen yksityiskohdat seuraavasti:
  1. Kirjaudu sisään osoitteessa sumup.me.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta ”Myynti”.
  3. Napsauta välilehden valikon kohtaa “Tilitykset”.
  4. Valitse tilitys, jonka maksutapahtumia haluat tarkastella.
Oma tiliotteeni Asiakkaideni tiliote
Tilitykset näkyvät tiliotteellasi seuraavalla nimellä: ”SumUp Payments Limited - PID123-SUMUP”.

Maksutunnus näkyy myös päivittäisissä ja kuukausittaisissa tilitysraporteissa, jotka olet saanut meiltä sähköpostitse. Maksutunnus näkyy myös SumUp-sovelluksessa näkyvässä myyntihistoriassa ja tilityshistoriassa SumUp-käyttäjäsivulla osoitteessa sumup.me.

Voit vaihtaa pankkitiliäsi milloin tahansa, lisätietoja on täällä.