SumUp Air: Vianmääritys − ohjeet vaihe vaiheelta

Jos sinulla on ongelmia kortinlukijan yhdistämisessä puhelimeesi/tablettiisi, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa opastamme sinua Air-kortinlukijasi vianmäärityksessä, jotta pääset jatkamaan myyntiä mahdollisimman pian.

Katso ensin tämä artikkeli selvittääksesi, onko laitteesi yhteensopiva SumUp Air -kortinlukijan kanssa.

*Huomaa: Tarkista säännöllisesti, että sinulla on viimeisin SumUp-sovellusversio.

Päivitä SumUp -sovellus
iOS-käyttäjille Android-käyttäjille
  1. Mene App Storeen.
  2. Valitse ”Päivitykset” sivun oikeasta alakulmasta.
  3. Etsi SumUp-sovellus luettelosta ja napsauta sen vieressä olevaa ”Päivitä” -painiketta. Jos et löydä SumUp-sovellusta luettelosta, sovelluksesi on jo ajan tasalla.

Ohjeet vaihe vaiheelta

Aloita vianmääritys sulkemalla SumUp-sovellus laitteestasi. Varmista, että kortinlukija ei lataudu.

Vaihe 1: Nollaa Air-kortinlukijasi

1. Sammuta kortinlukijasi.
  2. Pidä kortinlukijan virtapainiketta painettuna noin 10 sekunnin ajan. Ruudulla pitäisi näkyä ”Hold for BT”. Tämän jälkeen ruudulle ilmestyy ”Release for BT”.
  3. Vapauta virtanäppäin kuullessasi piippauksen. Kortinlukijasi Bluetooth-siru on nyt nollattu.

Vaihe 2: Poista Bluetooth käytöstä älypuhelimelta/tabletilta.

1. Avaa älypuhelimen/tabletin asetukset.
  2. Napsauta laiteyhteyttä tai Bluetooth-yhteyttä.
  3. Tarkista, onko kortinlukija Bluetooth-luettelossa.
    • Jos näin on, poista lukija tästä luettelosta.
    • Jos luettelossa ei näy SumUp-laitetta, poista Bluetooth käytöstä älypuhelimelta tai tabletilta. Pidä Bluetooth-yhteys katkaistuna vähintään 10 sekuntia varmistaaksesi, että kaikki yhteydet ovat katkenneet. Ota Bluetooth sitten takaisin käyttöön.

Vaihe 3: Yhdistä Air-kortinlukijasi manuaalisesti

1. Avaa SumUp-sovellus ja kirjaudu sisään SumUpiin rekisteröimälläsi sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  2. Napauta oikeassa alakulmassa (iOS) olevaa asetuskuvaketta tai vasemmassa yläkulmassa (Android) olevaa valikkokuvaketta.
  3. Valitse ”Maksutavat” / ”Valitse kortinlukija”, ja valitse kortinlukijasi aloittaaksesi määrityksen.
  4. Jos sinulla on SumUp Air, vahvista laiteparituspyyntö älypuhelimeltasi/tabletiltasi varmistaen, että kolme viimeistä näytöllä näkyvää numeroa vastaavat kortinlukijasi sarjanumeron kolmea viimeistä numeroa. Napauta ”Yhdistä”.
  5. Sinun on ehkä vahvistettava yhteys napauttamalla Air-lukijan vihreää valintamerkkiä.
  6. Yhdistäminen onnistui!

*Huomaa: Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että kortinlukijan yhteydenpalautus ei onnistunut, toista vaihe 3.

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä laitteesi yhteys toimii nyt, mutta jos sinulla on edelleen yhteysongelmia, voit kokeilla seuraavia toimenpiteitä, jotka saattavat auttaa:

Vaihe vain Androidille: Tyhjennä Bluetooth-välimuisti
  1. Avaa älypuhelimen tai tabletin asetukset.
  2. Etsi ”Sovellukset” / ”Sovellus” / ”Sovellukset ja ilmoitukset” / ”Sovellusten hallinta”.
  3. Valitse ”Näytä kaikki sovellukset”/”Sovellustiedot”.
  4. Napauta asetuksia (merkitty kolmella pisteellä / raidoilla / hammaspyörällä) ja valitse ”Näytä järjestelmäsovellukset”.
  5. Etsi ”Bluetooth”-sovellus ja napsauta sitä.
  6. Paina ”Poista tiedot” tai avaa ”Tallennustila” / ”Muisti” ja valitse sitten ”Poista tiedot” / ”Tyhjennä tiedot”.
Vaihe 4: Poista SumUp-sovellus
iOS-käyttäjille Android-käyttäjille
  1. Aloitusnäytössä paina kevyesti SumUp-sovelluskuvaketta, kunnes se alkaa aaltoilla ja pieni ”X” ilmestyy sovelluksen vasempaan yläkulmaan.
  2. Napsauta X:ää ja vahvista napsauttamalla ”Poista”.
Vaihe 5: Sammuta älypuhelin/tabletti

Sammuta älypuhelin/tabletti. Näin laitteesi Bluetooth-siru käynnistyy automaattisesti uudelleen, kun käynnistät älypuhelimesi/tablettisi uudelleen, mikä voi korjata yhteysongelman.

Vaihe 6: Asenna SumUp-sovellus uudelleen
iOS-käyttäjille Android-käyttäjille
  1. Mene App Storeen ja valitse ”Haku” sivun alaosassa olevasta valikkopalkista.
  2. Kirjoita hakukenttään ”SumUp” ja napauta ”Hae”.
  3. Napsauta kuvakkeen vieressä olevaa ”Hae” -painiketta, ja iPhonesi/iPadisi lataa SumUp-sovelluksen.

Avaa nyt SumUp-sovellus normaalisti ja kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi. Yritä tehdä korttimaksu uudelleen nähdäksesi, yhdistyykö kortinlukija laitteeseesi.

Akun taso

Alhainen akku voi aiheuttaa yhteysongelmia ja siksi suosittelemmekin lataamaan kortinlukijasi. Voit ladata Air -kortinlukijasi mukana tulevalla Micro USB -kaapelilla. Liitä se virtalähteeseen tai tietokoneeseen.

Akun varaustason näet kortinlukijan näytöltä sekä sinisistä LED-valoista lukijan alareunassa. Voit tarkistaa akun varaustason painamalla virtapainiketta nopeasti. Kortinlukijasi varaustasoa vastaava määrä LED-valoja syttyy. Yksi LED-valo tarkoittaa noin 25 %:n varaustasoa.