Tutustu 3G-kortinlukijaasi. Ominaisuuksista aina yleisiin käyttöohjeisiin, allaoleva käyttöohje tarjoaa kattavan katsauksen lukijaamme.

Lisätietoja 3G-lukijan käyttöönotosta löydät artikkelista SumUp 3G: Asennusopas.

setupguideicon.png Yleinen käyttö

SumUp 3G ‑kortinlukija voi toimia ja käsitellä maksuja, kun sillä on toimiva verkkoyhteys. Muuta ei tarvita. Käyttö on sujuvinta, kun käsittelet maksutapahtumia maanpinnan yläpuolella.

simcardicon.png  SIM-kortti

Sisäänrakennettu SIM-kortti tarjoaa rajoittamattoman vapaan datan kortinlukijan käyttöön muodostamalla yhteyden parhaaseen käytettävissä olevaan verkkoon ilman lisäkustannuksia. On ehdottoman tärkeää, ettei mukana toimitettua SIM-korttia vaihdeta eikä muuteta millään tavoin. Kortinlukija toimii vain alkuperäisen SIM-kortin kanssa, ei muilla SIM-korteilla.

chargingicon.png  Lataus

Lataa SumUp 3G -kortinlukijaa mukana toimitettavan C-tyypin USB-kaapelin avulla liittämällä se tietokoneeseesi tai muuhun virtalähteeseen. Huomaa: lukija pystyy käsittelemään maksutapahtumia latauksen aikana.

connection.png  Yhdistäminen

Mukana toimitettavan SIM-kortin avulla laitteesi muodostaa automaattisesti yhteyden verkkoon missä tahansa matkapuhelinverkon katealueella. Jos haluat nähdä, mihin verkkoon laite on yhdistetty, siirry valikon asetuksiin ja valitse ”Yhteystyyppi”.
Jos laitteesi ei pysty muodostamaan yhteyttä ja näyttää viestin ”Yhteysongelma”, kokeile seuraavia konsteja:

• Käynnistä laite uudelleen. Sammuta laite pitämällä virtapainiketta alhaalla 4 sekuntia tai kunnes vihreät vihreät LED-valot sammuvat. Odota muutama sekunti ja käynnistä laite uudelleen.
  • Siirry eri paikkaan. Avoimet alueet ja paikat ikkunoiden vieressä ovat ihanteellisia yhdistämistä varten.
  • Ota yhteys SumUpin asiakastukeen. Tukitiimimme on tavoitettavissa sähköpostitse tai puhelimitse, ja auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

generaluseicon.png  Maksutapahtumahistoria

Täällä näet luettelon maksutapahtumistasi ja niiden lisätiedot kuten päivämäärän, ajan ja maksutapahtuman summan. Voit myös lähettää kuitin uudelleen valitsemastasi maksutapahtumasta.

menuicon.png  Asetukset

Tarkista 3G-kortinlukijan valikkoasetukset.

Juomarahaominaisuus
Ottaaksesi tippiominaisuuden käyttöön kortinlukijassasi siirry kohtaan "Asetukset", sitten valitse "Tipit" ja "Tipit päällä". Kortinlukijasi näytöllä näkyy nyt tippausmahdollisuus kun maksutapahtuman summa on syötetty, ja asiakas pystyy syöttämään haluamansa tippimäärän. Tippiominaisuuden voi myös poistaa käytöstä noudattamalla yllä mainittuja ohjeita ja valitsemalla "Tipit pois".
Kieliasetukset
Voit hallinnoida kieliasetuksia ja vaihtaa laitteen kielen siirtymällä valikkonäyttöön ja valitsemalla ”Asetukset” ja sitten ”Vaihda kieli”.
Kirjaudu ulos
Kirjaudu ulos lukijasta valitsemalla ”Asetukset” ja sitten ”Kirjaudu ulos”. Tämä ominaisuus on hyödyllinen, jos käytät laitetta yhdessä muiden kumppaneiden ja työntekijöiden kanssa.

myaccounticon.png  Käyttäjätilini

Jos haluat nähdä, mihin tiliin olet kirjautuneena 3G-laitteellasi, siirry valikkonäyttöön ja poistu siitä painamalla Peruuta-painiketta tai Takaisin-painiketta. Kauppiastunnuksesi ja käyttäjätilin nimi näkyvät näytöllä muutaman sekunnin ajan.

refund.png Hyvitykset

Huomioithan, että voit tehdä täysiä hyvityksiä tehdyistä maksutapahtumista käyttäjäsivusi hallintapaneelissa osoitteessa sumup.me. Hyvittääksesi maksun tutustu artikkeliin Maksujen hyvitys

powerofficon.png  Valmiustila vs. virta pois päältä

Valmiustilassa lukija pysyy yhteydessä matkapuhelinverkkoon, jolloin olet valmiina tekemään maksutapahtuman hetkessä. Paina lyhyesti virtapainiketta, jotta laite siirtyy valmiustilaan.
Huomaa: Lukija siirtyy automaattisesti valmiustilaan oltuaan 4 minuuttia käyttämättömänä.
Jos haluat sammuttaa laitteen kokonaan, pidä virtapainiketta painettuna noin 4 sekuntia tai kunnes 4 vihreää LEDiä sammuu. Kun laite on sammutettu, sen on päälle kytkemisen jälkeen muodostettava uudelleen yhteys matkapuhelinverkkoon.