SumUp iOS-sovellus: Tuoteluettelo

Tuoteluettelo mahdollistaa tuotteiden ja tuoteryhmien luomisen, jolloin voit hallinnoida koko tuotevalikoimaasi yhdessä paikassa ja tehdä näin myynneistäsi nopeampaa kuin koskaan.

Huomaa: Tuoteluettelo on saatavana vain SumUp iOS-sovellukselle. Jos käytät Android-laitetta, katso tämä artikkeli.

Tuoteluettelo

Tuoteluettelossasi voit luoda ja hallinnoida tuotteitasi.

Tuoteluettelon käyttöönotto

Ottaaksesi käyttöön tuoteluettelon SumUp-sovelluksessasi napauta asetussymbolia Default.pngalareunan valikkopalkissa ja kytke päälle valintapainiketta "Tuoteluettelon" vieressä.

Kuinka ottaa vastaan maksuja tuoteluettelon ollessa käytössä
  1. Kirjaudu sisään SumUp-sovellukseen käyttämällä kirjautumistietojasi.

2. Jos tuoteluettelo on käytössä, sovellus avautuu automaattisesti "Kaikki tuotteet" -näytölle, jolla voit valita tai hakea kategorioittain ja tämän jälkeen tuotteittain syöttääksesi nopeasti sen tuotteen hinnan ja kuvauksen, josta olet ottamassa maksua.
  3. Napauta tuotetta. Jos sinulla on enemmän kuin yksi versio tuotteesta, valitse se versio jota olet parhaillaan myymässä.
  4. Tuote on nyt tallennettu ostoskoriisi, jonka löydät näytön alalaidasta. Voit tämän jälkeen lisätä tuotteita myyntitapahtumaan siirtymällä takaisin "Kaikki tuotteet" -näytölle tai siirtyä kassalle napsauttamalla "Veloita"-painiketta.
  5. "Maksutavat"-näyttö ilmestyy.
  6. Asiakkaasi voi maksaa kortilla, lähimaksulla tai käteisellä mikäli olet ottanut tämän maksutavan käyttöön. Jos haluat lisätietoa siitä, kuinka mahdollistaa ja ottaa käteismaksuja, klikkaa tästä  tai korttimaksuista, klikkaa tästä.
  7. Valmista! Olet onnistuneesti ottanut maksun käyttäen tuoteluetteloa.

Ostoskori

Ostoskori näyttää tuotteiden nimet, lukumäärän, ALV:n (mikäli käytössä) ja on sovelluksen kassakeskaus.

Tutki ostoskoriasi
  1. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmassa reunassa).
  2. Napauta ostoskorisymbolia näytön alareunassa tarkastellaksesi ostoskorin tuotteita.
Muokkaa ostoskoria
  1. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmassa reunassa).
  2. Napauta ostoskorisymbolia näytön alareunassa tarkastellaksesi ostoskorin tuotteita.
  3. Voit lisätä tai poistaa tuotteita valitsemalla tuotteen ja nostamalla tai laskemalla sen lukumäärää käyttäen "+" ja "-" -symboleita.

Tuotteiden hallinnointi

Optimoi tuoteluettelosi lisäämällä, poistamalla tai muokkaamalla tuotteita ja tuoteversioita.

Luo uusi tuote

Aloita tuoteluettelon luominen

1. varmista että olet ottanut käyttöön tuoteluettelon seuraamalla ylläolevia ohjeita.
  2. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmalla) avataksesi tuoteluettelosi.
  3. Valitse muokkaussymboli oikeassa yläkulmassa, tämän jälkeen voit valita vasemmassa alakulmassa vaihtoehdon "Uusi tuote".
  4. Näkyviin tulee ikkuna, jossa voit syöttää tuotteen nimen, ladata kuvan tuotteesta (valinnainen), määritellä hinnan ja tuotetunnisteen ja lisätä tuoteversion, mikäli samasta tuotteesta on useita variaatioita.
  5. Mikäli sinulla on useita versioita samasta tuotteesta ja haluat syöttää nimet näille sekä hinnat kullekin versiolle, syötä nämä yksitellen kohdassa "Lisää tuotevalikoima"
  6. Voit valita verokannan tuotteelle. Jos haluat muokata verokantoja, katso opas "Hallinnoi veroja" alla.
  7. Jos olet tyytyväinen kaikkiin tuotetietoihin, napauta valintamerkkiä oikeassa yläkulmassa tallentaaksesi tuotteen.
Siirrä tuote
  1. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmalla) avataksesi tuoteluettelosi.
  2. Tämän jälkeen hae tuotetta yläreunan hakupalkissa tai sen omassa kategoriassa.
  3. Löydettyäsi sen napauta tuotetta ja "Muuta tuotetta" -näyttö tulee näkyviin.
  4. Toisessa kentässä voit muuttaa kategoriaa johon tuote kuuluu.
  5. Vahvistaaksesi tämän muutoksen napauta valintamerkkiä oikeassa yläkulmassa ja tuote tallentuu valittuun kategoriaan.
Muokkaa tuotetta
  1. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmalla) avataksesi tuoteluettelosi.
  2. Tämän jälkeen hae tuotetta yläreunan hakupalkissa tai sen omassa kategoriassa.
  3. Löydettyäsi sen napauta tuotetta ja "Muuta tuotetta" -näyttö tulee näkyviin. Täältä voit muokata nimeä, kategoriaa, kuvaa, tuotetunnistetta, hintaa ja verokantaa.
  4. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, napauta valintamerkkiä oikeassa yläkulmassa vahvistaaksesi muutokset.
Tuotekuvan lataaminen/muokkaus
  1. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmalla) avataksesi tuoteluettelosi.
  2. Tämän jälkeen hae tuotetta yläreunan hakupalkissa tai sen omassa kategoriassa.
  3. Löydettyäsi sen napauta tuotetta ja "Muuta tuotetta" -näyttö tulee näkyviin.
  4. Napauta tuotteen kuvaa ja seuraavat vaihtoehdot tulevat näkyviin:
  • Valitse kirjastosta: voit valita kuvan laitteesi
    kuvakirjastosta.
  • Ota kuva: Voit ottaa kuvan suoraan tuotteesta.
  • Poista kuva: Poistaa nykyisen tuotekuvan. Huomaa: Voit poistaa kuvan ja pitää silti tuotteen valikoimassasi.
Poista tuote
  1. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmalla) avataksesi tuoteluettelosi.
  2. Tämän jälkeen hae tuotetta yläreunan hakupalkissa tai sen omassa kategoriassa.
  3. Löydettyäsi sen napauta tuotetta ja "Muuta tuotetta" -näyttö tulee näkyviin.
  4. napauta kohtaa "Poista tuote" näytön alareunassa ja tuote poistetaan tuoteluettelostasi.

Kategorioiden hallinnointi

Tuoteluettelot-osiossa voit järjestää tuotteesi ryhmittäin valitsemiisi kategorioihin, jotta voit valita niistä helposti kassalla.

Luo uusi kategoria
  1. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmalla) avataksesi tuoteluettelosi.
  2. Napauta muokkaussymboliaoikeassa yläkulmassa, ja voit sitten vasemmasta alareunasta valita vaihtoehdon "Uusi kategoria".
  3. Tämän jälkeen avautuu ikkuna, joka pyytää nimeämään kategorian. Anna nimi kategorialle ja napauta "Valmis".

Voit nyt siirtää nykyisiä tai uusia tuotteita tähän kategoriaan.

Muokkaa kategorian nimeä
  1. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmalla) avataksesi tuoteluettelosi.
  2. Valitse kategoria jonka haluat nimetä uudelleen.
  3. Tämän jälkeen avautuvassa ikkunassa voit muokata kategorian nimeä. Muuta nimeä haluamallasi tavalla.
  4. Valitse "Valmis" muutokset tehtyäsi ja uusi nimi tallentuu.
Kategorian poistaminen

Näin poistat kategorian (ja siten kaikki sen sisältämät tuotteet):

1. Napauta myyntisymboliaDefault.png(vasemmalla) avataksesi tuoteluettelosi.
  2. Valitse kategoria jonka haluat poistaa.
  3. Tämän jälkeen avautuvassa ikkunassa voit muokata kategorian nimeä. Samassa ikkunassa voit myös poistaa kategorian valitsemalla sanan "Poista".
  4. Kun valitset "Poista", kategoria ja kaikki sen tuotteet poistetaan tuoteluettelostasi.

Verojen hallinnointi

Verot-osiossa voit hallinnoida alv-kantojasi. Huomaa: alv-kantojen käyttöönotto ja/tai muokkaaminen edellyttää, että tuoteluettelo on otettu käyttöön. (Katso ohjeet tämän tekemiseen yltä)

Arvonlisäveron asetus
  1. Napauta asetussymboliaDefault.png, varmista, että Tuoteluettelo-valintakytkin on päällä ja valitse sitten "Verot".
  2. Oletusarvoisesti paikallisen arvonlisäverokannan määritys asetetaan automaattisesti ensimmäiselle riville. Jos haluat muuttaa oletusarvoista alv-kantaa, napauta "Muokkaa" vasemmassa yläkulmassa ja syötä haluttu kanta. Tämä alv-kanta asetetaan uusille tuotteille sekä manuaalisesti lisätyille oletusarvoisesti. Täällä voi luoda myös muita alv-kantoja syöttämällä prosenttiosuuden oikealle ja veron nimen vasemmalle.
  3. Napauta "Valmis", kun olet määrittänyt haluamasi alv-kannan.
Muokkaa arvonlisäveroa
  1. Napauta asetussymbolia Default.pngja valitse "Verot".
  2. Valitse kannat, joita haluat muokata ja muuta prosenttiosuutta tai nimeä kuten haluat.
Alv-kannan poistaminen
  1. Napauta asetussymboliaDefault.pngja valitse "Verot".
  2. Valitse verokanta jonka haluat poistaa.
  3. Vahvista valinta napauttamalla miinussymbolia ja alv-kanta poistetaan.

Huomaa: Varmista, että alv-kanta jonka haluat poistaa ei ole käytössä minkään tuotteen yhteydessä ja ettei se ole oletusarvoinen alv-kanta, sillä oletusarvoista kantaa voi vain muokata, ei poistaa.