Hoe werken NFC-betalingen?

Klanten kunnen NFC-betalingen doen door hun contactloze betaalpas of wallet-app (zoals Google Pay of Apple Pay*) op de bovenste helft van het pinapparaat te leggen.

Nadat met de betaalpas of het compatibele apparaat op het pinapparaat is getikt, hoort u een pieptoon. Ook gana de 4 ledlampjes branden om aan te geven dat de transactie is geslaagd.

Transacties tot € 50 hoeven normaal gesproken niet te worden geautoriseerd, maar hogere bedragen moeten door de klant worden geautoriseerd door middel van een pincode. Deze limiet wordt bepaald door de bank van de eigenaar van de pas en kan per bank en land verschillen.

Betaalpassen waarmee contactloos kan worden betaald, zijn te herkennen aan dit logo:

Wat kost contactloze betalingen?

Contactloze betalingen worden op dezelfde manier verwerkt als chip- en pintransacties. Daarom gelden dezelfde transactiekosten. Raadpleeg onze gids met prijzen en transactiekosten voor een volledig overzicht van de transactiekosten.

Houd er rekening mee dat NFC-betalingen met pinpassen in sommige gevallen zullen worden verwerkt als creditcardbetalingen vanwege de manier waarop ze worden verwerkt.

________________

*Wallet-apps kunnen alleen met SumUp-apparaten worden gebruikt als de pas die in de app is opgeslagen wordt ondersteund door onze diensten. U vindt hier een lijst met geaccepteerde betaalpassen.