Een bon is de gemakkelijkste manier voor uw klanten om hun betalingen bij te houden. Bij SumUp kunt u een bon via sms of e-mail versturen of een fysieke bon voor uw klant printen.

Met het versturen van een bon verkleint u de kans op een terugboeking van de betaling. Meer informatie over terugboekingen vindt u hier.

In dit artikel:

• Betaalbewijzen versturen
  • Bon opnieuw versturen
  • Betalingsbewijzen printen

Betaalbewijzen versturen

Na een succesvolle betaling heeft u de mogelijkheid om een bon naar uw klant te sturen via e-mail of sms. Het scherm dat links staat afgebeeld verschijnt automatisch. Voer het e-mailadres of mobiele telefoonnummer van uw klant in en druk op de knop "Betalingsbewijs versturen".

Bon opnieuw versturen

Via de SumUp-app kunt u gemakkelijk op een later moment een bon versturen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Log in op de SumUp-app op uw smartphone of tablet met uw SumUp account.
  2. Tik op het 'Verkopen' pictogramDefault.png.
  3. Zoek in uw Transactieoverzicht de transactie waarvoor u een bon wilt versturen.
  4. Selecteer deze transactie.
  5. Klik op de 3 puntjes rechts in de transactie en kies voor 'Betalingsbewijs versturen'.
  6. Hier kunt u een e-mailadres of telefoonnummer invullen. Klik op 'Betalingsbewijs versturen'. Uw klant zal hierna de bon ontvangen.

Betalingsbewijzen printen

U kunt uw klanten ook een geprinte bon meegeven. Op dit moment ondersteunen we de volgende printers:

• Mobile Bluetooth Printer Bixolon SPP-R210iK/BEGE
  • Mobile Bluetooth Printer Bixolon SPP-R200lliK/BEGE
  • Mobile Bluetooth Printer Star Micronics SM-L200

U kunt de afdrukopties in de SumUp-app vinden door op het pictogram van de instellingen Default.png te tikken. Selecteer daarna 'Printen'.

Als u een verbinding heeft gemaakt tussen de printer en uw telefoon of tablet, dan vindt u extra opties zoals een tweede bon voor uzelf printen of een ondersteunde kassalade aan de printer koppelen.

Meer weten over het gebruik van printers bij SumUp? Klik hier.