Uw klant kan met SumUp zeer eenvoudig een betalingsbewijs ontvangen. Met SumUp kunt u zowel een digitaal betalingsbewijs per SMS of e-mail, als een papieren betalingsbewijs aan uw klant meegeven.

Het verzenden van betalingsbewijzen aan uw klanten verkleint tevens de kans op terugboekingen of onduidelijkheden. Voor meer informatie over terugboekingen klik hier.

In dit artikel:

Betalingsbewijs versturen

Na het succesvol afronden van een betalingen zult de optie krijgen om een betalingsbewijs te versturen per e-mail of SMS. Het onderstaande scherm zal zichtbaar worden. Vul hier het e-mailadres of mobiele telefoonnummer in en druk op ‘Verzend betalingsbewijs’.

Opnieuw versturen van betalingsbewijs

U kunt zeer eenvoudig op een later tijdstip opnieuw het betalingsbewijs versturen. Volg daarvoor de volgende stappen:

1. Log in in uw SumUp app met uw e-mailadres en wachtwoord.

2. Druk linksboven op ‘Account’ (iOS) of het menu symbool (Android) en ga naar ‘Transactieoverzicht’.

3. Ga in het transactieoverzicht naar de transactie waarvan u opnieuw het betalingsbewijs wilt verzenden.

4. Druk vervolgens op desbetreffende transactie.

5. Klik vervolgens op de drie stippen rechtsboven in het scherm en kies vervolgens voor ‘Betalingsbewijs versturen’.

6. U kunt vervolgens een e-mailadres of mobiel telefoonnummer opgeven. Hierna drukt u op ‘Verzend betalingsbewijs’.

Receipts_Sales_History.jpg  Receipts_Infobox.jpg  Receipts_3_dots.jpg

Betalingsbewijs printen

U kunt uw klanten ook voorzien van een geprint betalingsbewijs. Momenteel ondersteunen wij de volgende printers:

• Network Printer Star Micronics TSP100 (LAN)
  • Network Printer Star Micronics TSP143 (LAN)
  • Network Printer Star Micronics TSP650 (LAN)
  • Network Printer Star Micronics TSP650ii (Bluetooth, not the USB version!)
  • Mobile Bluetooth Printer Bixolon SPP-R200lliK/BEGE
  • Mobile Bluetooth Printer Star Micronics SM-L200

U vindt de ‘Printer’ optie in het menu wanneer u linksboven op ‘Account’ (iOS) of de menu knop (Android) drukt in de SumUp app.

Wilt u meer weten over het gebruik van printers met SumUp? Klik hier.