Een bon is de gemakkelijkste manier voor uw klanten om hun betalingen bij te houden. Bij SumUp kunt u een bon via sms of e-mail versturen of een fysieke bon voor uw klant printen.

Met het versturen van een bon verkleint u de kans op een terugboeking van de betaling. Meer informatie over terugboekingen vindt u hier.

Image_uploaded_from_iOS__5_.jpgBetalingsbewijs versturen

Na een succesvolle betaling heeft u de mogelijkheid om een bon naar uw klant te sturen via e-mail of sms. Het scherm dat links staat afgebeeld verschijnt automatisch. Voer het e-mailadres of mobiele telefoonnummer van uw klant in en druk op de knop "Betalingsbewijs versturen".

Bon opnieuw versturen

Via de SumUp app kunt u gemakkelijk op een later moment een bon versturen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Log in bij de SumUp app op uw smartphone of tablet met uw SumUp account.

2. Voor iOS: Druk op het transactieoverzicht-symbool (tweede symbool van links).
    Voor Android: Druk op het menusymbool linksboven en ga naar het "Transactieoverzicht".

3. Zoek bij Transactieoverzicht de transactie waarvoor u een nieuwe bon wilt versturen.

4. Selecteer deze transactie.

5. Klik op de 3 puntjes rechts van het transactievlak en kies voor 'Betalingsbewijs versturen'.

6. Hier kunt u een e-mailadres of telefoonnummer invullen. Klik op 'Betalingsbewijs versturen'. Uw klant zal hierna de bon ontvangen.

Android App

Receipts_Sales_History.jpg Receipts_Infobox.jpg Receipts_3_dots.jpg Receipts_Resend.jpg

iOS App

Betalingsbewijzen printen

U kunt uw klanten ook een geprinte bon meegeven. Op dit moment ondersteunen we de volgende printers:

• Mobile Bluetooth Printer Bixolon SPP-R210iK/BEGE
  • Mobile Bluetooth Printer Bixolon SPP-R200lliK/BEGE
  • Mobile Bluetooth Printer Star Micronics SM-L200

In de SumUp App vindt u printopties door op het instellingen-symbool rechtsonderin te drukken (iOS) of op het menu-symbool (Android) links bovenin. Selecteer vervolgens "Printen".

Als u een verbinding heeft gemaakt tussen de printer en uw telefoon of tablet, dan vindt u extra opties zoals een tweede bon voor uzelf printen of een ondersteunde kassalade aan de printer koppelen.

Meer weten over het gebruik van printers bij SumUp? Klik hier.