U kunt uw contante betalingen bijhouden via onze SumUp app, zodat u al uw transacties in één overzicht heeft. Daarnaast kunt u ook voor contante betalingen een digitaal betalingsbewijs naar uw klant versturen. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan het invoeren van contante betalingen.

Hier een stappenplan voor het invoeren van contante betalingen in de SumUp app:

1. Open de SumUp App op uw smartphone/tablet en log in met uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord.

2. Om contante betalingen te accepteren dient u eerst linksboven op ‘Account’ (iOS) of de menuknop (Android) te drukken vervolgens naar ‘Betaalmethodes’ te gaan.

3. Zorg hier dat ‘Contant’ aan staat en ga terug naar het beginscherm.

Take_Cash_Payments_Step_3.PNG  Take_Cash_Payments_Step_2.PNG  Take_Cash_Payments_Step_1.PNG

4. Voer een bedrag in, zoals u dat ook zou doen bij een kaartbetaling. Druk op ‘Afrekenen’ en kies vervolgens voor ‘Contant’.

5. De SumUp app laat vervolgens het af te rekenen bedrag zien en u hoeft alleen de ontvangen hoeveelheid contant geld in te voeren. U krijgt vervolgens automatisch te zien hoeveel wisselgeld uw klant terug dient te krijgen.

Take_Cash_Payments_Step_4.PNG  Take_Cash_Payments_Step_5_.PNG

6. Na op ‘Afrekenen te hebben gedrukt bent u klaar! U heeft nu nog de optie om een kwitantie naar uw klant te sturen per e-mail of SMS. Wanneer u uw klanten een papieren bonnetje wil verstrekken kunt u deze printen met een van onze compatibele printers. Voor meer informatie over het printen van een betalingsbewijs verwijzen we u graag naar het volgende artikel.