SumUp-app: contante betalingen accepteren

Ondanks dat u kaartbetalingen kunnen accepteren, zijn er toch af en toe nog consumenten die graag contant willen betalen. U kunt deze betalingen bijhouden in de SumUp-app, zodat u over alle verkooptransacties op één locatie beschikt.
NB: Uiteraard worden er geen kosten berekend voor contante betalingen.

Bekijk hier de stapsgewijze instructies om contante betalingen te accepteren via de SumUp-app:

Contante betalingen mogelijk maken
  1. Open de SumUp-app op uw smartphone en meld u aan met het e-mailadres en wachtwoord waarmee u zich hebt geregistreerd.
  2. Tik op het tabblad 'Instellingen' en ga naar 'Betaalmethoden' om contante betalingen mogelijk te maken;
  3. Schakel de schuifknop 'Contante betaling' in en ga terug naar het startscherm.

Contante betalingen accepteren

1. Open de SumUp-app op uw smartphone en meld u aan met het e-mailadres en wachtwoord waarmee u zich hebt geregistreerd.
  2. Typ het bedrag in zoals u dat ook doet met kaartbetalingen of selecteer een product uit uw productcatalogus. Als u op 'Afrekenen' drukt, verschijnt een scherm waarop u een betaalmethode kunt selecteren. Klik op "Contant".
  3. De SumUp-app zal nu het exacte bedrag weergeven. Vervolgens voert u in welk bedrag u contant heeft ontvangen. De app geeft automatisch aan hoeveel wisselgeld u moet geven.
  4. Druk op 'Afrekenen'. U bent nu klaar!

U kunt uw klant nu een bon sturen via sms of e-mail.
Als u uw klant een fysieke bon wilt geven, kunt u deze afdrukken via een van onze compatibele printers of via AirPrint/Google Cloud Print. Lees dit artikel voor meer informatie.