Dit artikel helpt u bij het installeren van uw kaartlezer voor het eerste gebruik van uw kaartlezer en het handmatig aansluiten als er geen Bluetooth-verbinding automatisch tot stand wordt gebracht tussen de kaartlezer en uw smartphone/tablet.
Als u een nieuwe klant bent, dan kunt u het installeren van uw kaartlezer eerst uitvoeren voordat u probeert om handmatig verbinding te maken.

In dit artikel:

Air kaartlezer installatie

Voordat u betalingen kunt accepteren met uw SumUp Card Reader, moet u eerst de kaartlezer installeren. Het proces is super snel en makkelijk. Volg simpelweg deze instructies:

1. Open de SumUp app en log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

2. Voer een betaling van €1,00 in en druk op 'Afrekenen'. De kaartlezer zal vervolgens automatisch aan gaan wanneer deze is gevonden.

3. Bevestig dat de juiste kaartlezer is gevonden door in de app op 'Verbinden' te drukken. U kunt controleren of uw app de juiste kaartlezer weergeeft door de drie cijfers in uw scherm te vergelijken met de laatste drie cijfers van het serienummer achterop uw kaartlezer.

4. U drukt vervolgens bij het koppelverzoek op uw smartphone/tablet op 'Ok' en bij uw kaartlezer op het groene vinkje.

Let op

Bij sommige smartphones/tablets moet u een code ingeven om het koppelverzoek te bevestigen. Neem hiervoor de code over die u in het scherm ziet op uw kaartlezer.

5. Koppelen geslaagd! De kaartlezer zal zich nu synchroniseren met de gegevens van uw account. Dit duurt ongeveer twee minuten.

Belangrijk

Als u problemen heeft met het koppelen van uw kaartlezer, volg dan de instructies voor 'bestaande klanten' hieronder.

Verbinden Air kaartlezer

Belangrijk

Als u de eerste keer SumUp gebruikt, dient u eerst de stappen te volgen over hoe u uw kaartlezer installeert voor uw eerste transactie.

Normaal gesproken verbindt uw kaartlezer zich automatisch via uw smartphone/tablet. Maar maakt u zich geen zorgen, hier is een korte handleiding over hoe u het zelf kunt doen:

1. Open de SumUp app en log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

2. Druk linksboven op 'Account' (iOS) of het menu-knopje (Android).

3. Kies nu voor 'Betaalmethode'/'Kies kaartlezer' en druk op 'Air' om uw kaartlezer te koppelen.

4. Bevestig dat de juiste kaartlezer is gevonden door in de app op 'Verbinden' te drukken. U kunt controleren of uw app de juiste kaartlezer weergeeft door de drie cijfers in uw scherm te vergelijken met de laatste drie cijfers van het serienummer achterop uw kaartlezer.

5. U drukt vervolgens bij het koppelverzoek op uw smartphone/tablet op 'Ok' en bij uw kaartlezer op het groene vinkje.

Let op

Bij sommige smartphones/tablets moet u een code ingeven om het koppelverzoek te bevestigen. Neem hiervoor de code over die u in het scherm ziet op uw kaartlezer.

1. Koppelen geslaagd! De kaartlezer zal zich nu synchroniseren met de gegevens van uw account. Dit duurt ongeveer twee minuten.

Hierna kunt u starten met het accepteren van betalingen zoals u gewend was.

De SumUp Air opladen

U kunt de SumUp Air opladen met de Micro-USB kabel die is bijgevoegd. Sluit hiervoor de kabel aan op een PC of andere energiebron. Met een volledig opgeladen kaartlezer kunt u zo'n 500 betalingen accepteren. U kunt tijdens het opladen de kaartlezer blijven gebruiken.

Zorg ervoor dat de kaartlezer minstens voor 25% is opgeladen om er zeker van te zijn dat de kaartlezer goed te betalingen kan verwerken.

Welke functie hebben de blauwe LED-lampjes op de kaartlezer?

De LED-lampjes zijn de vier blauwe lichten onderaan de kaartlezer.

• Zodra de kaartlezer wordt ingeschakeld, knipperen de 4 LED-lampjes. Hierna knippert het eerste lampje om de vier seconden om aan te geven dat de kaartlezer is ingeschakeld.

• De LED-lampjes knipperen ook zodra er verbinding tussen de kaartlezer en smartphone of tablet is gemaakt.

• Indien u een contactloze betaling accepteert, schijnt het eerste LED-lampje constant. Zodra de kaart tegen de kaartlezer is gehouden, knipperen alle vier de LED-lampjes kort.

• De LED-lampjes tonen tot slot het batterijniveau. Indien u kort op de aan/uit-knop drukt, knipperen de LED-lampjes kort: indien er 4 lampjes branden is de batterij 100%, bij 3 lampjes 75% enzovoort. Als maar één van de blauwe LED-lampjes knippert, dient u de kaartlezer op te laden.

Het instellen van de SumUp Air kaartlezer