Transactielijst

Uw transactiegeschiedenis laat een overzicht zien van alle transacties die u heeft gedaan met SumUp. Hier kunt u ook snel bekijken of een transactie al dan niet succesvol was. U vindt uw transactieoverzicht:

• in uw dashboard op sumup.me,
  • in de SumUp App, en
  • op uw 3G Kaartlezer.

⇨ In uw dashboard op sumup.me kunt u in de Transacties sectie uw transacties filteren op datum, betaalmethode, status en ook per werknemer die de transactie heeft verwerkt.

Filteropties:

Periode
U vindt een overzicht met alle transacties die u de afgelopen 6 maanden met SumUp heeft uitgevoerd, beginnend met uw meest recente transactie.

Door op de knop "6 maanden" te drukken kunt u de periode aanpassen of specifieke data selecteren.
Bevestig uw keuze door op "Toepassen" te klikken. Het eerste dat wordt weergegeven is de meest recente datum. Onder de datum, vindt u elke transactie die op die dag is verwerkt.
Betaalmethode
U kunt uw transacties filteren op kaart- en contante betalingen door op "Betaalmethode" te klikken. Bevestig uw keuze door op "Toepassen" te klikken.

Als uw klant met een kaart heeft betaald, wordt het kaartsymbool links van de transactie weergegeven. Als uw klant contact heeft betaald, wordt er een bankbiljet symbool weergegeven.
Status
Uw transactieoverzicht geeft de status van elke transactie weer. U kunt transacties filteren op de statussen succesvol, mislukt, terugbetaling of terugvordering door op "Status" te klikken. Bevestig uw keuze door op "Toepassen" te klikken.
Bij de uitbetaalde transacties staat een groene "Uitbetaald" knop. Bij de mislukte, terugbetaalde en teruggevorderde kaartbetalingen staat een rode knop.

Meer over de status van uw transacties vindt u hier.
Werknemers
Als u meerdere werknemers heeft geregistreerd in uw SumUp account, kunt u de transacties filteren op werknemer door op "Medewerkers te klikken en het login e-mailadres van de werknemer in te voeren. Bevestig uw keuze door op "Toepassen" te klikken

Bekijk hier hoe u medewerkersaccounts aanmaakt en beheert.
Exporteer
Om uw boekhouding te vergemakkelijken, kunt u een CSV of XLS bestand downloaden van al uw transacties, een inkomstenrapport in PDF formaat of u kunt uw dagelijkse of maandelijkse uitbetalingsrapport opnieuw naar uw e-mailadres verzenden.

Bekijk hier hoe u uitbetalingsrapporten aanvraagt/opnieuw verzendt.

Transactiegegevens

Het transactieoverzicht geeft u gedetailleerde informatie over elke afzonderlijke transactie. Een succesvolle transactie ziet er als volgt uit in uw transactieoverzicht op sumup.me:

⇨ In uw dashboard op sumup.me, verschijnt aan de rechterkant van het transactieoverzicht een digitale bon. Klik op een transactie om de details te bekijken.

⇨ In uw SumUp App klikt u simpelweg op de transactie om de details van die transactie te bekijken.

Meer informatie over de statussen van uw transacties vindt u hier

Informatie over betalingen op onze platformen:

Informatie over Dashboard SumUp App 3G Kaartlezer
Een transactie  ID, datum/tijd, bedrag, status en kaartinformatie
Een uitbetaling Datum, Uitbetalingsnummer Datum, Uitbetalingsnummer Status
Een terugbetaling Datum, bedrag Datum, bedrag Status
Verkoop Productomschrijving/naam*, btw, Totaal/Netto bedrag Niet beschikbaar

*Dit veld is afhankelijk van wat u heeft ingevuld bij de transactiecode, uw productomschrijving of meerdere producten.

Transactiedetails

U kunt uw transactiegegevens inzien in het transactiegedeelte van uw dashboard op sumup.me door een transactie te selecteren en op "Transactiegegevens" te klikken. U ziet hier een lijst van elk verkocht product, het aantal per product en de betaalde btw.

Opmerking: De transactiegegevens zijn alleen beschikbaar als u meerdere producten in één transactie verkoopt.

Betalingsbewijs - Dashboardweergave

Uw transactieoverzicht inzien

Uw persoonlijke dashboard op sumup.me
  1. Log in op uw dashboard op sumup.me met het e-mailadres en wachtwoord van uw SumUp account.
  2. Klik links in het menu op "Transacties". U ziet nu een lijst met uw transacties van de afgelopen zes maanden.
  3. Om een bepaalde transactie te zoeken, kunt u de filters gebruiken of de transactiecode rechtsboven in de zoekbalk invoeren.
  4. Klik op de transactie om de transactiegegevens hiervan te bekijken. Het gedeelte dat aan de rechterkant verschijnt, geeft de transactie tijdlijn en de transactiegegevens weer en, als er meerdere producten verkocht zijn, ook de verkoopgegevens.
In de SumUp App
  1. Log in op uw SumUp App met het e-mailadres en wachtwoord van uw account.
  2. Voor iOS: klik op het verkoopsymboolDefault.png.
    Voor Android: klik linksboven op het accountsymbool en selecteer "Transacties".
  3. Scroll door de lijst en klik op een transactie om deze te bekijken.
Op uw 3G Kaartlezer
  1. Schakel uw 3G Kaartlezer in.
  2. Druk op de pijltjes (boven of beneden) om naar het menu te gaan.
  3. Gebruik de pijltjes om naar het "Transactieoverzicht" te gaan en klik op het groene vinkje.
  4. U kunt dan uw transacties inzien en deze lijst begint met de meest recente transactie.
  5. Selecteer een specifieke transactie door er naartoe te scrollen en op het groene vinkje te drukken. Op de kaartlezer ziet u vervolgens de transactiecode en de status van de transactie.

Opmerking: U ziet alleen een lijst met de transacties die met uw 3G Kaartlezer zijn gedaan. Om transacties te bekijken die met een andere SumUp kaartlezer zijn verwerkt, gaat u naar uw dashboard op sumup.me of naar de SumUp App.