Uw Transactieoverzicht bevat een overzicht van alle transacties die u ooit hebt verwerkt met behulp van de SumUp App. Het staat u ook toe om snel te zien of een transactie succesvol is verlopen.

In dit artikel:

Transactieoverzicht op sumup.me

Om uw transactieoverzicht in uw SumUp account bij sumup.me in te zien, dient u hier inloggen met uw accountgegevens. Selecteer "Transacties" in het menu aan de linkerkant.
U ziet nu een lijst van al uw transacties die u de laatste 6 maanden met SumUp hebt geaccepteerd, beginnend met uw laatste verkoop.
Every transaction is listed with a short summary concerning the sale.

Het eerste wat u ziet staan is de datum van de transactie. Hieronder vindt u elke transactie die op die dag is verwerkt. Zo kan een transactie in uw transactieoverzicht eruit zien:

Laten we dit stap voor stap doorlopen:

• Het eerste wat u ziet is het tijdstip van de transactie.

• Naast het tijdstip kunt u de status van uw transactie vinden. De filters aan de rechterkant van uw verkoopgeschiedenis kunnen u helpen om de symbolen te onderscheiden. Als u problemen heeft met het herkennen van een symbool en waar ze voor staan, is hier een klein overzicht:

Als u een vinkje ziet zoals dit, is uw transactie succesvol en wordt deze nog aan u overgemaakt.
    Als u een rood kruis ziet, is uw transactie mislukt wegens een geweigerde kaart, slechte Bluetooth-verbinding of een time-out.
    Een pijl naar links betekent dat deze transactie is terugbetaald. Als u meer wilt weten over hoe u terugbetalingen kunt doen, klik hier.
    Een rood uitroepteken symboliseert een terugboeking door de creditcardmaatschappij van uw klant. Voor meer informatie over deze terugboekingen en hoe u ze kunt voorkomen, klik hier.
    Een groen banksymbool samen met een datum laat zien dat de transactie, minus het transactietarief, is overgemaakt naar uw bankrekening op de aangegeven dag.

Belangrijk

De dag van de uitbetaling is niet de dag waarop de bedragen op uw bankrekening verschijnen. Afhankelijk van de afwikkelingsprocedures van uw bank kan het 2-3 werkdagen duren vanaf de transactiedatum tot de dag waarop de bedragen op uw bankrekening verschijnen. Let ook op dat banken alleen geld overmaken op werkdagen en niet in de weekenden of op feestdagen.

• Aan de rechterkant vindt u het bedrag dat u heeft laten betalen, evenals de betaalwijze.

Als uw klant per kaart betaald, wordt het kaarttype ook weergegeven (Mastercard, Visa, Amex, enz.)
    Als uw klant met contant geld betaalt, vindt u een bankbiljet-symbool dat wordt weergegeven achter het bedrag van de transactie.

U kunt ook een gedetailleerde omschrijving van uw transactie bekijken door op de transactie zelf te klikken. Er verschijnt een nieuw venster aan de rechterkant van uw transactieoverzicht.

Het volgende wordt weergegeven:

• Een kaart, waarin wordt aangegeven waar de transactie plaatsvond. Deze wordt weergeven op basis van GPS / data-coördinaten die zijn opgenomen op het moment van de transactie.
  • Transactiecode
  • De laatste 4 cijfers van het kaartnummer.
  • Als het bedrag al op uw bankrekening is overgemaakt: de datum van de overboeking en het nettobedrag dat is bijgeschreven.
  • Transactiedatum en tijd samen met de transactiestatus.

U heeft ook de mogelijkheid om een betaling rechtstreeks vanuit uw SumUp Account terug te betalen. Voor meer informatie en instructies, bekijk dit artikel.

Als u op 'Betalingsbewijs' klikt, kunt u kijken naar het betalingsbewijs die uw klant heeft ontvangen.

Als u de Geavanceerde modus heeft ingeschakeld, heeft u ook de mogelijkheid om een gedetailleerde beschrijving van uw transactie te bekijken door op "Details" te klikken. Als u meer informatie wilt over de geavanceerde modus, klik hier.

Als u wilt filteren voor bepaalde transacties om ze te organiseren en te sorteren, kunt u dit doen via de filters aan de rechterkant van uw verkoopgeschiedenis. Hier is een korte uitleg over wat elk filter doet:

• Met Betalingsmethode kunt u kiezen tussen kaartbetalingen en contante betalingen.
  • Bij Type kunt u kiezen of u alleen succesvolle betalingen, mislukte betalingen, terugbetaalde betalingen of terugboekingen wilt weergeven.
  • Periode laat u een tijdframe kiezen. U kunt ook een periode kiezen uit de standaardinstellingen ('Vorige week', 'Laatste maand', 'Zes maanden') of handmatig uw eigen data invoeren in de twee overeenkomstige velden.
  • Werknemers kunt u uw overzicht op werknemersaccounts sorteren als u eerder werknemersaccounts heeft ingesteld. Voor meer informatie over werknemersaccounts, klik hier.

Wanneer u klaar bent met het kiezen van uw filters, klikt u op 'Toepassen' en ziet u alle transacties die overeenkomen met uw filterinstellingen.

Als u op 'Transacties exporteren' klikt, worden alleen transacties die momenteel met uw filter worden weergegeven, opgenomen in uw CSV- of XLS-bestand. Voor meer informatie over het verzenden van uitbetalingsrapporten naar uzelf, klik hier en ga naar 'Uitbetalingsrapport opnieuw verzenden'.

Transactieoverzicht in de SumUp App

Als u uw verkoopgeschiedenis wilt bekijken in uw SumUp-app op uw smartphone/tablet, log dan in bij de app met uw SumUp-accountgegevens.

Klik op het tabblad 'Account' (iOS) of het menusymbool (Android) in de linkerbovenhoek en selecteer 'Transactieoverzicht'.
U ziet nu een lijst van al uw transacties die u de laatste 6 maanden met SumUp hebt geaccepteerd, beginnend met uw laatste verkoop.

Elke transactie wordt vermeld met een korte samenvatting over de verkoop.

De vermelding is hetzelfde als in uw SumUp Account bij sumup.me dus voor een gedetailleerde beschrijving van wat elk symbool betekent, raadpleeg onze kleine handleiding hierboven.

Wanneer u op een transactie klikt, vindt u een gedetailleerde beschrijving van de transactie met de bovenstaande transactiecode samen met de kaartinformatie.
Onderaan, afhankelijk van welk type betaling is ontvangen en in het geval dat de transactie al aan u is overgeschreven, kunt u vierkante vakjes vinden met informatie over de verschillende stappen die hebben plaatsgevonden.

Sales_History_Card_Payment_Overview.PNG  Sales_History_Card_Payment_Overview_2.PNG

Dit is een voorbeeld van een kaartbetaling die al in uw bankrekening is geregeld. Zodra u op het transactievakje klikt, krijgt u de optie om een ​​bon te verzenden, te tonen waar de transactie op een kaart plaatsvond of om de transactie terug te betalen. Voor meer informatie over het opnieuw verzenden van een bon, klik hier, en u kunt hier een stap-voor-stap handleiding vinden over de terugbetaling van transacties.

Sales_History_Cash_Payment_Overview_1.PNG  Sales_History_Cash_Payment_Overview_2.PNG

Dit is een voorbeeld van een contante betaling die is gedaan met de geavanceerde modus. U krijgt een gedetailleerde omschrijving van wat er in de verkoop was opgenomen, evenals hoeveel btw ook bijgevoegd was.

U heeft ook de mogelijkheid om een bon opnieuw te verzenden, te zien waar de transactie op een kaart plaatsvond of om de transactie terug te betalen. Voor meer informatie over het opnieuw sturen van een bon, klik hier, en u kunt een stap-voor-stap handleiding vinden over de terugbetaling van transacties hier.