Transactielijst

Uw transactiegeschiedenis laat een overzicht zien van alle transacties die u heeft gedaan met SumUp. Hier kunt u ook snel bekijken of een transactie al dan niet succesvol was. U vindt uw transactieoverzicht:

• in uw dashboard op sumup.me,
  • in de SumUp-app, en
  • op uw 3G Kaartlezer.

⇨ In uw dashboard kunt u in de Transacties sectie uw transacties filteren op datum, betaalmethode, status en ook per werknemer die de transactie heeft verwerkt.

Filter opties

Periode
U vindt een overzicht met alle transacties die u de afgelopen 6 maanden met SumUp heeft uitgevoerd, beginnend met uw meest recente transactie.
Door op de knop "6 maanden" te drukken kunt u de periode aanpassen of specifieke data selecteren. Bevestig uw keuze door op 'Toepassen' te klikken.
Het eerste dat wordt weergegeven is de meest recente datum. Onder de datum, vindt u elke transactie die op die dag is verwerkt.
Betaalmethode
U kunt uw transacties filteren op kaart- en contante betalingen door op "Betaalmethode" te klikken. Bevestig uw keuze door op 'Toepassen te klikken'.
Als uw klant met een kaart heeft betaald, wordt het kaartsymbool links van de transactie weergegeven. Als uw klant contact heeft betaald, wordt er een bankbiljet symbool weergegeven.
Status
Uw transactieoverzicht geeft de status van elke transactie weer. U kunt transacties filteren op de statussen succesvol, mislukt, terugbetaling of terugboeking door op "Status" te klikken. Bevestig uw keuze door op 'Toepassen' te klikken.
Bij de uitbetaalde transacties staat een groene "Uitbetaald" knop. Bij de mislukte, terugbetaalde en teruggevorderde kaartbetalingen staat een rode knop.
⇨ Meer over de status van uw transacties vindt u hier.
Werknemers
Als u meerdere werknemers heeft geregistreerd in uw SumUp account, kunt u de transacties filteren op werknemer door op "Medewerkers" te klikken en het login e-mailadres van de werknemer in te voeren. Bevestig uw keuze door op 'Toepassen' te klikken.
⇨ Bekijk hier hoe u werknemersaccounts aanmaakt en beheert.
Mijn rapportages
Om de boekhouding eenvoudiger te maken, kunt u uw transactierapport, omzetrapport of verkooprapport voor de geselecteerde periode downloaden.
U kunt ook uw dagelijkse of maandelijkse uitbetalingsrapporten opnieuw als PDF-bestand naar uw e-mailadres sturen.
⇨ Bekijk hier hoe u uitbetalingsrapporten kunt aanvragen.
⇨ Kom hier meer te weten over alle rapporten van SumUp.

Transactiegegevens

Het transactieoverzicht geeft u gedetailleerde informatie over elke afzonderlijke transactie. Een succesvolle transactie ziet er als volgt uit in uw transactieoverzicht op sumup.me:

⇨ In uw dashboard op sumup.me, verschijnt aan de rechterkant van het transactieoverzicht een digitale bon. Klik op een transactie om de details te bekijken.

⇨ In uw SumUp-app klikt u simpelweg op de transactie om de details van die transactie te bekijken.

Meer informatie over de status van uw transacties vindt u hier.

Informatie over betalingen op onze platformen

Informatie over Dashboard SumUp-app 3G Kaartlezer
Een transactie  ID, datum/tijd, bedrag, status en kaartinformatie
Een uitbetaling Datum, Uitbetalingsnummer Datum, Uitbetalingsnummer Status
Een terugbetaling Datum, bedrag Datum, bedrag Status
Verkoop Productomschrijving/naam*, btw, Totaal/Netto bedrag Niet beschikbaar

*Dit veld is–afhankelijk van wat u heeft ingevuld–bij de transactiecode, uw productomschrijving of "Meerdere producten".

Transactiedetails

U kunt uw transactiegegevens inzien in het transactiegedeelte van uw dashboard op sumup.me. Selecteer daarvoor een transactie en klik op 'Transactiegegevens'. U ziet dan een lijst van alle verkochte producten, het aantal en de betaalde btw.

NB: De verkoopgegevens zijn alleen beschikbaar als u meerdere producten in één transactie verkoopt via de productcatalogus.

Betalingsbewijs - Dashboardweergave

Uw transactieoverzicht inzien

Uw persoonlijke dashboard op sumup.me
  1. Log in op uw dashboard op sumup.me met het e-mailadres en wachtwoord van uw SumUp account.
  2. Klik links in het menu op "Transacties". U ziet nu een lijst met uw transacties van de afgelopen zes maanden.
  3. Om een bepaalde transactie te zoeken, kunt u de filtersgebruiken of de transactiecode rechtsboven in de zoekbalk invoeren.
  4. Klik op de transactie om de transactiegegevens hiervan te bekijken. Het gedeelte dat aan de rechterkant verschijnt, geeft de transactie tijdlijn en de transactiegegevens weer en, als er meerdere producten verkocht zijn, ook de verkoopgegevens.
In de SumUp-app
  1. Log in op uw SumUp-app met het e-mailadres en wachtwoord van uw account.
  2. Tik op het verkooppictogramDefault.png.
  3. Scroll door de lijst en klik op een transactie om deze te bekijken.
Op uw 3G Kaartlezer
  1. Zet uw 3G-pinapparaat aan
  2. Druk op de pijltjes (boven of beneden) om naar het menu te gaan.
  3. Gebruik de pijltjes om naar het "Transactieoverzicht" te gaan en klik op het groene vinkje.
  4. U kunt dan uw transacties inzien en deze lijst begint met de meest recente transactie.
  5. Selecteer een specifieke transactie door er naartoe te scrollen en op het groene vinkje te drukken. Op de kaartlezer ziet u vervolgens de transactiecode en de status van de transactie.

Opmerking: U ziet alleen een lijst met de transacties die met uw 3G Kaartlezer zijn gedaan. Om transacties te bekijken die met een andere SumUp kaartlezer zijn verwerkt, gaat u naar uw dashboard op sumup.me of naar de SumUp-app.