De geavanceerde modus stelt u in staat om producten en schappen te maken, zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het opnieuw invullen van een bepaald bedrag.

In dit artikel:

Geavanceerde modus

Activeer geavanceerde modus

Met de geavanceerde modus kunt u schappen maken die alle verschillende producten bevatten die u verkoopt. U kunt de geavanceerde modus activeren en deactiveren in uw SumUp App. Wanneer deze modus is ingeschakeld, kunt u in de Geavanceerde modus verschillende schappen opstellen met uw producten.

Hier volgt stap voor stap hoe u de geavanceerde modus inschakelt:

1. Open de SumUp App op uw apparaat en log in met uw accountgegevens.
  2. Klik op het tabblad 'Account' (iOS) of het menu-knopje (Android) in de linkerbovenhoek.
  3. Schakel de modus "Geavanceerde modus" in.
  4. Helemaal klaar! U bent nu klaar om uw productbeheer op te zetten.

Betaal met de geavanceerde modus

Nadat u uw schappen hebt gemaakt met een aantal producten, kunt u ze in uw dagelijkse omzet gebruiken om uw bedrijf nog efficiënter te maken.

We gaan u door het proces van betaling betalen met de geavanceerde modus leiden:

1. Meldt u aan bij uw SumUp App met uw accountgegevens.

2. Als de geavanceerde modus is ingeschakeld, opent de app automatisch uw eerste schap. Kies een product dat u wilt verkopen. Als het product dat u wilt verkopen, in een andere schap staat, kunt u gemakkelijk door uw schappen navigeren door het naar links of rechts te schuiven.

3. Klik op het product. Als u meer dan één versie hebt opgeslagen, kunt u nu kiezen welke versie van uw product u wilt verkopen.

4. Het product is nu opgeslagen in uw winkelwagen, die u in de rechterbovenhoek (iOS) of onderaan (Android) kunt vinden. Als u meer producten wilt toevoegen aan uw verkoop, herhaal stap 2. Als u klaar bent om uit te checken, klikt u op uw winkelwagen.

5. Een pagina wordt geopend met een samenvatting van uw verkoop. Bent u vergeten om een product toe te voegen? Geen probleem, tik gewoon op "Terug" en u zal terugkeren naar uw schap. Als u op "Wissen" (iOS) of het vuilnisbaksymbool (Android) in de rechterbovenhoek tikt, wordt alles uit uw winkelwagen verwijderd en kunt u opnieuw beginnen met een volledig nieuwe verkoop.

6. Bent u klaar op uw klant te laten betalen? Tik op de knop 'Afrekenen' en u kunt nu een Betaalmethode kiezen.

7. Uw klant kan via de kaart of contant geld betalen. Als u meer informatie wilt over contante betalingen inschakelen en hoe u contant betalingen kunt doen, klik hier.

8. Als u "Kaartbetalingen" koos, kunt u nu de kaartbetaling afronden. U kunt uw klant zelfs een betalingsbewijs toezenden. Voor een uitleg over het uitvoeren van transacties, klik hier.

9. Gefeliciteerd! U heeft net uw eerste verkoop gemaakt met de geavanceerde modus.

Productbeheer

Maak een product aan

Het opzetten van uw productbeheer kan in eerste instantie ingewikkeld lijken maar we gaan er stap voor stap doorheen:

1. Als u op "Productbeheer" klikt, wordt uw productoverzicht automatisch geopend en kunt u nu een nieuw product maken. Tik hiervoor op 'Nieuw product'.

2. Er wordt een venster geopend waarin u nadere productdetails vraagt. Om een ​​productnaam in te voeren, tikt u op 'Productnaam' en typt u welke naam u wenst dat uw product heeft.

3. Vervolgens kunt u slechts één prijs invoeren in het betreffende veld of u kunt extra versies invoeren, zoals klein, medium of groot, naast een prijs voor elke versie.

4. U kunt ook een BTW-tarief voor het product selecteren. Als u deze tarieven wilt wijzigen, kijk dan in deze handleiding.

5. Als u een IOS-gebruiker bent, is het standaard product icoon de eerste letter van de productnaam. Als u het pictogram wilt veranderen, klikt u gewoon op het icoon zelf en u heeft nu de mogelijkheid om een andere kleur te kiezen voor de hoofdletter. Selecteer een kleur en tik op "Gereed" om uw wijzigingen op te slaan.
    U kunt het pictogram ook vervangen door een foto die al in de bibliotheek van uw apparaat is opgeslagen of een door foto van uw product te maken met behulp van de camera van uw apparaat. Klik op "Foto" en u kunt nu een foto nemen of kiezen. Tik op "Gereed" om uw wijzigingen op te slaan.

6. Als u een Android-smartphone/tablet gebruikt en u het pictogram wilt wijzigen, tik dan op het product en vindt u een groot camerasymbool in de rechterbovenhoek. Door op het camerasymbool te tikken, krijgt u de optie om de kleur van de hoofdletter te veranderen of een foto te maken met de camera van uw toestel of een foto te uploaden vanuit de bibliotheek van uw apparaat.

7. Als u tevreden bent met al uw productdetails, kunt u nu op "Opslaan" klikken.

8. Top! U kunt nu terug naar uw startscherm en uw product is klaar voor gebruik.

Verplaats product

Als u een product van het ene schap naar een ander wilt verplaatsen, gaat u gewoon naar de optie 'Productbeheer' in uw menu.

Als u een product wilt verplaatsen en u een iOS-gebruiker bent, klik dan op het product en de productdetails worden geopend. Boven de BTW-knoppen vindt u een veld "Selecteer schap". Tik op deze knop en selecteer het schap waar u het product naar wilt verplaatsen.

Als u een Android-gebruiker bent, drukt u een op het productpictogram en ontvangt u een melding met de naam 'Product verplaatsen naar ...'. U kunt nu het schap selecteren waarin u het product wilt verplaatsen.

Klaar! U kunt het product nu vinden in het nieuwe schap.

Verwijder product

Als u een product wilt verwijderen, voert u de optie "Productbeheer" in uw menu opnieuw in. Klik op het product dat u wilt verwijderen en uw productinformatie wordt geopend.

Als u een iOS-apparaat gebruikt, verschijnt een rode knop, aan het begin van de pagina. Als u een Android-apparaat gebruikt, tikt u op 'Verwijderen' in de rechterbovenhoek van de pagina.

Schappen

Terwijl u een standaard "Mijn schap" heeft, kunt u meerdere schappen opstellen en producten verplaatsen van het ene schap naar de andere.

Tijdens het opstellen van een transactie kunt u snel schakelen tussen schappen met een schuifbeweging.

Maak een schap aan

Als u een nieuw schap wilt maken, drukt u de optie 'Productbeheer' uw menu. Als u een iOS-gebruiker bent, klikt u op de knop ‘Schap wijzigen’ onder 'Mijn schap'. Er verschijnt een drop-down menu waarmee u een nieuwe schap kunt maken door de nieuwe schapnaam in te voeren in het veld 'Voer naam in’. Bewaar het nieuwe schap door op "Gereed" te tikken.

Als u een Android-gebruiker bent, tikt u op de 3 punten in de rechterbovenhoek en verschijnt een menu met de optie 'Nieuwe schap'. Nu hoeft u alleen een naam voor uw schap in te voeren en druk op "OK" en u bent klaar!

Hernoem of verwijder schap

Ga naar het 'Productbeheer' van uw app in en selecteer de knop 'Bewerken' bovenaan het scherm.

Als u een iOS-apparaat gebruikt, verschijnt er een keuzemenu. Tik nu op 'Bewerken' in de linkerbovenhoek. U kunt een schap verwijderen door op de rode knop te klikken en u kunt een schap hernoemen door op de naam zelf te klikken.

Als u een Android-apparaat gebruikt, ga dan naar het schap die u wilt bewerken door door uw selectie te swipen. Als u op het vuilnisbakpictogram in de rechterbovenhoek klikt, kunt u het geselecteerde schap verwijderen. Als u op het penseelpictogram in de rechterbovenhoek klikt, kunt u het geselecteerde schap hernoemen.

Belastingen

Het gebied 'BTW', dat u onder 'Productbeheer' kunt vinden, stelt u in staat om al uw BTW-tarieven te beheren. Wanneer u voor het eerst 'BTW' opent, wordt het standaard BTW-tarief voor uw land weergegeven.

U kunt gemakkelijk BTW-tarieven toevoegen of wijzigen. Als u een iOS-gebruiker bent, tikt u op 'Bewerken' in de rechterbovenhoek en u kunt nu bestaande BTW-tarieven toevoegen of wijzigen. Voer gewoon een nieuw BTW-tarief in en klik daarna op OK om te bevestigen. Als u een BTW-tarief wilt aanpassen, tikt u gewoon op het veld dat u wilt bewerken. Als u een BTW-tarief wilt verwijderen, klikt u gewoon op het rode pictogram aan de linkerkant.

Als u een Android-gebruiker bent, tik op het veld dat u wilt bewerken en krijg u de optie om informatie te wijzigen of te verwijderen door op het symbool "X" naast de BTW-tarief te klikken. Als u uw wijzigingen wilt opslaan, klikt u op "Klaar" of het opslaan icoon in de rechterbovenhoek.

U kunt kiezen of de BTW bij de prijs is inbegrepen. Als u besluit dat de BTW niet in de eenheidsprijzen moet worden opgenomen, wordt het BTW-bedrag toegevoegd aan het totale bedrag nadat de artikelen aan uw winkelwagen zijn toegevoegd.
Als u een iOS-gebruiker bent, wijzigt u dit gewoon door de schakelaar aan de onderzijde aan te klikken en als u een Android-gebruiker bent het selectievakje 'Inclusief BTW' uitschakelt.

Als er geen BTW-tarief van toepassing is op een product kiest u voor ‘0%’.