Veelgestelde vragen voor gebruik

Heeft u zicht nog niet geregistreerd voor SumUp en heeft u eerst nog vragen over de kaartlezer en onze dienst? Dan bent u hier op de goede plek. Hier kunt u de antwoorden vinden op de veelgestelde vragen die wij krijgen voordat men zich registreert voor onze kaartlezer.

In dit artikel:

Wat zijn de kosten van SumUp?

De SumUp Air kaartlezer kost standaard €39,- excl btw. Kijk op onze website voor actuele aanbiedingen.

Daarnaast betaalt u in Nederland een flexibel tarief. Dit flexibele tarief start bij 2,75% en kan, afhankelijk van uw maandelijkse omzet, dalen tot slechts 1,50%. Er zijn geen maandelijkse kosten, geen vaste kosten en u hoeft geen minimale omzet te genereren. Wanneer u de kaartlezer niet gebruikt, heeft u dus geen kosten.

Wanneer uw account in België is geregistreerd betaalt u een vast tarief van 2,75% per transactie.

*Let op

Dit is de normale aanschafprijs. Kijk goed op onze website of er geen aanbieding is voor de kaartlezer of informeer hiernaar bij onze klantenservice.

Welke kaarten kan ik accepteren met SumUp?

Met SumUp kunt u elke creditcard/kredietkaart of pinpas/bankkaart met het VISA, VPAY, MasterCard, Maestro of American Express logo accepteren.

Hoe kan ik mij registreren?

U kunt zich registreren via www.sumup.nl of www.sumup.be. Rechtsboven kunt u kiezen voor de groene knop met de tekst 'Start nu'. U zult dan een tweedelige registratie doorlopen waarbij u een account aanmaakt en de kaartlezer direct kunt bestellen.

Zijn er bedrijfssoorten die niet worden ondersteund?

Ja, als financiële instelling dienen wij ons te houden aan strenge voorwaarden, opgelegd door de financiële toezichthouder, de kaartsystemen (VISA, MasterCard en American Express) en onze eigen bank. Onze licentie is niet oneindig en daarom wordt niet elke bedrijfssoort ondersteund. Hier vindt u een lijst van alle soorten ondernemingen die wij helaas niet kunnen toelaten als klant.

Waar moet mijn smartphone/tablet aan voldoen?

Om SumUp te gebruiken, dient u in bezit te zijn van een smartphone of tablet (iOS of Android) met Bluetooth en GPS. Ook is een internetverbinding vereist. Dit kan WiFi zijn of 3G/4G. Voor iOS moet het besturingssysteem minimaal iOS 8.0 of hoger zijn. Android smartphones of tablets moeten minimaal Android 4.4 geïnstalleerd hebben. U kunt hier controleren of uw apparaat werkt in combinatie met SumUp.

Als ik mij vandaag registreer, wanneer kan ik dan mijn eerste betaling accepteren?

Wanneer u de kaartlezer via de website bestelt duurt het 2 werkdagen (Nederland) / 2-3 werkdagen (België) voordat u deze zult ontvangen. Zodra u deze heeft ontvangen kunt u direct aan de slag met het accepteren van betalingen.

Let op

Heeft u de kaartlezer sneller nodig? Dan is er ook de optie om deze bij een verkooppunt te halen. Wilt u weten waar u het snelst de kaartlezer kan verkrijgen? Neem dan telefonisch contact met ons op (NL: 020 808 4296 of BE: 025 880 692).

Once it has arrived you only need to set up your card reader and do a test transaction and you’re good to go.

Hoe stuur ik mijn klant een betalingsbewijs?

Nadat u een betaling succesvol heeft uitgevoerd, krijgt u van SumUp de optie om via e-mail of SMS een betalingsbewijs naar uw klant te versturen.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om uw kaartlezer met een mobiele bonprinter te verbinden, die u ook via ons kunt aanschaffen. Voor meer informatie over printers, klik hier.

Kan ik hoge transacties accepteren met SumUp?

Gedurende uw registratie heeft u de mogelijkheid om aan te geven wat het maximale transactiebedrag is dat u met uw bedrijf verwacht te accepteren.

Wanneer u de registratie van uw account heeft afgerond, kan SumUp u verzoeken om enkele additionele vragen over uw bedrijf te beantwoorden om ervoor te zorgen dat wij uw transacties van hoge waarde kunnen verwerken. Indien alle opgegeven informatie klopt, zult u in staat zijn om deze transacties van hoge waarde met SumUp te accepteren.

Wij verzoeken u vriendelijk om altijd een factuur voor deze hoge bedragen uit te geven en te bewaren indien deze transacties later gecontroleerd moeten worden. Voor tips over hoe u veilig betalingen kunt accepteren, kunt u het beste het volgende artikel bekijken.

Hoelang duurt het voordat ik de uitbetalingen op mijn bankrekening ontvang?

De uitbetalingstermijn is 2-3 werkdagen.

Voordat wij een betaling storten op uw bankrekening ontvangt u van ons e-mail met daarin een overzicht van alle transacties die zijn uitbetaald (PDF-formaat).

Daarnaast kunt u de status van de betaling bekijken door in te loggen op sumup.me.

Kan ik de betalingen uitdraaien voor mijn boekhouder of de belastingdienst?

Ja, voor elke uitbetaling ontvangt u een overzichtelijk PDF-bestand per e-mail. Hierin vindt u alle betalingen die zijn overgemaakt naar uw bankrekening. Daarnaast ontvangt u maandelijks een automatische e-mail waarin de transactiekosten afzonderlijk zijn weergeven. Dit document kan direct worden voorgelegd aan uw boekhouder of de belastingdienst. Let erop dat deze e-mails niet in uw Spam-folder terecht komen.

Ik reis regelmatig naar het buitenland. Kan ik SumUp daar ook gebruiken?

Op aanvraag is het mogelijk om de kaartlezer voor een bepaalde periode te gebruiken in andere landen waar SumUp actief is. Een lijst van deze landen vindt u hier.