Het accepteren van betalingen met SumUp is zeer eenvoudig. De bedoeling van deze handleiding is u te helpen met het beginnen van het accepteren van betalingen met onze kaartlezer.

In dit artikel:

Weet u niet zeker welke kaartlezer u heeft? Klik dan hier.

Betalingen accepteren met de SumUp Air kaartlezer

Hieronder vindt u een stappenplan om een betaling te accepteren met de SumUp Air kaartlezer. Het is zeer eenvoudig dat beloven we:

1. Open de SumUp App op uw smartphone of tablet en log in met het e-mailadres en wachtwoord waarmee u zich heeft geregistreerd.

2. Voer een bedrag in. U kunt ook een beschrijving toevoegen. Zodra u klaar bent drukt u op ‘Afrekenen’.

3. De kaartlezer zal automatisch aan gaan en verbinden met uw smartphone/tablet.

4. Uw klant heeft nu de mogelijkheid om contactloos te betalen, zijn pas met chip in te steken of zijn kaart te swipen met de magneetstrip.

1. Als uw klant contactloos wilt betalen met een daarvoor geschikte betaalkaart, hoeft hij of zij alleen maar zijn pas tegen het scherm van de kaartlezer aan te houden. Wanneer ze de pas tegen het scherm aan hebben getikt, zal u een piepje horen en zullen de 4 LED-lichten gaan branden wanneer de kaart succesvol is gelezen. Tot €25,- zal er meteen worden afgerekend. Daarboven moet uw klant een pincode of handtekening opgeven.

2. Als uw klant met zijn chip wilt betalen, dient de betaalkaart aan de bovenzijde van de kaartlezer te worden ingestoken. Uw klant zal vervolgens met een pincode of handtekening de betaling moeten goedkeuren.

3. Als uw klant met de magneetstrip wilt betalen, kan deze aan de bovenzijde van de kaartlezer gelezen worden door te swipen. Vervolgens moet de betaling goedgekeurd worden met een pincode of een handtekening.

Belangrijk

De magneetstrip kan alleen gebruikt worden als uw klant geen chip of contactloos betalen heeft.

5. Om de betaling goed te keuren dient uw klant de viercijferige pincode op de kaartlezer in te voeren en vervolgens op het groene vinkje te drukken of op het scherm van de smartphone/tablet een handtekening op te geven en vervolgens deze te accepteren. De kaartlezer geeft aan of er een pincode of handtekening nodig is.

Belangrijk

Het is afhankelijk van de instellingen van de betaalkaart of de betaling met een code of handtekening goedgekeurd dient te worden. Dit kunt u of uw klant niet aanpassen.

6. SumUp stuurt automatisch het betaalverzoek naar de issuer van uw klant. Hierdoor wordt er gekeken of uw klant genoeg saldo/krediet heeft en er wordt gekeken of de betaling geldig verklaard kan worden.

7. Als uw kaartlezer en uw app een bevestiging geven dat de betaling is goedgekeurd, is de betaling daadwerkelijk geslaagd.

8. U kunt na de betaling ook een betaalbewijs sturen naar uw klant door hun e-mailadres of mobiele telefoonnummer in te voeren. Daarnaast is er ook een optie een bon uit te draaien als u een mobiele bonprinter bezit.

9. Gefeliciteerd! U heeft zojuist een succesvolle betaling met SumUp verricht. Eenvoudig toch?

Apple en Android Pay accepteren

U kunt ook contactloze betalingen accepteren via Apple of Android Pay met de SumUp Air kaartlezer. Houdt het toestel tegen het scherm van de SumUp Air kaartlezer net als bij een betaalkaart met contactloos betalen.

Belangrijk

Wanneer klanten uit een land komen waar Apple of Android Pay wel actief is, kunnen ze ook bij u hiermee betalen. Dit staat los van het feit of Apple Pay of Android Pay al in uw land beschikbaar is.

Betalingen accepteren met de PIN+ kaartlezer

Hier is een stappenplan om een betaling te accepteren met de SumUp PIN+ kaartlezer:

1. Open de SumUp App op uw smartphone of tablet en log in met het e-mailadres en wachtwoord waarmee u zich heeft geregistreerd.

2. Voer een bedrag in. U kunt ook een beschrijving toevoegen. Zodra u klaar bent drukt u op ‘Afrekenen’.

3. Uw kaartlezer zal automatisch aan gaan en u uw app geeft vervolgens aan of dat u de betaalkaart kan insteken of kan swipen.

4. U klant heeft nu de mogelijkheid om zijn pas met chip in te steken of zijn kaart te swipen met de magneetstrip.

1. Als uw klant met zijn chip wilt betalen, dient de betaalkaart aan de bovenzijde van de kaartlezer in te steken. Uw klant zal vervolgens met een pincode of handtekening de betaling moeten goedkeuren.

2. Als uw klant met de magneetstrip wilt betalen, kan deze aan de bovenzijde van de kaartlezer gelezen worden door te swipen. Vervolgens moet de betaling goedgekeurd worden met een pincode of een handtekening.

5. Om de betaling goed te keuren dient uw klant de viercijferige pincode op de kaartlezer in te voeren en vervolgens op het groene vinkje te drukken of op het scherm van de smartphone/tablet een handtekening op te geven en vervolgens deze te accepteren. De kaartlezer geeft aan of er een pincode of handtekening nodig is.

Belangrijk

Het is afhankelijk van de instellingen van de betaalkaart of de betaling met een code of handtekening goedgekeurd dient te worden. Dit kunt u of uw klant niet veranderen.

6. SumUp stuurt automatisch het betaalverzoek naar de issuer van uw klant. Hierdoor wordt er gekeken of uw klant genoeg saldo/krediet heeft en er wordt gekeken of de betaling geldig verklaard kan worden.

7. Als uw kaartlezer en uw app een bevestiging geven dat de betaling is goedgekeurd, is de betaling daadwerkelijk geslaagd.

8. U kunt na de betaling ook een betaalbewijs sturen naar uw klant door hun e-mailadres of mobiele telefoonnummer in te voeren. Daarnaast is er ook een optie een bon uit te draaien als u een mobiele bonprinter bezit.

9. Gefeliciteerd! U heeft zojuist een succesvolle betaling met SumUp verricht. Eenvoudig toch?

Transaction limits

Het minimale bedrag voor een kaartbetaling is €1,00.

Het maximale bedrag wordt bepaald door verschillende factoren:

• De issuer van de betaalkaart van uw klant. De bank kan bijvoorbeeld een maximaal bedrag hebben ingesteld voor een kaartbetaling.
  • SumUp heeft beperkingen voor de hoogte van uw betalingen afhankelijk van uw bedrijfssoort. Deze zijn zo ingesteld dat u hier geen last van zou moeten hebben. Loopt u wel tegen een limiet aan, dan kunt u contact met het Support Team opnemen om het probleem te verhelpen.
  • In sommige gevallen is het registratieproces van uw account nog niet afgerond. Hierdoor zit er een limiet op uw account welke pas opgeheven wordt wanneer de benodigde documenten zijn aangeleverd. SumUp is als financiële instelling verplicht deze documenten op te vragen door de Financial Conduct Authority (FCA). U krijgt per e-mail toegestuurd welke documenten u dient aan te leveren om het registratieproces af te ronden.

Buitenlandse kaarten accepteren

SumUp kan gebruikt worden in het land dat u gekozen heeft tijdens de registratie. Echter kunnen wij op aanvraag toestaan dat u SumUp ook kunt gebruiken in een ander land waar wij actief zijn. Indien u een kaartlezer heeft die u buiten uw vestigingsland wilt gebruiken, neem dan alstublieft contact op met ons Support Team. Informeer ons in welk land u betalingen wilt accepteren, waarom u die locatie gaat bezoeken en wat de exacte data zijn van uw verblijf.

Hier is een lijst van alle landen waar SumUp actief is
  • België
  • Brazilië
  • Chili
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Ierland
  • Italië
  • Nederland
  • Oostenrijk
  • Polen
  • Portugal
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Zweden

Kan ik betalingen accepteren van buitenlandse klanten met bankkaarten van buiten Nederland (respectievelijk België)?

Ja, de algemene regel is dat wanneer de gebruikte kaart een American Express, MasterCard, VISA, VPay of Maestro logo bezit, wij de betaling kunnen verwerken.

Belangrijk

U dient er bewust van te zijn dat veel internationale bankkaarten (zoals de Amerikaanse creditcard) niet een EMV chip bevatten. Om bankkaarten zonder chip te kunnen lezen, dient u de magneetstriplezer van de kaartlezer te gebruiken.