Met SumUp Air kunt u eenvoudig pinbetalingen accepteren; deze handleiding laat u zien hoe.

1. Open de SumUp-app op uw smartphone of tablet en meld u aan met het e-mailadres en wachtwoord waarmee u zich heeft geregistreerd.
  2. Voer het transactiebedrag in (u kunt in het bijbehorende veld een beschrijving van de transactie invoeren) of kies een product in de Productcatalogus. Druk op 'Afrekenen' als u klaar bent.
    Uw Air-pinapparaat zal automatisch worden ingeschakeld en verbinding maken met uw apparaat. Ervaart u problemen? Klik hier.
  3. Uw klant kan nu:
      • Betalen met een contactloze pas/NFC-pas door deze tegen de bovenkant van het pinapparaat te houden. Nadat met de pas op het pinapparaat is getikt, hoort u een piepje en gaan de 4 ledlampjes branden om aan te geven dat de transactie is geslaagd.
      • Betalen met chip door de pas in de bovenkant van het pinapparaat te steken (de kant met de chip eerst, met de bovenzijde van de pas naar u toe gericht);
  4. De klant autoriseert vervolgens de transactie. Dit kan door de pincode in te voeren of op het scherm te tekenen, als dit wordt verzocht, en daarna op het groene vinkje te drukken.
    Uw pinapparaat en app zullen een melding weergeven ter bevestiging dat de transactie is geslaagd;
  5. U kunt desgewenst een bon naar uw klant verzenden door het e-mailadres of mobiele nummer in het relevante veld in te voeren. U kunt ook een bon afdrukken met een mobiele printer of via AirPrint/Google Cloud Print.
    Gefeliciteerd! U heeft zojuist een geslaagde betaling uitgevoerd met het SumUp Air pinapparaat!

Met de SumUp-app kunt u uw contante betalingen bijhouden.–Lees hier hoe u dat doet.
Klik hier als u meer wilt weten over NFC-transacties voor Apple Pay en Google Pay.
Wist u dat u uw SumUp-pinapparaat ook in het buitenland kunt gebruiken? Lees hier hoe u dat doet.