Middels dit stappenplan laten wij u zien hoe u een transactie kan laten terugbetalen aan uw klant via de SumUp app op uw of uw SumUp account op sumup.me or through the SumUp App on your smartphone or tablet.

In dit artikel:

Let op

Transacties die al zijn uitbetaald aan u, kunt u alleen terugbetalen wanneer u nog genoeg openstaande transacties heeft die nog aan dienen uitbetaald te worden.

Werknemersaccounts kunnen doorgaans geen betalingen terugbetalen. Wilt u dat dit wel mogelijk is? Dan dient u dit aan te passen via het hoofdaccount in werknemersmenu in uw SumUp App of via uw account sumup.me.

U kunt vanaf nu zowel een transactie volledig als gedeeltelijk terugbetalen aan uw klant (bijv. wanneer u slechts één product van een totale transactie wilt terugbetalen). Dit doet u door het bedrag in te voeren dat u wilt laten terugbetalen en vervolgens op 'Volgende' te drukken.

Terugbetalen transacties in uw SumUp account

U kunt een transactie terugbetalen via uw SumUp account op sumup.me. Hieronder vindt u een stappenplan:

1. Log in op uw SumUp account met uw e-mailadres en wachtwoord.

2. Ga vervolgens naar ‘Transacties’ in het menu aan de linkerkant van uw scherm.

3. Kies vervolgens de transactie die u wilt terugbetalen.

4. U zult aan de rechterzijde van het menu de details van de transactie zien verschijnen. Druk vervolgens hier op ‘Terugbetalen’.

5. Om de terugbetaling te voltooien dient u uw wachtwoord van uw SumUp account in te vullen. Vervolgens klikt op de knop ‘Terugbetalen’.

6. Klaar! Het geld is nu teruggeboekt aan uw klant.

Terugbetalen transacties in uw SumUp App

U kunt een transactie terugbetalen via uw SumUp App. Hieronder vindt u een stappenplan:

1. Log in op uw SumUp App met uw e-mailadres en wachtwoord.

2. Klik linksboven op ‘Account’ (iOS) of de menuknop (Android) en ga naar ‘Transactieoverzicht’.

3. Selecteer in het overzicht de transactie die u wilt terugbetalen.

Sales_History_App_NL.PNG  Refund_Payment_Step2_NL.PNG  Refund_Payment_Step1_NL.PNG

4. Klik vervolgens op de drie stippen en druk op ‘Terugbetaling’.

5. Om de terugbetaling te voltooien dient u uw wachtwoord van uw SumUp account in te vullen. Vervolgens klikt op de knop ‘Terugbetalen’.

Refund_Payment_Step3_NL.PNG  Refund_Payment_Step4_NL.PNG

6. Klaar! Het geld is nu teruggeboekt aan uw klant.