Als u problemen ondervindt bij het aansluiten van uw kaartlezer op uw smartphone/tablet, bent hier u op de juiste plek. In dit artikel helpen we u met het oplossen van problemen met uw kaartlezer, zodat u zo snel mogelijk weer betalingen kunt accepteren.

In dit artikel:

Belangrijk

Controleer eerst welke kaartlezer u gebruikt. De SumUp Air heeft 'SumUp' staan op de achterkant. De PIN+ kaartlezer heeft "PIN +" op de achterkant geschreven.

Sluit uw kaartlezer handmatig aan

Normaal gesproken verbindt uw kaartlezer zich automatisch met uw smartphone/tablet, Wanneer dit niet meer goed werkt kunt u de volgende stappen volgen:

1. Open de SumUp app en log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

2. Druk linksboven op 'Account' (iOS) of het menu-knopje (Android).

3. Kies nu voor 'Betaalmethode'/'Kies kaartlezer' en kies de kaartlezer die voor u van toepassing is.

4. Als u een SumUp Air bezit, bevestig dan het koppelingsverzoek op uw smartphone/ ablet door de laatste 3 cijfers die op uw scherm worden weergegeven te vergelijken met de laatste 3 cijfers van het serienummer van uw kaartlezer. Tik op "Verbinden".

5. U drukt vervolgens bij het koppelverzoek op uw smartphone/tablet op 'Ok' en bij uw kaartlezer op het groene vinkje. Let op: bij sommige smartphones/tablets moet u een code ingeven om het koppelverzoek te bevestigen. Neem hiervoor de code over die u in het scherm ziet op uw kaartlezer.

6. Verbinding succesvol! Uw kaartlezer bereidt zich nu voor de eerste transactie aan. Dit proces duurt ongeveer 2 minuten.

Algemene probleemoplossing

U kunt uw kaartlezer nog steeds niet verbinden? Dan zijn hier enkele dingen die uw problemen kunnen oplossen.

Controleer eerst dit artikel om te zien of uw apparaat compatibel is met de SumUp Air kaartlezer.

Update de SumUp App

Controleer of u de nieuwste SumUp App versie hebt.

Voor iOS-gebruikers Voor Android-gebruikers
  1. Ga naar de App Store.
  2. Klik rechtsonder op "Updates".
  3. Als u de SumUp App op de lijst kunt vinden, klikt u ernaast op de knop 'Update' . Als u de SumUp App niet op de lijst kunt vinden, is uw app al bijgewerkt.
  4. Probeer alstublieft opnieuw een kaartbetaling te doen om te kijken of uw kaartlezer goed op uw toestel is aangesloten.

Smartphone/tablet opnieuw opstarten

Start uw smartphone/tablet opnieuw op. Door dit te doen, wordt de Bluetooth-chip in uw apparaat automatisch opnieuw gestart, waardoor het verbindingsprobleem dat u ondervindt, opgelost kan worden.

Installeer de SumUp App opnieuw

Als het bijwerken van de app u niet heeft kunnen helpen, moet u de SumUp App verwijderen en opnieuw installeren.

Voor iOS-gebruikers Voor Android-gebruikers
  1. Druk op het startscherm op het pictogram SumUp App totdat het begint te trillen en er een 'X' verschijnt in de linkerbovenhoek van het app-icoontje.
  2. Klik nu op de "X" en bevestig het verwijderingsproces door op "Verwijderen" te klikken.
  3. Ga naar de App Store en typ in klik op "Zoeken" in de menubalk onderaan.
  4. Typ "SumUp" in de zoekbalk en tik op "Zoeken".
  5. Uw apparaat moet de SumUp App als eerste resultaat vinden. Klik op de knop 'Installeren' naast het pictogram en uw iPhone/iPad zal de SumUp App gaan downloaden.
  6. Open nu de SumUp App als gewoonlijk en log in met je email en wachtwoord.
  7. Probeer alstublieft opnieuw een kaartbetaling te doen om te kijken of uw kaartlezer op uw toestel is aangesloten.

Problemen oplossen van de Air kaartlezer

Batterijniveau

Een laag batterijniveau kan problemen veroorzaken met connectiviteit. Daarom raden we aan om uw kaartlezer op te laden. U kunt de SumUp Air kaartlezer opladen met de Micro USB-kabel die in het pakket zit. Sluit het gewoon aan op een adapter of een computer.

Het batterijniveau wordt weergegeven op de display van de kaartlezer en door de blauwe LED's onderin de lezer. Om het batterijniveau te bekijken, drukt u op de aan/uit-knop en laat u deze snel los. Afhankelijk van het batterijniveau van uw kaartlezer zullen de LED's oplichten. Een LED bedraagt ongeveer 25%.

Start de kaartlezer opnieuw op

Als geen van de bovenstaande problemen met uw connectiviteit is opgelost, kunt u uw kaartlezer ook opnieuw opstarten. Deze optie mag alleen worden gebruik als de andere opties echt niet werken. Houdt de aan / uit-knop van uw kaartlezer gedurende ongeveer 10 seconden ingedrukt en laat deze los wanneer er ‘Release for BT’ komt te staan. Op deze manier start de Bluetooth-chip in uw kaartlezer opnieuw op.

Belangrijk

Start de SumUp Air kaartlezer nooit opnieuw tijdens het opladen, omdat dit uw kaartlezer kan beschadigen.

Problemen oplossen PIN + kaartlezer

Controleer eerst dit artikel om te zien of uw apparaat compatibel is met de SumUp PIN + Card Terminal.

Opnieuw starten PIN +

U kunt uw kaartlezer opnieuw starten door uw batterijen uit en in de kaartlezer te doen. Dit kan problemen met de connectiviteit verhelpen.

Vervang batterijen

Een laag batterijniveau kan problemen veroorzaken. Daarom raden we aan uw kaartlezer uit te schakelen wanneer deze niet wordt gebruikt.Gebruik alleen AAA 1.5 V batterijen (geen oplaadbare batterijen). Onjuist ingevoerde of lege batterijen kunnen ervoor zorgen dat transacties mislukken, zelfs als het apparaat wordt ingeschakeld. Controleer dit altijd bij het invoeren van nieuwe batterijen door te kijken naar de +/- symbolen op het apparaat (zie afbeelding hieronder).

Activeer de Bluetooth-modus

Aangezien u de PIN + aan uw smartphone/tablet via Bluetooth en kabel kunt aansluiten, kunt u tussen deze twee functionaliteiten wisselen. Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat de Bluetooth-modus actief is:

1. Houd de aan / uit-knop gedurende 10 seconden ingedrukt.

2. Twee symbolen, één voor kabel (links) 1 voor Bluetooth (rechts), verschijnen op het scherm van uw kaartlezer. Een vierkant geeft aan welke modus is geactiveerd.

3. Als het vierkant van de kabelmodus naar de Bluetooth-modus beweegt, betekent dit dat de Bluetooth-modus nu geactiveerd is.

4. Als u per ongeluk de kabelmodus selecteerde, houdt u de knop nogmaals 10 seconden ingedrukt en het vierkant gaat terug naar de Bluetooth-modus.

Geblokkeerd apparaat

Uw kaartlezer is beveiligd tegen manipulatie door technische beveiligingsmechanismen. Ga zorgvuldig uw kaartlezer om. Vermijd een harde impact (bijvoorbeeld val op de grond) om het mechanisme niet te activeren. Zodra het geactiveerd is, wordt het apparaat permanent uitgeschakeld en kan het niet langer worden gebruikt.

Als dit gebeurt, verschijnt het bericht "INVALID BPK" (Air) of "Device Blocked" (PIN +) op het scherm van uw kaartlezer. In dit geval moet uw apparaat worden vervangen. Neem contact op met onze support (support@sumup.nl).