SumUp Air: Oplossen problemen - Een stapsgewijze handleiding

Als u problemen ondervindt bij het verbinden van uw kaartlezer met uw smartphone/tablet, dan helpen wij u graag. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het probleem met uw Air Kaartlezer kunt oplossen zodat u zo snel mogelijk weer verder kunt met verkopen.

Bekijk dit artikel om te controleren of uw apparaat goed werkt met de SumUp Air Kaartlezer.

* Let op: controleer regelmatig of u de nieuwste versie van de SumUp-app heeft.

Update de SumUp App
Voor iOS gebruikers Voor Android gebruikers
  1. Ga naar de App Store.
  2. Klik op "updates" rechts onderin de hoek.
  3. Zoek de SumUp App op in de lijst en klik op de 'updaten' knop. Als u de SumUp App niet in de lijst vindt, is de app al up-to-date.

Een stapsgewijze handleiding

Om er achter te komen wat het probleem is, sluit u de SumUp App op uw apparaat. Zorg er daarnaast voor dat uw kaartlezer niet aan het oploaden is.

Stap 1: reset uw Air Kaartlezer

1. Schakel uw kaartlezer uit.
  2. Houd de aan-uitknop 10 seconden ingedrukt. Op het scherm zou u nu "Hold for BT" moeten zien. Vervolgens verschijnt een nieuwe melding met "Release for BT".
  3. Laat de aan-uitknop los als u een pieptoon hoort. De Bluetooth-chip in uw kaartlezer is nu gereset.

Stap 2: Zet Bluetooth uit op uw smartphone/tablet

1. Ga naar de Instellingen van uw smartphone/tablet.
  2. Klik op Bluetooth of Verbindingen.
  3. Controleer of de kaartlezer zichtbaar is in de Bluetooth-lijst.
    • Is dit het geval? Verwijder dan de kaartlezer uit de lijst.
    • Ziet u geen SumUp kaartlezer, zet dan de Bluetooth van uw apparaat uit. Wacht 10 seconden om ervoor te zorgen dat alle verbindingen verbroken zijn. Zet de Bluetooth daarna weer aan.

Stap 3: Verbind uw Air Kaartlezer handmatig

1. Open de SumUp app en log in met uw SumUp e-mailadres en wachtwoord.
  2. Tik op het instellingensymbool in de rechter benedenhoek (iOS) of het menusymbool in de linkerbovenhoek (Android).
  3. Klik op "Kies betaalmethode" en klik op het apparaat dat u wilt verbinden om het installatieproces te starten.
  4. Heeft u een SumUp Air, accepteer dan het koppelverzoek op uw smartphone/tablet en controleer of de laatste 3 cijfers op uw scherm overeenkomen met de laatste 3 cijfers van het serienummer van uw kaartlezer. Klik op "Verbind".
  5. Mogelijk moet u de verbinding bevestigen door op het groene vinkje op de kaartlezer te tikken.
  6. Verbinding gelukt!

*Let op: herhaal stap 3 mocht het niet lukken om de kaartlezer in een keer te verbinden.

In de meeste gevallen is uw kaartlezer nu verbonden. Heeft u nog steeds verbindingsproblemen, dan kunt u de volgende stappen proberen:

Stap voor Android: delete de Bluetooth cache
  1. Open de instellingen van de smartphone of tablet.
  2. Zoek naar "Apps"/"Applicaties"/"Apps en notificaties"/"App manager".
  3. Selecteer "Lijst met alle apps"/"Geef alle apps weer"/"App info".
  4. Klik op opties (aangegeven met punten/strepen/tandwiel/meer) en selecteer "Systeemtoepassingen" of iets vergelijkbaars.
  5. Zoek de app "Bluetooth"/"Bluetooth release" en klik erop.
  6. Klik op "Verwijder data" of open "Opslag"/"Geheugen", en klik vervolgens op "Verwijder data"/"Wis gegevens".
Stap 4: Verwijder de SumUp app
Voor iOS gebruikers Voor Android gebruikers
  1. Druk op het SumUp icoon op uw startscherm totdat deze begint te wiebelen en een "X" verschijnt in de linker bovenhoek van de app.
  2. Klik nu op de "X" en bevestig door op "Verwijderen" te klikken.
Stap 5: Zet uw smartphone/tablet uit

Schakel alstublieft uw smartphone/tablet uit. Hiermee herstart de Bluetooth chip in uw apparaat zichzelf automatisch als u uw smartphone/tablet weer opnieuw aanzet. Dit kan uw verbindingsprobleem oplossen.

Stap 6: Installeer de SumUp app opnieuw
Voor iOS gebruikers Voor Android gebruikers
  1. Ga naar de App Store en klik op "Zoek" in de menubalk onderaan.
  2. Type "SumUp" in de zoekbalk en klik op "Zoek".
  3. Klik op "Download" naast het icoon en uw iPhone/iPad zal de SumUp app downloaden.

Open nu de Sumup app zoals gewoonlijk en log in met uw e-mailadres en wachtwoord. Probeer nogmaals om een kaartbetaling uit te voeren om te zien of uw kaartlezer verbinding maakt met uw apparaat.

Batterijniveau

Een laag batterijniveau kan verbindingsproblemen veroorzaken. Daarom raden we u aan uw kaartlezer op te laden. U kunt de SumUp Air kaartlezer opladen met de micro-USB-kabel uit de verpakking. Verbind de kabel met een computer of met een stekker aan een stopcontact.

Het batterijniveau wordt weergegeven op het display van de kaartlezer en ook via de blauwe LED's aan de onderkant van de lezer. Druk kort op de aan-uitknop om het batterijniveau te zien. Afhankelijk van het batterijniveau zullen een of meerdere LED's oplichten. Een LED staat gelijk aan ongeveer 25% batterijlading.