SumUp Air: Problemen oplossen - Een stapsgewijze handleiding

Als u problemen ondervindt bij het verbinden van uw kaartlezer met uw smartphone/tablet, dan helpen wij u graag. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het probleem met uw Air Kaartlezer kunt oplossen zodat u zo snel mogelijk weer verder kunt met verkopen.

Bekijk dit artikel om te controleren of uw apparaat optimaal werkt met het SumUp Air pinapparaat.

* Let op: controleer regelmatig of u de nieuwste versie van de SumUp-app heeft.

Update de SumUp-app
Voor iOS gebruikers Voor Android gebruikers
  1. Ga naar de App Store.
  2. Klik op "updates" rechts onderin de hoek.
  3. Zoek de SumUp-app op in de lijst en klik op de 'updaten' knop. Als u de SumUp-app niet in de lijst vindt, is de app al up-to-date.

Een stapsgewijze handleiding

Om er achter te komen wat het probleem is, sluit u de SumUp-app op uw apparaat. Zorg er daarnaast voor dat uw kaartlezer niet aan het oploaden is.

Stap 1: reset uw Air Kaartlezer

1. Schakel uw kaartlezer uit.
  2. Houd de aan-uitknop 10 seconden ingedrukt. Op het scherm zou u nu "Hold for BT" moeten zien. Vervolgens verschijnt een nieuwe melding met "Release for BT".
  3. Laat de aan-uitknop los als u een pieptoon hoort. De Bluetooth-chip in uw kaartlezer is nu gereset.

Stap 2: Zet Bluetooth uit op uw smartphone/tablet

1. Ga naar de Instellingen van uw smartphone/tablet.
  2. Klik op Bluetooth of Verbindingen.
  3. Controleer of de kaartlezer zichtbaar is in de Bluetooth-lijst.
    • Is dit het geval? Verwijder dan de kaartlezer uit de lijst.
    • Ziet u geen SumUp kaartlezer, zet dan de Bluetooth van uw apparaat uit. Wacht 10 seconden om ervoor te zorgen dat alle verbindingen verbroken zijn. Zet de Bluetooth daarna weer aan.

Stap 3: Verbind uw Air Kaartlezer handmatig

1. Open de SumUp-app en log in.
  2. Tik op het pictogramDefault.png.
  3. Open 'Betaalmethoden' en kies 'Air-pinapparaat';
  4. Bevestig het koppelingsverzoek op uw smartphone/tablet en controleer of de laatste 3 cijfers op uw scherm overeenkomen met de laatste 3 cijfers van het serienummer van uw pinapparaat. Tik daarna op 'Verbind'.
  5. Mogelijk moet u de verbinding bevestigen door op het groene vinkje op de kaartlezer te tikken.
  6. Verbinding gelukt!

*Let op: herhaal stap 3 mocht het niet lukken om de kaartlezer in een keer te verbinden.

In de meeste gevallen is uw kaartlezer nu verbonden. Heeft u nog steeds verbindingsproblemen, dan kunt u de volgende stappen proberen:

Alleen voor Android: Bluetooth-gegevens wissen
  1. Ga naar de Instellingen van uw smartphone/tablet.
  2. Zoek naar 'Apps', 'Applicatie', 'Apps en meldingen' of 'Appbeheer'.
  3. Tik op de opties en selecteer 'Systeemapps weergeven' of een soortgelijke term. In sommige gevallen moet u 'Alle apps weergeven' of 'Appgegevens' selecteren.
  4. Vind de app 'Bluetooth' of 'Bluetooth-versie' en tik erop.
  5. Open 'Opslag' of 'Geheugen' en tik daarna op 'Gegevens wissen'.
Stap 4: Verwijder de SumUp-app
Voor iOS gebruikers Voor Android gebruikers
  1. Druk op het SumUp icoon op uw startscherm totdat deze begint te wiebelen en een "X" verschijnt in de linker bovenhoek van de app.
  2. Klik nu op de "X" en bevestig door op "Verwijderen" te klikken.
Stap 5: Zet uw smartphone/tablet uit
Schakel alstublieft uw smartphone/tablet uit. Hiermee herstart de Bluetooth chip in uw apparaat zichzelf automatisch als u uw smartphone/tablet weer opnieuw aanzet. Dit kan uw verbindingsprobleem oplossen.
Stap 6: Installeer de SumUp-app opnieuw
Voor iOS gebruikers Voor Android gebruikers
  1. Ga naar de App Store en klik op "Zoek" in de menubalk onderaan.
  2. Type "SumUp" in de zoekbalk en klik op "Zoek".
  3. Klik op "Download" naast het icoon en uw iPhone/iPad zal de SumUp-app downloaden.

Open nu de SumUp-app zoals gewoonlijk en log in met uw e-mailadres en wachtwoord. Probeer nogmaals om een kaartbetaling uit te voeren om te zien of uw kaartlezer verbinding maakt met uw apparaat.

Batterijniveau

Een laag batterijniveau kan verbindingsproblemen veroorzaken. Daarom raden we u aan uw kaartlezer op te laden. U kunt de SumUp Air kaartlezer opladen met de micro-USB-kabel uit de verpakking. Verbind de kabel met een computer of met een stekker aan een stopcontact.

Het batterijniveau wordt weergegeven op het display van de kaartlezer en ook via de blauwe LED's aan de onderkant van de lezer. Druk kort op de aan-uitknop om het batterijniveau te zien. Afhankelijk van het batterijniveau zullen een of meerdere LED's oplichten. Een LED staat gelijk aan ongeveer 25% batterijlading.