Problemen oplossen met uw payleven kaartlezer

Deze handleiding is bedoeld voor voormalige paylevengebruikers die de SumUp App i.c.m. de payleven kaartlezer gebruiken om betalingen te accepteren. Als u een SumUp Air of een PIN + kaartlezer, kunt u dit artikel bekijken voor meer informatie.

In dit artikel:

Belangrijk

Controleer eerst of uw smartphone/tablet aan de minimale compatibiliteitseisen voldoet. Om onze app en de payleven kaartlezer te laten werken heeft u een minimum OS-versie van iOS 7.0 of Android 4.4 nodig.

Algemene probleemoplossing

U kunt uw kaartlezer nog steeds niet verbinden? Dan zijn hier enkele dingen die uw problemen kunnen oplossen.

Controleer eerst dit artikel om te zien of uw apparaat compatibel is met de SumUp Air kaartlezer.

Update de SumUp App

Controleer of u de nieuwste SumUp App versie hebt.

Voor iOS-gebruikers Voor Android-gebruikers
  1. Ga naar de App Store.
  2. Klik rechtsonder op "Updates".
  3. Als u de SumUp App op de lijst kunt vinden, klikt u ernaast op de knop 'Update' . Als u de SumUp App niet op de lijst kunt vinden, is uw app al bijgewerkt.
  4. Probeer alstublieft opnieuw een kaartbetaling te doen om te kijken of uw kaartlezer goed op uw toestel is aangesloten.

Smartphone/tablet opnieuw opstarten

Start uw smartphone/tablet opnieuw op. Door dit te doen, wordt de Bluetooth-chip in uw apparaat automatisch opnieuw gestart, waardoor het verbindingsprobleem dat u ondervindt, opgelost kan worden.

Installeer de SumUp App opnieuw

Als het bijwerken van de app u niet heeft kunnen helpen, moet u de SumUp App verwijderen en opnieuw installeren.

Voor iOS-gebruikers Voor Android-gebruikers
  1. Druk op het startscherm op het pictogram SumUp App totdat het begint te trillen en er een 'X' verschijnt in de linkerbovenhoek van het app-icoontje.
  2. Klik nu op de "X" en bevestig het verwijderingsproces door op "Verwijderen" te klikken.
  3. Ga naar de App Store en typ in klik op "Zoeken" in de menubalk onderaan.
  4. Typ "SumUp" in de zoekbalk en tik op "Zoeken".
  5. Uw apparaat moet de SumUp App als eerste resultaat vinden. Klik op de knop 'Installeren' naast het pictogram en uw iPhone/iPad zal de SumUp App gaan downloaden.
  6. Open nu de SumUp App als gewoonlijk en log in met je email en wachtwoord.
  7. Probeer alstublieft opnieuw een kaartbetaling te doen om te kijken of uw kaartlezer op uw toestel is aangesloten.

Reset kaartlezer

1. Ontkoppel uw apparaat en uw kaartlezer door naar uw Bluetooth-instellingen te gaan. Selecteer de payleven kaartlezer en ontkoppel (Android) of vergeet (iOS) de kaartlezer.
  2. Schakel uw Bluetooth uit.
  3. Steek vervolgens een naald of speld voorzichtig in het kleine gaatje naast de aan-/uitknop. U hoeft het knopje in het gaat niet in te houden, maar slechts eenmaal kort in te drukken. Zorg tevens dat uw kaartlezer niet aan de oplader zit.
  4. In het menu dat vervolgens verschijnt kiest u de derde optie ‘Total Factory Reset’ door op knop ‘3’ te drukken. U geeft vervolgens een bevestiging met het groene vinkje.

5. De kaartlezer start automatisch opnieuw op en zal zichzelf resetten. Zodra het scherm alleen nog de datum, tijd en het payleven-logo weergeeft zonder andere teksten, kunt u de kaartlezer weer verbinden zoals u gewend bent.

Geblokkeerd apparaat

Uw kaartlezer is beveiligd tegen manipulatie door technische beveiligingsmechanismen. Ga zorgvuldig uw kaartlezer om. Vermijd een harde impact (bijvoorbeeld val op de grond) om het mechanisme niet te activeren. Zodra het geactiveerd is, wordt het apparaat permanent uitgeschakeld en kan het niet langer worden gebruikt.

Als dit gebeurt, verschijnt het bericht "INVALID BPK" (Air) of "Device Blocked" (PIN +) op het scherm van uw kaartlezer. In dit geval moet uw apparaat worden vervangen. Neem contact op met onze support (NL: support@sumup.nl, BE: support@sumup.be)