In dit artikel vindt u het antwoord op de volgende vragen:

1. Dien ik het SumUp POS systeem in combinatie met SumUp hardware te gebruiken, of kan ik ook mijn eigen hardware gebruiken?
  2. Waarom bevat het Point Of Sale startpakket een router?
  3. Wat voor internetverbinding is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van het SumUp POS systeem?
  4. Kan de iPad enkel gebruikt worden voor het SumUp POS systeem?
  5. Wat voor soort papier dien ik te gebruiken voor de mobiele printer?
  6. Hoe sluit ik een barcodescanner aan?

1. Dien ik het SumUp POS systeem in combinatie met SumUp hardware te gebruiken, of kan ik ook mijn eigen hardware gebruiken?

U kunt ook uw eigen hardware gebruiken. Ons systeem werkt in combinatie met vele mobiele printers. Ook kunt u elke 2e-generatie iPad of hoger gebruiken. Om de gebruikservaring echter zo soepel mogelijk te laten verlopen, raden wij u aan om de SumUp hardware te gebruiken in combinatie met het POS systeem.

2. Waarom bevat het Point Of Sale startpakket een router?

Dankzij de router worden de verschillende onderdelen op een veilige en betrouwbare manier verbonden. Onze router is al geconfigureerd waardoor deze alle onderdelen eenvoudig herkent en alleen nog op uw eigen router aangesloten hoeft te worden.

Het POS netwerk is versleuteld, zodat u nog veiliger betalingen kunt accepteren.

3. Wat voor internetverbinding is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van het SumUp POS systeem?

Wij raden u aan om een sterk WiFi-netwerk gebruiken, hoewel 3G/4G ook een mogelijkheid is. Wanneer u gebruikmaakt van een slechte of vaak wegvallende verbinding, kan dit een negatieve invloed hebben op uw gebruikerservaring.

Het is mogelijk het POS systeem te gebruiken wanneer u geen internet heeft. U kunt dan echter alleen contante betalingen accepteren. Om pin- en creditcardbetalingen te kunnen accepteren, is een internetverbinding noodzakelijk.

4. Kan de iPad enkel gebruikt worden voor het SumUp POS systeem?

De iPad kan gebruikt worden zoals u maar wilt en eventuele andere apps zijn niet geblokkeerd. Wij raden u wel aan de iPad in de SumUp iPad-houder te houden zodat deze altijd klaar is voor gebruik.

5. Wat voor soort papier dien ik te gebruiken voor de mobiele printer?

De mobiele printer werkt in combinatie met thermo-bonnenrollen (80 mm breed). In het Point of Sale startpakket zit één bonnenrol bijgevoegd.

6. Hoe sluit ik een barcodescanner aan?

In onze Shop kunt u een bijpassende barcodescanner aanschaffen. Wanneer u de barcodefunctionaliteit nog niet kunt gebruiken, neem dan contact met ons op via support@sumup.nl. Het is ook belangrijk dat u reeds bekend bent met de eerste stappen van de Point of Sale app en de Point of Sale cloud.

Setup van de barcodescanner in de Point of Sale cloud

Voeg een nieuw product toe of wijzig uw bestaande producten. In het productoverzicht voert u in het veld 'EAN-code' de productcode in. Elke code kan slechts eenmaal gebruikt worden. Sla de code op door op het plusje ernaast te tikken. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

EAN-codes scannen

In de Point of Sale app kunt u barcodes scannen met de camera van uw iPad of een externe barcodescanner. Om de camera van uw iPad te gebruiken, tikt u eerst op de PLU-knop en vervolgens op het barcodesymbool. Wanneer u de barcode scant, laat de app automatisch het bijbehorende product zien.

Het verbinden van de barcodescanner

Let erop dat de scanner in iOS-modus staat. Dit gaat als volgt: schakel de scanner in en scan de onderstaande barcode.

Open hierna de Instellingen van uw iPad en ga naar het Bluetooth-menu. Kies bij Beschikbare apparaten voor 'Socket CHS'. Nadat de scanner is verbonden met de iPad, keert u terug naar de SumUp POS app. Ga naar uw Account en tik op 'Laad winkeldata'. U kunt nu de eerder ingevoerde EAN-codes scannen.