In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de SumUp Point of Sale (POS) app kunt gebruiken. U vindt hier de volgende onderdelen terug:

1. Functionaliteiten
  2. Overige vragen

1. Functionaliteiten

1.1 Hoe accepteer ik betalingen met de SumUp POS app?

Ik heb nog geen SumUp account

1. Klik hier om een account aan te maken.
  2. Voer de gevraagde gegevens in.
  3. Er wordt u gevraagd of u al een kaartlezer in bezit heeft. Indien u het Point of Sale systeem inclusief kaartlezer heeft besteld, klikt u op 'Ik heb al een kaartlezer'.
  4. Rond uw registratie af door uw bankgegevens in te voeren en de activeringscode die uw telefonisch ontvangt, in te voeren.
  5. Open de SumUp POS app en voer uw nieuwe accountgegevens in wanneer u voor het eerst een betaling uitvoert.

Ik heb al een SumUp account

Indien u al een SumUp account heeft, kunt u direct in de SumUp POS app een betaling accepteren.

1.2 Hoe kan ik bepaalde producten verwijderen tijdens het afrekenproces?

Om bepaalde producten te verwijderen uit de bestelling, tikt u op de knop met 'Wijzigen' bij uw betalingsopties.

U kunt nu losse producten verwijderen uit uw bestelling door op het minsymbool te drukken. Per tik vermindert het aantal van een bepaald product met één.

Wanneer u nogmaals op 'Wijzigen' klikt wordt u gevraagd om de wijziging te bevestigen.

1.3 Hoe werkt het wanneer iemand een product retourt?

Op dezelfde dag

Wanneer u de inventarisfunctionaliteit gebruikt, worden geretourneerde producten automatisch weer toegevoegd aan uw voorraad.

• Let op: dit is alleen het geval wanneer de betaling op dezelfde dag plaatsvindt als de retournering! Retourneringen kunnen alleen worden uitgevoerd door medewerkers die u deze rechten heeft gegeven. Kaartbetalingen worden niet automatisch teruggestort op de bankrekening van uw klant. U dient deze contant terug te betalen!

Op een andere dag

Wanneer een product op een andere dag wordt geretourneerd dan het is aangeschaft, dient u dit te verwerken in de POS cloud. Klik hier voor meer informatie.

1.4 Hoe kan ik een korting toevoegen?

Er zijn standaard enkele kortingstarieven ingesteld (3%, 5%, 10% en 15%). Wanneer u een korting wilt toevoegen, voert u simpelweg de transactie uit en kiest u voor 'Korting'. Vervolgens selecteert u het juiste tarief.

Momenteel kan alleen onze klantenservice afwijkende tarieven instellen. Neem hiervoor contact op via service@sumup.nl.

1.5 Hoe verwerk ik een fooi?

Voordat u een betalingsmethode selecteert, kiest u voor de optie 'Fooi' of 'Totaal+fooi'.

1.6 Is het mogelijk om de begin- en eindstand per dag op te slaan?

Ja dit is mogelijk. Het SumUp Point of Sale systeem kan uw kassaldo tonen. U stelt de openingsbalans in door al uw munten en briefgeld in te voeren. Om de werkdag af te sluiten, herhaalt u dit proces aan het einde van de dag.

Wanneer u interesse heeft in deze functionaliteit, neem dan contact op met onze klantenservice zodat wij dit voor u kunnen inschakelen.

1.7 Is er een mogelijkheid om tafels te beheren?

Momenteel bieden wij geen optie om tafels te beheren in ons Point of Sale systeem. U dient in één keer de gehele bestelling van een klant in te voeren en af te rekenen.

1.8 Hoe voeg ik nieuwe klanten toe in de app? (Plus-licentie)

In deze slideshow wordt uitgelegd hoe u nieuwe klanten toevoegt in de SumUp POS app:

1.9 Hoe werkt de urenregistratie van medewerkers? (Pro-licentie)

Om de gewerkte uren van uw medewerkers te kunnen registreren, dient u de volgende stappen te volgen:

U kunt uw medewerkers rechten geven om de uren handmatig aan te passen, bijvoorbeeld als uren niet goed zijn bijgehouden.

2. Overige vragen

In dit onderdeel vindt u het antwoord op andere vragen omtrent de SumUp POS app.

2.1 Hoe ontvang ik softwareupdates voor mijn Point of Sale systeem?

Wij raden u aan om zowel de laatste iOS-versie als de laatste versie van de SumUp POS app te gebruiken.

Het updaten van uw iPad naar de nieuwste versie van iOS 10:

Open de 'Instellingen' van uw iPad, ga naar 'Algemeen' en kies voor 'Software-update'. Volg de instructies op het scherm van uw iPad.

Let op: wij raden u aan om de update uit te voeren op een rustig moment, wanneer u geen klanten hoeft te helpen.

Na het afronden van de update dient u de SumUp POS app toestemming te geven om wijzigingen aan te brengen. Dit gaat als volgt: open de 'Instellingen' van uw iPad, ga naar 'Algemeen' en kies onderaan voor 'Profielen en Apparatenbeheer'. Tik op 'Mujinzo Labs GmbH Ent' en vervolgens op 'Vertrouw ontwikkelaar'. Bevestig en sluit vervolgens de Instellingen. U kunt nu de SumUp POS app openen.

Het updaten van de SumUp POS app

U zult een in-app notificatie ontvangen indien er een nieuwe versie van de SumUp POS app beschikbaar is. Klik in de pop-up die verschijnt op 'Update' en de update zal automatisch worden geïnstalleerd.

Indien u de SumUp POS app nog niet heeft geïnstalleerd, dient u de volgende stappen te volgen:

2.2 Wanneer ik de SumUp POS app open, is er altijd al een bepaalde medewerker ingelogd. Kan ik dit wijzigen?

Het klopt dat er altijd één medewerker is ingelogd. Indien u dit wilt wijzigen kunt u contact opnemen met onze klantenservice via support@sumup.nl.

Om een nieuwe medewerker in te loggen, tikt u bovenaan op de naam van de huidige ingelogde medewerker. Tik vervolgens op 'Log uit'. Een nieuwe medewerker kan nu inloggen.

2.3 Kan ik het uitdraaien van kassabonnen uitschakelen?

Rechts onderin de app ziet u een knop met 'Afdrukken ingeschakeld'. Door erop te tikken verandert dit in 'Afdrukken uitgeschakeld' en 'Druk betalingsbewijs af'.

2.4 Wat kan ik doen wanneer ik onterecht de dag heb geopend of afgesloten?

In dit geval vragen wij u om contact op te nemen met onze klantenservice via support@sumup.nl.

2.5 Wat gebeurt er wanneer de internetverbinding wordt verbroken?

Wanneer de internetverbinding wordt verbroken kunt u nog steeds contante betalingen accepteren. U kunt zonder internetverbinding echter geen kaartbetalingen accepteren, omdat deze niet correct kunnen worden verwerkt.

Indien u problemen ondervindt met het internet raden wij u aan dit zo snel mogelijk op te lossen. U kunt dan weer correct kaartbetalingen accepteren en er is weer synchronisatie mogelijk met de POS cloud.