Eerste stappen: Point of Sale cloud (POS)

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de SumUp Point of Sale (POS) cloud kunt gebruiken. U vindt hier de volgende onderdelen terug:

1. Inloggen
  2. Producten aanmaken en bewerken
  3. Medewerkers toevoegen
  4. Een eigen design voor het betalingsbewijs maken

Open de browser op uw laptop of tablet en open de POS cloud door naar pos.sumup.com te gaan. Log in met de accountgegevens zoals die staan in de 'Quick-start handleiding'.

1. Inloggen

Open de browser op uw laptop of tablet en open de POS cloud door naar pos.sumup.com te gaan. Log in met de accountgegevens zoals die staan in de 'Quick-start handleiding'.

In de cloud kunt u van uw 'Dashboard' switchen naar 'Masterdata' en 'Rapporten':

• Het 'Dashboard' geeft u een algemeen overzicht met verschillende ad-hoc rapporten voor specifieke tijdsperiodes. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig uw omzet van de huidige week vergelijken met vorige week..
  • Bij 'Masterdata' vindt u alle instellingen die relevant zijn voor uw dagelijkse bezigheden. U kunt hier nieuwe producten en productgroepen aanmaken, de prijzen van producten invoeren, de lay-out van uw bestelscherm wijzigen en nieuwe accounts aanmaken voor uw medewerkers.
  • Het onderdeel 'Rapporten' toont u gedetailleerde informatie over alle relevante bedrijfsdata zoals transacties ('Hoeveel producten heb ik verkocht?') en omzet ('Hoeveel heeft een bepaalde productgroep omgezet?').

2. Producten aanmaken en bewerken

Om een product aan te maken klikt u eerst op 'Masterdata'. Hier vindt u meerdere sub-menu's zoals 'Producten', 'Productgroepen', 'Bestelscherm', 'Medewerkers' en 'Betalingsbewijs design'.

2.1 Productgroepen aanmaken

Elk nieuw product dient te worden toegevoegd aan een productgroep. Voordat u dit kunt doen, dient u eerst deze productgroepen aan te maken. Open hiervoor het sub-menu 'Productgroepen'.

• Tip: om sneller productgroepen aan te maken kunt u de lijstweergave openen en de steeds de laatste rij bewerken. Wijzigingen worden pas zichtbaar nadat de data in het adminmenu van de app is geladen.

2.2 Producten toevoegen

Nadat u een of meerdere productgroepen heeft toegevoegd opent u het sub-menu 'Producten'. U kunt nieuwe producten toevoegen via de knop met het +-teken onderaan de lijst.

Het gedetailleerde overzicht van het artikel bevat de volgende informatie:

• Tip: om sneller producten aan te maken kunt u de lijstweergave openen en de steeds de laatste rij bewerken. Wijzigingen worden pas zichtbaar nadat de data in het adminmenu van de app is geladen!

2.3 Het bestelscherm bewerken

De middelste kolom in de SumUp POS app vormt uw gepersonaliseerde bestelscherm. Vanuit hier kunt u producten kiezen en handmatige invoer toevoegen. In de POS cloud kunt u bij het onderdeel 'Masterdata' kiezen voor 'Bestelscherm' om producten of productgroepen toe te voegen.

• Tip: wijzigingen worden pas zichtbaar nadat de data in het adminmenu van de app zijn geladen.

3. Medewerkers toevoegen

Met de SumUp POS app kunt u zoveel medewerkers aanmaken als u maar wilt. Hierdoor wordt het mogelijk om de omzet en verkopen per medewerker bij te houden. Bovendien kunt u elke medewerker specifieke rechten toekennen zodat bijvoorbeeld alleen de hoofdkassière de dag kan openen en sluiten of retouren mag uitvoeren.

In de POS cloud gaat u naar 'Masterdata' en klikt u op 'Medewerkers'. Via de knop met het +-teken kunt u medewerkers toevoegen. Het is ook mogelijk om bestaande medewerkers te bewerken.

Voer eerst de voor- en achternaam in en een 4-cijferige pincode waarmee uw medewerkers kunnen inloggen in de POS app.

De medewerkersgroep waarin een medewerker zit, definieert de rechten die hij heeft. Standaard zijn er twee medewerkersgroepen: 'Hoofdmedewerkers' en 'Medewerkers'. In tegenstelling tot een gewone werknemer, heeft een hoofdmedewerker de volgende extra rechten:

• Het starten en openen van werkdagen
  • Het printen van een Z-rapport
  • Alle transacties van een werkdag bekijken in de POS app
  • Voltooide en afgebroken transacties bekijken
  • Afdruktaken van dezelfde dag opnieuw uitvoeren

Nadat u de instellingen heeft gewijzigd kiest u voor 'Opslaan'.

• Tipom sneller medewerkers toe te voegen kunt u de lijstweergave openen en de steeds de laatste rij bewerken. Wijzigingen worden pas zichtbaar nadat de data in het adminmenu van de app is geladen.

4. Een eigen design voor het betalingsbewijs maken

U kunt een eigen design voor uw betalingsbewijs maken. Klik op 'Masterdata' en kies 'Betalingsbewijs design'. Klik op 'Bewerken'.

• Tip: wijzig niet de naam van het design.

Aan de rechterzijde ziet u een voorbeeld van het huidige betalingsbewijs.

Aan de linkerzijde ziet u de standaardmodules die beschikbaar zijn. Door deze modules te verslepen kunt u deze toevoegen aan het betalingsbewijs.

Zodra u tevreden bent over het design dient u dit op te slaan.

• Tip: wijzigingen worden pas zichtbaar nadat de data in het adminmenu van de app is geladen.