In dit artikel vindt u het antwoord op de volgende vragen:

1. Wat voor rapporten kan ik bekijken in de SumUp POS cloud?
  2. Wat zijn de Plus- & Pro-modules?
  3. Vanaf welke apparaten kan ik toegang krijgen tot de SumUp POS cloud?
  4. Kan ik alle producten in één keer importeren?
  5. Kan ik het Z-rapport opnieuw uitdraaien?
  6. Hoe werkt het wanneer iemand een product retourt?

1. Wat voor rapporten kan ik bekijken in de SumUp POS cloud?

In de SumUp POS app vindt u uiteenlopende rapporten. U kunt gedetailleerde overzichten opvragen op basis van uw omzet (bijv. per dag/product/medewerker). Bovendien kunt u de tijdsperiode van elk rapport aangeven voor specifiekere analyses.

2. Wat zijn de Plus- & Pro-modules?

Indien u ons Plus- of Pro-pakket bestelt zijn de volgende modules beschikbaar:

2.1 DATEV rapporten (Plus-licentie)

Bespaar tijd door de DATEV rapporten te gebruiken. Alle data kan direct worden doorgestuurd naar uw boekhouder.

Dankzij het gestandaardiseerde DATEV-formaat kan uw boekhouder eenvoudig alle transactiedata importeren.

U bekijkt deze rapporten in het blad 'Rapporten'.

2.2 Voorraadbeheer (Plus-licentie)

Om de hoeveelheid van elk product aan te geven, gaat u naar de onderdelen 'Masterdata' en 'Producten' in de POS cloud. Klik naast het product waarvan u het aantal wilt toevoegen op het Bewerk-symbool. Geef vervolgens het goede aantal aan. Sla het vervolgens op. Als u vervolgens een product verkoopt, zal het aantal automatisch in mindering worden gebracht.

2.3 Klantenbeheer (Plus-licentie)

Met de klantenbeheerfunctionaliteit kunt u voor uw klanten een digitaal profiel aanmaken. Klik hier om te zien hoe u nieuwe klanten kunt toevoegen aan de SumUp POS app.

Deze functionaliteit bestaat uit de volgende onderdelen:

Per klant kunt u de volgende informatie opslaan:

• Klantnummer & klantgroep
  • Bedrijf
  • Titel, voor- en achternaam
  • Adres
  • Geboortedatum en geslacht
  • Telefoonnummer, e-mailadres, website en social media.

2.4 Kortingen en kredieten beheren (Plus-licentie)

Het SumUp team zal enkele kortingsbonnen voor u aanmaken, geheel aangepast aan uw behoefte. Hierna volgt u de volgende stappen:

Voeg krediet toe aan het account van uw klant

Wanneer een klant krediet wil toevoegen, gaat u naar het beheerdersgedeelte in de SumUp POS app en tikt u op 'Klant'. U kunt zowel zoeken op naam als de klantenkaart van de klant scannen. Tik op 'Laden' en typ '1'. Voer hierna het gewenste bedrag in en sla op.

Betalingen met krediet

Indien de klant met zijn bestaande krediet wil betalen, tikt u op 'Klanten' tijdens het afrekenen. Zoek de klant op, tik op zijn naam en tik op 'Selecteer klant'. Tik vervolgens op 'Krediet'. Het bedrag wordt nu van het krediet van de klant afgehaald. Indien dit krediet onvoldoende is, kan contant of met kaart het resterende bedrag worden afgerekend.

2.5 Urenoverzicht medewerkers (Pro-licentie)

Klik hier om te zien hoe u de gewerkte uren van uw medewerkers kunt bijhouden.

In de SumUp POS cloud heeft u de mogelijkheid om de gewerkte uren van uw medewerkers te analyseren. Klik simpelweg op 'Rapporteren' en vervolgens 'Urenoverzicht'. U kunt kiezen uit twee rapporten: 'Overzicht gewerkte uren' en 'Gewerkte uren per medewerker'.

U kunt de rapportages eenvoudig afdrukken door het PDF-bestand te downloaden.

2.6 Meerdere locaties beheren (Pro-licentie)

Toegang tot de klantendatabase in de SumUp POS app en de POS cloud. Sla klantendata overzichtelijk op.

Krediet opbouwen: door u ingestelde klanten krijgen de mogelijkheid om op een later moment te betalen. In de POS Cloud ziet u een overzicht van openstaande betalingen.

Beheer klantenkaarten: creëer klantenkaarten met QR-codes en scan deze met de camera van uw iPad.

• Klantnummer & klantgroep
  • Bedrijf
  • Titel, voor- en achternaam
  • Adres
  • Geboortedatum en geslacht
  • Telefoonnummer, e-mailadres, website en social media

Met deze functionaliteit kunt u waar en wanneer u maar wilt informatie opvragen van uw verschillende locaties. U ziet deze informatie in real-time.

U kunt onder andere de volgende informatie opvragen:

• Hoevaak een bepaald artikel per locatie is verkocht
  • De totale omzet per winkel
  • Dagomzet per winkel
  • ...

3. Vanaf welke apparaten kan ik toegang krijgen tot de SumUp POS cloud?

U kunt vanaf alle tablets, laptops en computers met een browser de SumUp POS cloud bereiken.

4. Kan ik alle producten in één keer importeren?

U importeert de producten per stuk. Indien u een grote hoeveelheid producten wilt invoeren (meer dan 100), neem dan contact op met onze klantenservice.

5. Kan ik het Z-rapport opnieuw uitdraaien?

Om het Z-rapport opnieuw uit te draaien, logt u in de op de SumUp POS cloud. Klik op 'Rapporteren' en vervolgens op 'Omzetrapporten'. Klik links op 'Z-rapport, overzicht en overige' en dan op 'Z-rapport'.

Kies de gewenste periode, bijv. van 15-06-2016 t/m 15-06-2016. U ziet nu het Z-rapport van 15 juni 2016. U kunt dit downloaden als PDF-bestand en vervolgens afdrukken.

6. Hoe werkt het wanneer iemand een product retourneert?

Volg de volgende stappen wanneer iemand een product retourneert::