Dit artikel helpt u op weg indien er zich problemen voordoen met het SumUp Point of Sale systeem.

1. Tijdens het installeren worden mijn inloggegevens niet herkend.
2. De melding 'Uw locatie kon niet worden herkend'.
3. Het per ongeluk sluiten/openen van een werkdag ongedaan maken.
4. Wijzigingen in de POS cloud worden niet zichtbaar in de POS app.
5. Producten die ik heb aangemaakt worden niet zichtbaar in de POS app.
6. De cloud geeft aan dat het systeem nog in testmodus staat.
7. Ik kan geen producten selecteren in de POS app.
8. Hoe vervang ik een onderdeel van het POS systeem?
9. De bonnenprinter is defect.
10. De bonnenprinter heeft een rood lampje.
11. De bonnenprinter is gereset, hoe maak ik dit ongedaan?

1. Tijdens het installeren worden mijn inloggegevens niet herkend.

Verzeker uzelf ervan dat de invoer correct is. De gegevens zijn hoofdlettergevoelig. Indien inloggen ook hierna lukt, vragen wij u contact op te nemen met onze klantenservice.

2. De melding 'Uw locatie kon niet worden herkend'.

Indien deze melding verschijnt tijdens het uitvoeren van een betaling, dient u de instellingen van uw iPad te openen. Kies voor "Privacy" en vervolgens "Locatievoorzieningen". Zorg dat deze ingeschakeld zijn. Zorg er ook voor dat SumUp uw locatie kan inzien tijdens gebruik.

Sluit de instellingen en eventuele andere openstaande apps. Heropen de SumUp POS app en probeer nogmaals een betaling uit te voeren. Indien de melding blijft verschijnen vragen wij u contact op te nemen met onze klantenservice.

3. Het per ongeluk sluiten/openen van een werkdag ongedaan maken.

Neem contact op met onze klantenservice indien u onterecht een werkdag heeft gesloten of geopend.

4. Wijzigingen in de POS cloud worden niet zichtbaar in de POS app.

Open het beheerdersmenu in de POS app door rechtsboven op het tandwiel te tikken. Klik op "Dienst" en laad de data. Mits de iPad verbinding met internet heeft, moeten de wijzigingen nu zichtbaar zijn in de POS app.

5. Producten die ik heb aangemaakt worden niet zichtbaar in de POS app.

Open het beheerdersmenu in de POS app door rechtsboven op het tandwiel te tikken. Klik op "Dienst" en laad de data. Mits de iPad verbinding met internet heeft, moeten de wijzigingen nu zichtbaar zijn in de POS app.

6. De cloud geeft aan dat het systeem nog in testmodus staat.

Het is de bedoeling dat u het SumUp POS systeem eerst test, voordat u overschakelt naar de live-modus. U kunt zo een oneindig aantal transacties uitvoeren zonder dat deze fiscaal geregistreerd worden. Ook kunt u eenvoudig producten toevoegen en hier testtransacties mee uitvoeren.

• Tip: pin- en creditcardbetalingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt! Indien u dit soort betalingen wilt testen kunt u uw eigen pas gebruiken en een klein bedrag invoeren, bijv. € 1,00.

Wanneer u er klaar voor bent om over te schakelen naar de live-modus, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij zullen de status van uw account aanpassen waardoor eerdere testtransacties worden verwijderd. Vanaf dat moment worden uw transacties wel bijgehouden, beginnend bij bonnummer #1. Uw masterdata (producten, bestelscherm, medewerkers enz.) zullen niet worden verwijderd en zijn dus nog beschikbaar indien u overschakelt naar de live-modus.

7. Ik kan geen producten selecteren in de POS app.

Wanneer u geen producten kunt selecteren in de POS app, betekent dit dat de werkdag nog niet geopend is. U kunt deze openen door naar het beheerdersmenu te gaan, te tikken op "Dienst" en dan "Werkdag openen". Indien u nog steeds problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

8. Hoe vervang ik een onderdeel van het POS systeem?

Indien een onderdeel van het POS systeem vervangen dient te worden, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij zullen u dan een e-mail sturen met een retourticket. Zo kunt u het product kosteloos naar ons opsturen zodra u het nieuwe onderdeel heeft ontvangen.

9. De bonnenprinter is defect.

Indien de bonnenprinter niet naar behoren werkt, dient u eerst te controleren of u bent verbonden met het POS netwerk. Ga hiervoor naar de instellingen van uw iPad en kies voor "Wi-Fi". De naam van het POS netwerk bestaat uit de volgende onderdelen:

- Het woord 'WiFi'
- Drie cijfers
- 2 letters
- 2 cijfers

Bijvoorbeeld: WiFi123XF34.

Indien u verbonden bent met het POS netwerk is het noodzakelijk dat de mogelijkheid om af te drukken staat ingeschakeld. Kijk hiervoor rechtsonder in de POS app. Indien de functionaliteit uitstaat, tikt u hier tweemaal op om deze in te schakelen.

Indien de bonnenprinter nog niet werkt, vragen wij u deze 10 seconden uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen. Neem contact op met onze klantenservice indien het probleem nog niet is opgelost.

10. De bonnenprinter heeft een rood lampje.

Een rood lampje betekent meestal dat het papeier op. Zorg er altijd voor dat u een reserverol in de buurt hebt.

11. De bonnenprinter is gereset, hoe maak ik dit ongedaan?

Indien u per ongeluk de bonnenprinter heeft gereset, volgt u de volgende stappen: