Gebruik deze handleiding om uw payleven kaartlezer te verbinden via Bluetooth met uw SumUp app

Belangrijk

Zorg ervoor dat uw Bluetooth, GPS en WiFi of dataverbinding is geactiveerd.

In dit artikel:

Verbind uw Apple iOS-apparaat

Belangrijk

Zorg ervoor dat er een Bluetooth-verbinding is tussen uw smartphone/tablet en de kaartlezer voordat u de SumUp App opent.

Als u hulp nodig hebt bij het opzetten van een Bluetooth-verbinding tussen uw toestel en uw kaartlezer, volgt u dit stappenplan.

1. Open de SumUp App en log in met dezelfde inloggegevens die u voor payleven gebruikte.

2. Druk bij het eerste scherm linksboven op ‘Account’ en ga naar Kies kaartlezer/Betaalmethodes in het menu dat zich opent.

3. Kies "payleven" als uw kaartlezer en volg de instructies in de app.

Let op

Heeft u een contactloze lezer van SumUp? Selecteer 'Air' als uw kaartlezer en volg de stappen op uw scherm.

4. Wacht tot de app de kaartlezer heeft gevonden en tik op "Verbind". U kunt het serienummer van uw kaartlezer vergelijken. U ziet hierna het bericht 'Stel in aan als standaard kaartlezer' in de app. Zodra u een melding ontvangt in de app die zegt dat de verbinding succesvol is opgericht, kunt u de betaling van de kaart accepteren. We raden aan een testtransactie van €1,00 te doen.

5. Zodra de transactie succesvol is, kunt u per e-mail of sms een betalingsbewijs verzenden.

Verbind uw Android apparaat

1. Open de SumUp App en log in met dezelfde inloggegevens die u voor payleven gebruikte.

2. Druk bij het eerste scherm linksboven op het menuknopje en ga naar Kies kaartlezer/Betaalmethodes in het menu dat zich opent.

3. Kies "payleven" als uw kaartlezer en volg de instructies in de app.

1. Druk op de "0" op uw kaartlezer totdat Accepteer nieuw apparaat" op het scherm van de lezer wordt weergegeven.

2. Er wordt een bevestigingscode weergegeven op uw smartphone/tablet. Druk op de groene knop op de kaartlezer om de koppeling te bevestigen. U moet ook de koppeling in de app bevestigen.

Let op

Heeft u een contactloze lezer van SumUp? Selecteer 'Air' als uw kaartlezer en volg de stappen op uw scherm.

4. Als uw app het bericht toont dat de kaartlezer succesvol is aangesloten (zie hieronder), kunt u de betaling van de kaart accepteren.
    We raden u aan een testtransactie van €1,00 te doen.

5. Zodra de transactie succesvol is, kunt u per e-mail of sms een betalingsbewijs verzenden.