Betaling ontvangen met Mobiele Betalingen

Bent u nog niet bekend met Mobiele Betalingen, dan helpt deze handleiding u om te starten met betalingen innen via uw telefoon.

Heeft u nog geen toegang tot Mobiele Betalingen? Klik dan hier voor meer informatie over aanmelding.

Stuur een betaallink met Mobiele Betalingen door de volgende stappen te volgen:

Stap 1:
Log in met uw SumUp-account in de app.

Stap 2:
Voer het bedrag in en een product of beschrijving (optioneel) en klik op "Afrekenen".
Let op: we raden u aan een beschrijving toe te voegen, zodat uw klant zich de transactie later kan herinneren en om terugboekingen te voorkomen.

Stap 3:
Kies de betaalmethode "Mobiele Betalingen".

Stap 4
U krijgt nu de volgende opties om de betaallink met uw klant te delen:

• QR-code weergeven: de klant scant uw QR-code van uw telefoon met de camera van hun eigen smartphone.
  • Deel betalingslink: de klant ontvangt de betaallink via e-mail, WhatsApp of een ander communicatieplatform.
  • Stuur per sms: de klant ontvangt een sms-bericht.

Stap 5:
Nadat de klant de creditcardgegevens heeft ingevuld en de transactie heeft bevestigd, krijgt u een melding dat de transactie geslaagd is.

Stap 6 (optioneel):
Als de klant dat wil, kunt u nu een bon via e-mail of sms versturen.

We adviseren u om uw klanten altijd een bon te geven. Dit helpt ze om de transactie te herinneren en daarmee wordt de kans op een terugboeking verkleind.

U kunt deze transactie terugvinden bij Transacties in uw SumUp-account.
NB: De transactie via Mobiele Betalingen wordt hetzelfde weergegeven als alle andere transacties via uw SumUp-pinapparaat. U ziet het verschil in transactietarieven in het uitbetalingsrapport.