Dankzij de functie „Betaling per SMS" kunt u ook creditcardbetalingen accepteren (VISA, Mastercard, American Express) zonder uw kaartlezer van SumUp!

In dit artikel:

Het is zeer eenvoudig: U verzendt een betalingslink via een SMS naar uw klant en de klant voert vervolgens zijn creditcardgegevens in via de link. Klaar!

Belangrijk

De transactiekosten zijn 2,95% + €0,25 per transactie.

Hoe werkt „Betaling per SMS"?

Belangrijk

Uw klant heeft een smartphone met een netwerkconnectie nodig.

Hier ziet u stapsgewijs hoe u een „Betaling per SMS" kunt ontvangen:

1. Ga naar de SumUp app en log in met uw e-mailadres en uw wachtwoord.
  2. Voer een bedrag in en druk op „Afrekenen".
  3. Kies voor „Betaling per SMS" als uw betaalmethode.
  4. U kunt nu het telefoonnumer van uw klant invoeren en op „Verzenden" klikken.
  5. Uw klant krijgt direct een SMS van SumUp met daarin de betalingslink. Belangrijk: Deze link is slechts 30 dagen geldig!
  6. Zodra uw klant op de link drukt wordt hij doorgestuurd naar een veilige website waar de creditcardgegevens ingevoerd kunnen worden. De betaling wordt bevestigd zodra de klant drukt op „Betalen €xx". De klant zal dan zien of de transactie succesvol is afgerond.
  7. U kunt nakijken of de transactie succesvol is afgerond door op de knop „Controleer Status“ te drukken in de SumUp app. Wanneer een betaling succesvol is afgerond zult u een groen symbool bij de transactie zien staan. U heeft nu de mogelijkheid om een betalingsbewijs te versturen aan uw klant per SMS of e-mail.

Hoe kan ik „Betaling per SMS" activeren?

Activeer „Betaling per SMS" via betaalmethodes in de SumUp app. Open de app en klik linksboven op account (iOS: 'Account', Android: menu symbool) en kies 'Betaalmethodes'. Hier kunt u de optie „Betaling per SMS" voor uw account activeren. Zodra deze betaalmethode geactiveerd is zult u bij iedere betaling de mogelijkheid krijgen om „Betaling per SMS" te selecteren.