Wat Moet Ik Weten Voor Ik Mij Aanmeld?

Klanten kunnen met SumUp kaarten accepteren met de volgende logo's: Visa, V Pay, MasterCard, Maestro of American Express.

Als u meer wilt weten over onze kaartlezer en service, vindt u hier alle antwoorden op de meest gestelde vragen die worden gesteld voor aanmelding:

Welke kosten moet ik betalen?

Hoeveel betaal ik voor de kaartlezer? Moet ik btw betalen?

De SumUp Air Kaartlezer kost €39,-. De prijs is exclusief btw, echter dekt SumUp de verzendkosten!

Ga naar de website voor onze huidige acties en bekijk onze Aanschaf- en transactiekosten artikel voor een overzicht van de tarieven bij SumUp.

☉ Wat zijn de transactietarieven? Krijg ik een factuur?

Geen maandelijkse kosten. Betaal slechts 2,75% per transactie voor alle geaccepteerde kaarten.

*Let op: Het tarief voor betalingen op afstand is 2,95% + €0,25.

Welke kaarten kunt u accepteren met SumUp? Klik hier. Als u meer wilt weten over betalingen op afstand bij SumUp, klik hier.

☉ Betaal ik btw over de betalingen die ik ontvang?

Nee, er zit geen btw op onze transactietarieven. Lees ons Uitbetalingsrapporten artikel voor meer informatie.

Betaal ik verschillende tarieven voor verschillende betaalmethoden?

Er zijn geen verschillende transactietarieven tussen de verschillende kaartsoorten (MasterCard, Visa, American Express).

Zoals aangegeven verschilt het transactietarief voor betalingen op afstand met het standaardtarief van de SumUp kaartlezer.

Zijn er verborgen kosten?

Nee. U betaalt simpelweg per transactie en heeft geen maandelijkse kosten of een vast contract. Dat is alles!

Aan welke technische voorwaarden moet ik voldoen om SumUp te gebruiken?

Heb ik een SumUp kaartlezer nodig?

Ja, om transacties te doen met SumUp heeft u onze kaartlezer nodig. U kunt ook uw werknemers extra kaartlezers laten gebruiken, die u onder één SumUp account beheert.

Benieuwd naar het verschil tussen onze kaartlezers? Lees het SumUp Kaartlezers artikel voor een overzicht van onze kaartlezers.

Heb ik een telefoon of tablet nodig?

U heeft een smartphone of tablet nodig die u koppelt aan de SumUp Air Kaartlezer.

Als u zich afvraagt of uw apparaat geschikt is om verbinding te maken met de SumUp Kaartlezer, dan hebben we een handige Compatibiliteit pagina voor u aangemaakt.

Heb ik een internetverbinding nodig?

Om transacties met SumUp te kunnen accepteren, heeft u een internetverbinding nodig via WiFi of mobiele data (minimaal 3G).

Heb ik een oplaadstation nodig?

U heeft niet noodzakelijk een oplaadstation nodig, omdat u uw kaartlezer kunt opladen met de bijgevoegde USB oplaadkabel aan een computer of een andere elektriciteitsbron. SumUp biedt echter wel een oplaadstation aan die niet alleen oplaadt, maar tegelijkertijd ook een houder voor uw kaartlezer is.

Heb ik een printer nodig?

Een printer is niet noodzakelijk omdat u uw klanten hun bon kunt sturen via sms of e-mail.

*U kunt bonnen printen als u de kaartlezer verbindt met een compatibele printer of u kunt deze printen en/of delen via cloud printing services. Klik hier voor meer informatie.

Welke informatie heeft SumUp nodig om een account aan te maken?

Heb ik een zakelijk bankrekening nodig?

Als het SumUp account geopend is op naam van een bedrijf, moet de bankrekening op naam staan van het bedrijf en niet op de naam van de manager of directeur. Ook moet de bankrekening dezelfde valuta gebruiken als het land waarin het SumUp account van het bedrijf is geregistreerd.

Als u zzp'er bent, kunt u uw persoonlijke bankrekening gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden om uw bedrijf te registreren bij SumUp.

Welke rechtsvorm moet ik kiezen voor mijn SumUp account?

U wordt gevraagd om de rechtsvorm van uw bedrijf te kiezen zoals zzp'er, naamloze vennootschap, maatschap, vereniging of stichting etc.

Welke bedrijfsinformatie heeft SumUp nodig?

We hebben alleen uw e-mailadres, wachtwoord, bezorgadres en betalingsgegevens nodig, zodat u kunt beginnen met het accepteren van transacties. U vult later uw accountgegevens aan en we vragen u dan het volgende aan te leveren:

• Rechtsvorm en bedrijfstype
  • Bedrijfsnaam en bedrijfsadres
  • Namen van de gerechtigde eigenaren
  • Contactgegevens en contactadres van de accounthouder
  • Persoonlijke gegevens zoals persoonlijk adres, geboortedatum en mobiele telefoonnummer
  • Bankrekening van het land waarin uw bedrijf actief is.

Voor een volledige lijst van de informatie van uw bedrijf die SumUp nodig heeft voor de verificatie, klikt u hier.

Steunt SumUp elke bedrijfssoort?

We steunen graag kleine ondernemingen, dromers en creatieve bedrijfssoorten. Als een gereguleerde entiteit, dienen wij ons te houden aan strenge voorwaarden opgelegd door de financiële toezichthouder, de kaartsystemen (Visa, Mastercard en American Express) en de bank die de betalingen verwerkt. Dit betekent dat onze licentie niet ongelimiteerd is en we daarom niet elke bedrijfssoort kunnen ondersteunen. Desalniettemin zijn er duizenden bedrijfssoorten die we wel ondersteunen.

Bekijk onze lijst van niet-ondersteunde bedrijfssoorten voor een beter idee van de bedrijfssoorten die SumUp niet kan ondersteunen.

Ben ik verplicht om mijn persoonlijke informatie aan te leveren?

SumUp is geregistreerd als Financiële Instelling bij FinCen en is daarom verplicht om haar klanten te identificeren in overeenstemming met de anti witwasregelgeving. Wij zijn daarom verplicht om te verifiëren dat u het individu bent dat geregistreerd is op het SumUp account en dat u de contactpersoon bent van uw bedrijf. Om dit te kunnen doen, hebben we uw persoonlijke gegevens nodig.

Deze vereisten zijn niet alleen nodig om SumUp als bedrijf te beschermen, maar vooral onze klanten omdat uiteindelijk alles om hen draait. Uw privacy- en veiligheidsbelangen zijn belangrijk voor ons. Ons team werkt hard voor uw veiligheid en daarom updaten we voortdurend alle systemen om ervoor te zorgen dat we de juiste beschermingsniveaus bieden met betrekking tot de gegevens van ons klanten.

Bekijk ons Veiligheid artikel voor meer informatie over dit onderwerp.

Hoe bestel ik bij SumUp?

Hoe kan ik mijn SumUp Kaartlezer bestellen?

Het aanmelden bestaat uit twee stappen: maak een SumUp account aan en bestel uw kaartlezer op sumup.nl / sumup.com.mt. Rond uw bestelling af door aan te geven welke betaalmethode uw voorkeur heeft en naar welk afleveradres wij de bestelling kunnen verzenden.

*Opmerking: SumUp biedt u de mogelijkheid om een afleveradres op te geven dat buiten het land ligt waar uw SumUp account is geregistreerd.

Biedt SumUp aanvullende accessoires voor de kaartlezer aan?

Uiteraard! Ga naar onze SumUp Winkel in uw dashboard om ons aanbod van functionele accessoires voor de kaartlezer te bekijken, zoals oplaadstations, bonnenprinters etc.

Hoe werkt de verzending?

SumUp dekt de verzendkosten van de kaartlezer naar het afleveradres dat is ingevoerd tijdens het bestellen. Zodra de bestelling van de kaartlezer is geplaatst, duurt het tot 3 werkdagen voordat de betaling op onze bankrekening is bijgeschreven. Binnen 2-3 werkdagen heeft SumUp de betaling ontvangen en versturen wij de bestelling.

Dit Levering artikel bevat verdere details met betrekking tot dit proces.

Hoe volg ik mijn levering?

Via sms en e-mail ontvangt u een trackinglink zodra we uw bestelling verzenden.

Hoe helpt SumUp mij met mijn boekhouding?

Kan ik mijn klanten bonnen aanbieden?

Na een geslaagde transactie heeft u de optie om uw klant gratis de bon te sturen via sms of e-mail. Als uw klant liever een fysieke bon heeft, kun u de kaartlezer ook verbinden met een bonnenprinter.

Klik hier voor meer informatie over printers en hier  voor bonnen.

Wanneer ontvang ik de uitbetaling van een transactie?

Het duurt gemiddeld 2-3 werkdagen, vanaf de dag van de transactie, voordat het bedrag zichtbaar is op uw bankrekening. U kunt zelf de uitbetalingsfrequentie kiezen: dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Meer informatie? Klik hier voor een handig artikel over uitbetalingen.

Krijg ik een uitbetalingsrapport en/of een rapportage voor mijn boekhouder?

Voor elke uitbetaling op uw bankrekening ontvangt u via e-mail een Uitbetalingsrapport (PDF-formaat) met elke transactie die in de uitbetaling zit. In uw SumUp account kunt u aangeven hoe vaak u het uitbetalingsrapport via e-mail wilt ontvangen: dagelijks of maandelijks.

U kunt uw uitbetalingsrapporten inzien en downloaden via uw SumUp account op sumup.me. Ook is er de mogelijkheid om de status van al uw transacties te controleren.

Klik op het volgende voor meer informatie:

• SumUp's Uitbetalingsrapporten: een handleiding voor de rapporten met betrekking tot uw transacties.
  • Belastingplicht: een uitleg met betrekking tot de belastingplicht tussen SumUp en haar klanten.
  • Debitoor: een factuurdienst en een betrouwbare SumUp partner.
Kan ik SumUp in het buitenland gebruiken?

In welke landen is SumUp actief?

SumUp is momenteel actief in 31 landen wereldwijd. Klik hier voor een lijst met deze landen.

Alle SumUp klanten kunnen toestemming vragen om SumUp te gebruiken buiten het eigen land, in één van de landen waar SumUp actief is.

Kan ik internationale kaarten accepteren?

We kunnen betalingen verwerken van alle betaalkaarten met een logo van MasterCard, Maestro, V PAY, Visa of American Express. Bekijk ons Geaccepteerde betaalkaartenartikel voor meer informatie.

Als er met een internationale kaart wordt betaald, is het belangrijk te weten dat er extra wisselkoerskosten voor de kaarthouder in rekening worden gebracht en dat de uitbetaling langer kan duren met deze kaarten. Bovendien moeten alle transacties worden goedgekeurd door de kaartverstrekker.

Laat uw klanten kiezen op welke manier ze willen betalen. Of het nou via chip en pin of contactloos met hun kaart of telefoon is, u hoeft nooit een klant weg te sturen.