Wat moet ik weten voor ik mij aanmeld?

Met SumUp kunt u betaalpassen accepteren met een logo van Visa, V Pay, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club, Discover of Union Pay.

Wilt u meer weten over ons pinapparaat en onze service? Hier vindt u alle antwoorden op de vragen die het meest worden gesteld voor aanmelding:

Wat zijn de kosten?

☉ Hoeveel kost het pinapparaat? Moet ik btw betalen?

Het SumUp Air pinapparaat kost € 39,- en het SumUp 3G-pinapparaat, kost € 99,-. De prijs is exclusief btw, SumUp betaalt de verzendkosten.
Bezoek onze website voor actuele aanbiedingen.

☉ Wat zijn de transactietarieven? Krijg ik een factuur?

Geen maandelijkse kosten. Betaal slechts 1,90% (NL)/2,75% (BE) per transactie voor alle geaccepteerde betaalpassen en NFC-betalingen. Betaal wanneer u wordt betaald. Er gelden geen verschillende tarieven voor de verschillende betaalpassen en NFC-betalingen.
Opmerking: Het tarief voor elke transactie met Betaling op Afstand is 2,95% + €0,25.

We sturen bij elk maandelijkse uitbetalingsrapport een factuur met daarop een specificatie van de totale transactiekosten voor deze periode.

☉ Betaal ik voor elke betaalmethode een ander tarief?

Er gelden geen verschillende tarieven voor de verschillende kaartmaatschappijen.
Zoals aangegeven, is het transactietarief voor betalingen op afstand anders dan het standaardtarief voor het SumUp pinapparaat.

☉ Betaal ik btw over de betalingen die ik ontvang?

Nee, er zit geen btw op onze transactietarieven.

☉ Zijn er verborgen kosten?

Geen. U betaalt simpelweg per transactie en heeft geen maandelijkse kosten of een vast contract.

Aan welke technische voorwaarden moet ik voldoen om SumUp te gebruiken?

☉ Heb ik een SumUp pinapparaat nodig?

Ja, u hebt ons pinapparaat nodig om transacties te doen via SumUp.
Wilt u meerdere pinapparaten voor uw medewerkers? Geen probleem. Beheer deze pinapparaten via één SumUp-account voor uw bedrijf.
Bent u nieuwsgierig naar de verschillen tussen onze pinapparaten? Bekijk het overzicht van de SumUp-pinapparaten en bekijk welke het beste bij uw bedrijf past.

☉ Heb ik een smartphone of tablet nodig?

U hebt een smartphone of tablet nodig om betalingen te verwerken met de SumUp Air. Bekijk hier of uw apparaat compatibel is met de SumUp Air.
De SumUp 3G is een alles-in-één pinapparaat en vereist geen tweede apparaat, zoals een smartphone of tablet, om te kunnen werken.

☉ Heb ik een internetverbinding nodig?

Om transacties met SumUp te kunnen accepteren, heeft u een internetverbinding nodig via WiFi of mobiele data (minimaal 3G).

☉ Heb ik een oplaadstation nodig?

U kunt uw pinapparaat opladen door de meegestuurde USB-kabel aan te sluiten op een computer of andere voedingsbron. Veel verkopers gebruiken echter liever het oplaadstation dat beschikbaar is onze in winkel. Hiermee laadt u het pinapparaat niet alleen op, maar houdt u het ook stijlvol op zijn plaats op een vlakke ondergrond.

☉ Heb ik een printer nodig?

Er is geen printer nodig. Stuur de klant de bon gewoon via sms of e-mail.
U kunt het Air-pinapparaat verbinden met een compatibele printer of een afdrukdienst in de cloud om uw klant een echte bon te kunnen geven.

Welke informatie heeft SumUp nodig om een account aan te maken?

☉ Heb ik een zakelijke bankrekening nodig?

Zzp'ers en freelancers kunnen hun persoonlijke bankrekening gebruiken, maar alle andere bedrijven moeten een zakelijke bankrekening hebben op naam van het bedrijf.
Het is ook belangrijk dat de bank dezelfde valuta hanteert als het land waarin het SumUp-account van het bedrijf is geregistreerd.

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden om uw bedrijf te registreren bij SumUp.

☉ Welke rechtsvorm moet ik kiezen voor mijn SumUp account?

Als u zich bij SumUp registreert, moet u de rechtsvorm van uw bedrijf aangeven. Dit is bijvoorbeeld eenmanszaak, naamloze vennootschap, maatschap, club of vereniging, enz.

☉ Welke bedrijfsinformatie heeft SumUp nodig?

We hebben alleen uw e-mailadres, wachtwoord, bezorgadres en betalingsgegevens nodig, zodat u kunt beginnen met het accepteren van transacties. U vult later uw accountgegevens aan en we vragen u dan het volgende aan te leveren:

• Rechtsvorm en bedrijfstype
  • Bedrijfsnaam en bedrijfsadres
  • Namen van de gerechtigde eigenaren
  • Contactgegevens en contactadres van de accounthouder
  • Persoonlijke gegevens zoals persoonlijk adres, geboortedatum en mobiele telefoonnummer
  • Bankrekening in het land waarin uw bedrijf actief is

Voor een volledige lijst van de informatie van uw bedrijf die SumUp nodig heeft voor de verificatie, klikt u hier.

☉ Steunt SumUp elke bedrijfssoort?

We ondersteunen graag kleine ondernemingen, ondernemers en creatievelingen. Houd er rekening mee dat we ons als gereguleerde entiteit moeten houden aan strenge voorwaarden die zijn opgelegd door de financiële toezichthouder, de kaartsystemen (Visa, Mastercard en American Express) en onze betalingsverwerker. Dit betekent dat onze licentie niet ongelimiteerd is en dat we niet elke bedrijfssoort kunnen ondersteunen, ook al ondersteunen we veel verschillende bedrijven.

Bekijk onze lijst  met niet-ondersteunde bedrijven.

☉ Ben ik verplicht om mijn persoonlijke informatie aan te leveren?

Ja, we hebben uw persoonlijke gegevens nodig omdat we wettelijk zijn verplicht te controleren dat u echt de persoon bent die bij SumUp is geregistreerd en de belangrijkste contactpersoon voor uw bedrijf bent.
U kunt er zeker van zijn dat wij uw privacy en veiligheid belangrijk vinden. We implementeren dan ook alle noodzakelijke beschermingsniveaus om uw informatie te beschermen.

Bekijk ons Veiligheid artikel voor meer informatie over dit onderwerp.

Hoe bestel ik bij SumUp?

☉ Hoe kan ik mijn SumUp pinapparaat bestellen?

U ontvangt uw pinapparaat in 2 simpele stappen:

1. Maak een SumUp-account aan en bestel uw pinapparaat via sumup.nl/sumup.be
  2. Geef aan welke betaalmethode uw voorkeur heeft en informeer ons over het bezorgadres* waar u uw pinapparaat naartoe wilt laten verzenden. We sturen het dan rechtstreeks toe.

*SumUp biedt u de mogelijkheid om een bezorgadres op te geven in een ander land dan het land waar uw SumUp-account is geregistreerd.

☉ Hoe werkt de verzending?

SumUp betaalt alle verzendkosten.
Nadat u uw pinapparaat hebt besteld, duurt het 1-3 werkdagen voordat de betaling op onze bankrekening is bijgeschreven. Zodra we de betaling hebben ontvangen, verzenden we uw bestelling. U ontvangt deze dan binnen 2-3 werkdagen.
Bekijk dit artikel over bezorging voor meer informatie.

☉ Hoe volg ik mijn zending?

Heel simpel. Zodra we uw bestelling verzenden, ontvangt u via sms en e-mail een traceercode.

Hoe helpt SumUp mij met mijn boekhouding?

☉ Kan ik mijn klanten bonnen aanbieden?

Absoluut. Na een geslaagde transactie kunt u kosteloos een bon naar uw klant te sturen via e-mail of sms. Onze Air-pinapparaten kunnen verbinding maken met een bonnenprinter of een cloud printing service als u fysieke bonnen wilt aanbieden.

Klik hiervoor meer informatie over printers en hier voor meer informatie over bonnen.

☉ Wanneer ontvang ik de uitbetaling van een transactie?

Het duurt na de transactiedatum meestal 2-3 werkdagen voordat het bedrag zichtbaar is op uw bankrekening. U kunt zelf de frequentie van uw uitbetalingen kiezen: dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Betalingen ontvangen–Hoe werkt het? bevat extra informatie over uitbetalingen.

☉ Krijg ik een uitbetalingsrapport en/of gegevens voor mijn boekhouder?

U ontvangt voor elke uitbetaling op uw bankrekening via e-mail een uitbetalingsrapport (PDF) met daarin elke transactie die in in de uitbetaling zit. In uw SumUp-account kunt u instellen hoe vaak u deze rapporten wilt ontvangen: van dagelijks tot maandelijks.

U kunt via SumUp ook een omzetrapport (PDF) downloaden dat u naar de relevante financiële instanties kunt verzenden. Dit rapport bevat een overzicht van alle goederen of diensten die u in een bepaalde periode hebt verkocht.

Daarnaast verzenden we elke maand een factuur met daarop de details van de totale transactiekosten voor die periode.

U kunt uw uitbetalingsrapporten inzien en downloaden via uw SumUp account op sumup.me. Hier kunt u de status van al uw transacties bekijken.

Klik op de volgende koppelingen voor meer informatie over:

Kan ik SumUp in het buitenland gebruiken?

☉ In welke landen is SumUp actief?

SumUp is momenteel actief in 31 landen over de hele wereld. Klik hier voor een overzicht van deze landen.
U kunt toestemming vragen om SumUp te gebruiken buiten uw eigen land in een van de landen waar SumUp actief is.

☉ Kan ik internationale betaalpassen accepteren?

We kunnen betalingen verwerken van alle betaalkaarten met een logo van MasterCard, Maestro, V PAY, American Express, Diners Club, Discover of Union Pay. Bekijk ons Geaccepteerde betaalkaarten artikel voor meer informatie.
Het is belangrijk om te weten dat er mogelijk extra wisselkoerskosten voor de pashouder in rekening worden gebracht en dat de uitbetaling langer kan duren als er met een internationale pas wordt betaald. Bovendien moeten alle transacties worden goedgekeurd door de instantie die de pas heeft uitgegeven.

Laat uw klanten kiezen op welke manier ze willen betalen. Of het nou via chip en pin of contactloos met hun kaart of telefoon is, u hoeft nooit een klant weg te sturen.