Wat moet ik weten voor ik mij aanmeld?

Met SumUp kunt u betaalpassen accepteren met een logo van Visa, V Pay, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club, Discover of Union Pay.
Wilt u meer weten over ons pinapparaat en onze service? Hier vindt u alle antwoorden op de vragen die het meest worden gesteld voordat klanten zich aanmelden:

Wat zijn de kosten?

☉ Hoeveel kost het pinapparaat? Moet ik btw betalen?

Het SumUp Air pinapparaat kost € 39,-. Ons nieuwste product, het SumUp 3G pinapparaat, kost € 99,-. De prijs is exclusief btw, maar inclusief verzendkosten!
Ga naar de website voor onze huidige aanbiedingen.

☉ Wat zijn de transactietarieven? Krijg ik een factuur?

Geen maandelijkse kosten. Betaal slechts 1.90% (NL) / 2,75% (BE) per transactie voor alle geaccepteerde kaarten.
*Let op: Het tarief voor betalingen op afstand is 2,95% + €0,25.

Welke kaarten kunt u accepteren met SumUp? Klik hier. Als u meer wilt weten over betalingen op afstand bij SumUp, klik hier.

☉ Betaal ik btw over de betalingen die ik ontvang?

Nee, er zit geen btw op onze transactietarieven. Lees ons Uitbetalingsrapporten artikel voor meer informatie.

☉ Betaal ik voor elke betaalmethode een ander tarief?

Er gelden geen verschillende tarieven voor de verschillende kaartmaatschappijen.
Zoals aangegeven, is het transactietarief voor betalingen op afstand anders dan het standaardtarief voor het SumUp pinapparaat.

☉ Zijn er verborgen kosten?

Nee. U betaalt simpelweg per transactie en heeft geen maandelijkse kosten of een vast contract. Dat is alles!

Aan welke technische voorwaarden moet ik voldoen om SumUp te gebruiken?

☉ Heb ik een SumUp pinapparaat nodig?

Ja, u heeft ons pinapparaat nodig om transacties te doen via SumUp. U kunt uw medewerkers ook extra pinapparaten laten gebruiken, die u onder één SumUp-account beheert.
Benieuwd naar het verschil tussen onze pinapparaten? Lees SumUp pinapparaten voor een overzicht van onze pinapparaten.

☉ Heb ik een smartphone of tablet nodig?

U heeft alleen een smartphone of tablet. Deze koppelt u aan het SumUp Air pinapparaat.
Vraagt u zich af of uw apparaat geschikt is om verbinding te maken met het SumUp-pinapparaat? Lees dan onze handige pagina Compatibiliteit.

☉ Heb ik een internetverbinding nodig?

Om transacties met SumUp te kunnen accepteren, heeft u een internetverbinding nodig via WiFi of mobiele data (minimaal 3G).

☉ Heb ik een oplaadstation nodig?

U heeft niet noodzakelijk een oplaadstation nodig, omdat u uw kaartlezer kunt opladen met de bijgevoegde USB oplaadkabel aan een computer of een andere elektriciteitsbron. SumUp biedt echter wel een oplaadstation aan die niet alleen oplaadt, maar tegelijkertijd ook een houder voor uw kaartlezer is.

☉ Heb ik een printer nodig?

Een printer is niet noodzakelijk omdat u uw klanten hun bon kunt sturen via sms of e-mail.
*U kunt bonnen printen door het pinapparaat te verbinden met een compatibele printer of bonnen printen en/of delen via cloud printing services. Klik hier voor meer informatie.

Welke informatie heeft SumUp nodig om een account aan te maken?

☉ Heb ik een zakelijke bankrekening nodig?

Als het SumUp account geopend is op naam van een bedrijf, moet de bankrekening op naam staan van het bedrijf en niet op de naam van de manager of directeur. Ook moet de bankrekening dezelfde valuta gebruiken als het land waarin het SumUp account van het bedrijf is geregistreerd.

Als u zzp'er bent, kunt u uw persoonlijke bankrekening gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden om uw bedrijf te registreren bij SumUp.

☉ Welke rechtsvorm moet ik kiezen voor mijn SumUp account?

U wordt gevraagd om de rechtsvorm van uw bedrijf te kiezen zoals zzp'er, naamloze vennootschap, maatschap, vereniging of stichting etc.

☉ Welke bedrijfsinformatie heeft SumUp nodig?

We hebben alleen uw e-mailadres, wachtwoord, bezorgadres en betalingsgegevens nodig, zodat u kunt beginnen met het accepteren van transacties. U vult later uw accountgegevens aan en we vragen u dan het volgende aan te leveren:

• Rechtsvorm en bedrijfstype
  • Bedrijfsnaam en bedrijfsadres
  • Namen van de gerechtigde eigenaren
  • Contactgegevens en contactadres van de accounthouder
  • Persoonlijke gegevens zoals persoonlijk adres, geboortedatum en mobiele telefoonnummer
  • Bankrekening in het land waarin uw bedrijf actief is

Voor een volledige lijst van de informatie van uw bedrijf die SumUp nodig heeft voor de verificatie, klikt u hier.

☉ Steunt SumUp elke bedrijfssoort?

We steunen graag kleine ondernemingen, dromers en creatieve bedrijfssoorten. Als gereguleerde entiteit moeten we ons houden aan strenge voorwaarden die worden opgelegd door de financiële toezichthouder, de kaartsystemen (Visa, Mastercard en American Express) en de bank die de betalingen verwerkt.
Onze licentie is dus niet ongelimiteerd en daarom kunnen we niet elke bedrijfssoort ondersteunen. Toch zijn er duizenden bedrijfssoorten die wij wel ondersteunen.

Bekijk onze lijst van niet-ondersteunde bedrijfssoorten voor een beter idee van de bedrijfssoorten die SumUp niet kan ondersteunen.

☉ Ben ik verplicht om mijn persoonlijke informatie aan te leveren?

SumUp is als financiële instelling geregistreerd bij FinCEN en moet klanten daarom identificeren in overeenstemming met de anti-witwasregelgeving. Wij zijn daarom verplicht om te verifiëren dat u het individu bent dat geregistreerd is op het SumUp account en dat u de contactpersoon bent van uw bedrijf. Om dit te kunnen doen, hebben we uw persoonlijke gegevens nodig.

Deze vereisten zijn niet alleen nodig om SumUp als bedrijf te beschermen, maar vooral onze klanten. Uiteindelijk draait immers alles om hen. Wij vinden uw privacy en veiligheid heel belangrijk. Ons team werkt hard voor uw veiligheid. Daarom werken we voortdurend alle systemen bij om de juiste beschermingsniveaus voor de gegevens van onze klanten te bieden.

Bekijk ons Veiligheid artikel voor meer informatie over dit onderwerp.

Hoe bestel ik bij SumUp?

☉ Hoe kan ik mijn SumUp pinapparaat bestellen?

Het aanmelden bestaat uit twee stappen: maak een SumUp account aan en bestel uw pinapparaat op sumup.nl / sumup.be. Om uw bestelling af te ronden, geeft u aan welke betaalmethode uw voorkeur heeft en naar welk afleveradres wij de bestelling kunnen verzenden. *NB: SumUp biedt u de mogelijkheid om een afleveradres op te geven buiten het land waar uw SumUp-account is geregistreerd.

Biedt SumUp aanvullende accessoires voor de kaartlezer aan?

Uiteraard! Ga naar onze SumUp Winkel in uw dashboard om ons aanbod van functionele accessoires voor de kaartlezer te bekijken, zoals oplaadstations, bonnenprinters etc.

☉ Hoe werkt de verzending?

SumUp betaalt de verzendkosten van het pinapparaat naar het afleveradres dat tijdens het bestellen is ingevoerd. Nadat het pinapparaat is besteld, duurt het 1 tot 3 werkdagen voordat de betaling op onze bankrekening is bijgeschreven. SumUp zal de bestelling direct na ontvangst van de betaling verzenden. Dit duurt 2 tot 3 werkdagen.
Ons artikel over levering bevat meer informatie over dit proces.

☉ Hoe volg ik mijn zending?

Via sms en e-mail ontvangt u een trackinglink zodra we uw bestelling verzenden.

Hoe helpt SumUp mij met mijn boekhouding?

☉ Kan ik mijn klanten bonnen aanbieden?

Na een geslaagde transactie heeft u de optie om uw klant gratis de bon te sturen via sms of e-mail. Als uw klant liever een fysieke bon heeft, kunt u verbinding maken met een bonnenprinter.
Klik hier voor meer informatie over printers en hier over bonnen.

☉ Wanneer ontvang ik de uitbetaling van een transactie?

Het duurt na de transactiedatum gemiddeld 2-3 werkdagen voordat het bedrag zichtbaar is op uw bankrekening. U kunt zelf de uitbetalingsfrequentie kiezen: dagelijks, wekelijks of maandelijks.
Wilt u meer informatie? Klik hier voor een handig artikel over uitbetalingen.

☉ Krijg ik een uitbetalingsrapport en/of gegevens voor mijn boekhouder?

Voor elke uitbetaling op uw bankrekening ontvangt u via e-mail een Uitbetalingsrapport (PDF-formaat) met elke transactie die in de uitbetaling zit. U kunt in uw SumUp account aangeven hoe vaak u het uitbetalingsrapport via e-mail wilt ontvangen: dagelijks of maandelijks.

U kunt uw uitbetalingsrapporten inzien en downloaden via uw SumUp account op sumup.me. Ook kunt u de status van al uw transacties controleren.

Klik op het volgende voor meer informatie:

• SumUp's Uitbetalingsrapporten: een handleiding voor de rapporten met betrekking tot uw transacties.
  • Belastingplicht: een uitleg met betrekking tot de belastingplicht tussen SumUp en haar klanten.
Kan ik SumUp in het buitenland gebruiken?

☉ In welke landen is SumUp actief?

SumUp is momenteel actief in 31 landen. Klik hier voor een overzicht van deze landen.
Alle SumUp-klanten kunnen toestemming vragen om SumUp buiten het eigen land te gebruiken, in een van de landen waar SumUp actief is.

☉ Kan ik internationale betaalpassen accepteren?

We kunnen betalingen verwerken van alle betaalkaarten met een logo van MasterCard, Maestro, V PAY, American Express, Diners Club, Discover of Union Pay. Bekijk ons Geaccepteerde betaalkaarten artikel voor meer informatie.
Het is belangrijk om te weten dat er mogelijk extra wisselkoerskosten voor de pashouder in rekening worden gebracht en dat de uitbetaling langer kan duren als er met een internationale pas wordt betaald. Bovendien moeten alle transacties worden goedgekeurd door de instantie die de pas heeft uitgegeven.

Laat uw klanten kiezen op welke manier ze willen betalen. Of het nou via chip en pin of contactloos met hun kaart of telefoon is, u hoeft nooit een klant weg te sturen.