Wat moet ik weten voor ik mij aanmeld?

Wilt u meer weten over ons pinapparaat en onze service? Hier vindt u alle antwoorden op de meest gestelde vragen voor registratie:

Tarieven en kosten

Hoeveel kost het pinapparaat?
Air-pinapparaat: € 39 (excl. btw)
3G-pinapparaat: € 99 (excl. btw)

⇨ Weet u niet zeker welk pinapparaat geschikt is voor u? Bekijk onze vergelijkingstabel.

Wat zijn de transactietarieven?
U hebt geen maandelijkse kosten, maar betaalt slechts 1,90% (NL)/2,75% (BE) per transactie voor alle geaccepteerde betaalpassen. De transactiekosten voor betalingen op afstand bedragen 2,95% + € 0,25.
⇨ Lees dit artikel voor meer informatie.
Zijn er verborgen kosten?
Geen. Geen maandelijkse kosten. Geen vast contract. Geen installatiekosten.

Accepteer pinbetalingen

Welke betaalpassen kan ik accepteren?
Met SumUp kunt u betaalpassen accepteren van alle belangrijke merken. ⇨ Lees ons artikel 'Geaccepteerde betaalpassen' voor meer informatie.
Kan ik SumUp direct gebruiken?
Ja, u kunt direct kaartbetalingen accepteren. Houd er rekening mee dat uw account moet worden geverifieerd als u de verificatielimiet van € 5.000 hebt bereikt.
⇨ U vindt hier meer informatie.
Geldt er een transactielimiet voor mijn SumUp-account?
Er is geen transactielimiet voor fysieke betalingen via uw SumUp-account. U kunt met onze pinapparaten dus een transactie voor elk bedrag uitvoeren.
⇨ Lees meer over transactie- en verificatielimieten.
Kan ik SumUp in het buitenland gebruiken?
SumUp ondersteunt momenteel 28 landen in Europa.
⇨ Klik hier voor een overzicht van deze landen.

Technische vereisten

Heb ik een SumUp pinapparaat nodig?
Ja, u hebt een van onze pinapparaten nodig om transacties te kunnen verwerken met SumUp.
Heb ik een smartphone of tablet nodig?
Air-pinapparaat: u hebt een smartphone of tablet met data-abonnement of wifi nodig om betalingen te kunnen verwerken.
⇨ Ontdek hier of uw apparaat compatibel is.
3G-pinapparaat: een zelfstandig apparaat, waarvoor geen tweede apparaat, zoals een smartphone of tablet, nodig is.
Heb ik een printer nodig?
Er is geen printer nodig. Verzend bonnen gewoon via sms of e-mail naar de klant of deel ze via de SumUp-app.
Om uw klanten een fysieke bon te kunnen bieden, kunt u de SumUp-app of uw pinapparaat verbinden met een compatibele mobiele printer of cloudprinter.
⇨ Raadpleeg ons artikel 'Printer' voor meer informatie.

Accountinformatie

Heb ik een zakelijke bankrekening nodig?
We adviseren een zakelijke bankrekening om uw zakelijke inkomsten te scheiden van uw persoonlijke financiën.
⇨ U vindt hier meer informatie over de vereisten voor een bankrekening.
Ondersteunt SumUp elke bedrijfssoort?
Houd er rekening mee dat we ons als gereguleerde entiteit moeten houden aan strenge voorwaarden die zijn opgelegd door de financiële toezichthouder, de kaartsystemen en onze betalingsverwerker.
Hoewel we verschillende bedrijven ondersteunen, kunnen we niet elk bedrijfsmodel ondersteunen. Daarom vragen we u om onze lijst met bedrijven met beperkte rechten door te nemen.
Ben ik verplicht om mijn persoonlijke informatie aan te leveren?
Ja, we hebben uw persoonlijke gegevens nodig omdat we wettelijk zijn verplicht te controleren dat u echt de persoon bent die bij SumUp is geregistreerd en de belangrijkste contactpersoon voor uw bedrijf bent. We implementeren alle benodigde beschermingsniveaus om uw informatie te beveiligen.
⇨ Lees ons artikel 'Veiligheid' voor meer informatie over dit onderwerp.

Uitbetalingen en rapporten

Wanneer ontvang ik de uitbetaling van een transactie?
Het duurt meestal tot 1-3 werkdagen (2-3 werkdagen voor Ierland en Malta) na de transactiedatum voordat het bedrag zichtbaar is op uw bankrekening.
Welke rapporten ontvang ik voor mijn belastingaangifte?
  • Een omzetrapport (PDF) dat naar de relevante financiële autoriteiten kan worden verzonden.
  • Een uitbetalingsrapport (PDF) met daarin elke transactie en alle uitbetalingen (dagelijks of maandelijks).
  • Een maandfactuur met een overzicht van de totale transactiekosten voor die periode.

Alle rapporten kunnen worden gedownload op het Dashboard.
⇨ Raadpleeg 'Mijn dashboardrapporten' voor meer informatie over alle rapporten en manieren waarop u deze kunt downloaden.

Betaal ik btw over de betalingen die ik ontvang?
Nee, er zit geen btw op onze transactietarieven.