Vouchers voor enkelvoudig gebruik (single purpose voucher of SPV) (POS)

1. De BTW moet worden toegepast op de Hoofdgroep die het artikel met de Voucher bevat. Indien bijvoorbeeld artikelen verkocht worden met 19% BTW, moet de Hoofdgroep die het artikel met de Voucher bevat een BTW-tarief van 19% hebben.
    Herinnering: BTW wordt in de Cloud toegewezen door te klikken op Masterdata > Hoofdgroep en de gewenste Hoofdgroep te bewerken.
  2. Kies een gewenst Productsoort voor uw "Voucher" artikel.
    • Standaard: het bedrag van de Voucher blijft hetzelfde. Zorg ervoor dat u een prijs toekent aan het artikel.
    • Vrije prijs (vaste tekst): Na het selecteren van de Voucher in de app, kunt u het bedrag van de voucher bepalen.
    Herinnering: artikeltype wordt in de Cloud toegewezen door het klikken op Masterdata > Article en het gewenste Artikel te bewerken.
  3. Er is een speciale betaalwijze genaamd "SPV", die ervoor zorgt dat er geen BTW wordt geheven wanneer de voucher wordt ingewisseld, zoals voorgeschreven.

Als gevolg van de nieuwe verordening inzake vouchers voor enkelvoudig gebruik (single purpose voucher of SPV) zal de verlaagde BTW worden afgeschaft. Elk artikel met een verlaagde BTW-toewijzing zal nu worden voorzien van de normale BTW-toewijzing. Dit geldt alleen voor artikelen die tot nu toe nog nooit in een boeking zijn gebruikt. Houdt u er rekening mee dat een single purpose voucher niet mogelijk is wanneer er meer dan één btw-tarief (naast 0%) in gebruik is.

Als u voor het eerst vouchers wilt instellen, of als de betaalmethode niet beschikbaar is, neem dan contact op met de klantenservice via e-mail: support.pos@sumup.nl

Voor informatie over vouchers voor enkelvoudig gebruik (single purpose voucher of SPV) in overeenstemming met de EU-verordening, klik hier.
Voor algemene informatie over het beheer van vouchers in overeenstemming met de EU-verordening, klik hier.