Hoe werkt het? - Een stapsgewijze handleiding

Welke Diensten Biedt SumUp Aan?

SumUp geeft de mogelijkheid aan klanten om overal creditcard en pinbetalingen te accepteren, met onze gemakkelijke, betaalbare pinapparaten. Klanten kunnen met SumUp kaarten accepteren met de volgende logo's: Visa, V Pay, MasterCard, Maestro of American Express.

Kom hier meer te weten over het verhaal achter ons bedrijf.

Hoe meld ik me aan?

Klik op de blauwe 'Start nu' knop op sumup.nl (sumup.be voor België). U wordt vervolgens door het 2-staps registratieproces geleid, waarin u een account kunt aanmaken en uw kaartlezer kunt bestellen.

Nieuwsgierig naar de voorwaarden voor het maken van een account? Klik hier voor de informatie die SumUp van u nodig heeft en hier voor informatie over onze bankrekeningvereisten. Vraagt u zich af of SumUp uw bedrijfssoort ondersteunt? Controleer onze lijst van Niet-ondersteunde Bedrijfssoorten

Wat zijn de volgende stappen?

Nu u helemaal klaar bent, hoeft u alleen nog maar de SumUp app te downloaden op uw telefoon of tablet. Zodra u uw kaartlezer ontvangt, kunt u deze direct gebruiken.

1. Installatie van uw kaartlezer

Installeer eenvoudig uw kaartlezer.

airicon.gif SumUp Air

Bekijk onderstaand filmpje om de stappen te doorlopen:

Log in op de SumUp App, voer een bedrag in (minimaal €1,-) en druk op "Afrekenen". Uw apparaat gaat dan scannen voor de kaartlezer en zodra deze gevonden is, gaat de kaartlezer automatisch aan.

Controleer of u met uw Air kaartlezer verbonden bent door de laatste 3 cijfers van het serienummer op uw kaartlezer te vergelijken met de cijfers op het scherm. Druk vervolgens op 'Verbind'. Bevestig de Bluetooth connectie door op het groene vinkje op uw kaartlezer te drukken en u bent succesvol verbonden!

Als u graag meer instructies wilt, dan hebben we speciaal voor u een Kaartlezer Installatie  artikel. En klik hier om de technische vereisten te bekijken voor het gebruik van SumUp.

3gicon.gifSumUp 3G

Om transacties te kunnen accepteren met uw nieuwe 3G Kaartlezer, is het belangrijk dat uw accountregistratie op sumup.me voltooid is.

Schakel vervolgens het apparaat in, selecteer de gewenste taal en log in op de kaartlezer met uw SumUp e-mailadres en wachtwoord.

Voor gedetailleerde instructies, kunt u onze SumUp 3G: Installatie handleiding raadplegen. En klik hier voor antwoorden op de meest gestelde vragen.

2. Transacties verwerken

Om transacties te verwerken na de installatie van de SumUp Air Kaartlezer, voert u het bedrag van de betaling in de app in en drukt u op "Afrekenen".

Met de 3G Kaartlezer voert u het bedrag in op de kaartlezer zelf en drukt u op het groene vinkje.

Voor beide kaartlezers geldt dat de laatste stappen hetzelfde zijn:

Steek de kaart in de kaartlezer, of leg de kaart erop (of swipe de kaart met de 3G kaartlezer) en laat de klant de transactie autoriseren. Na een succesvolle betaling heeft u de mogelijkheid om de klant een bon te sturen.

Klik hier voor meer informatie over het accepteren van kaartbetalingen en hier voor betaalbewijzen.

3. Ontvang uw uitbetaling binnen een paar dagen!

SumUp zal uw transactie verwerken (binnen 2-3 werkdagen) en stort het bedrag, na aftrek van het transactietarief, rechtstreeks op uw bankrekening.

Klik hier om te bekijken wat de minimale kosten zijn als SumUp klant en klik hier om meer te weten te komen over uitbetalingen.

En verder?