Leer uw 3G Kaartlezer kennen. Onze handleiding hieronder geeft u een inzicht in de algemene gebruikstips en mogelijkheden van uw kaartlezer.

Bekijk ons artikel 3G kaartlezer installatie handleiding voor hulp met het installeren van uw 3G Kaartlezer.

setupguideicon.png  Algemeen gebruik

Om het SumUp 3G-pinapparaat te kunnen gebruiken en betalingen te kunnen verwerken, is er een netwerkverbinding nodig. Verwerk betalingen in bovengrondse omgevingen voor optimaal resultaat.

simcardicon.png  Simkaart

De ingebouwde simkaart maakt verbinding met het sterkste netwerksignaal en heeft onbeperkte gratis data, zodat u niets extra betaalt. Het is belangrijk dat u de inbegrepen simkaart niet vervangt of aanpast. Het pinapparaat werkt alleen met de meegeleverde simkaart - niet met een andere simkaart.

chargingicon.png  Opladen

Laad uw SumUp 3G Kaartlezer op met de bijgeleverde USB type C kabel, door deze te verbinden met uw computer of een andere energiebron. Opmerking: Tijdens het opladen kan de kaartlezer gewoon transacties accepteren.

connection.png  Verbinding

Uw kaartlezer maakt, door middel van de ingebouwde simkaart, automatisch een 3G verbinding als er een mobiel netwerk binnen bereik is.
Als uw apparaat moeite heeft met het tot stand brengen van een verbinding en u dit bericht ziet "Verbindingsfout", volg dan de volgende stappen:

• Start de kaartlezer opnieuw. Zet uw kaartlezer uit door de aan-uitknop ongeveer 4 seconden ingedrukt te houden of totdat de 4 groene LED-lichtjes uitgaan. Wacht een aantal seconden en zet het apparaat weer aan.
  • Ga op een andere plek staan. Ideale plekken voor de verbinding zijn open gebieden en in de buurt van ramen.
  • Neem contact op met het support team van SumUp. Ons support team is telefonisch en via e-mail beschikbaar en helpt u graag als u problemen ervaart.

generaluseicon.png  Transactiegeschiedenis

Biedt u een overzicht van al uw transacties, inclusief onder meer de datum, het tijdstip en het bedrag. U kunt ook in één oogopslag zien of uw transacties waren geslaagd of mislukten en werden terugbetaald, uitbetaald of teruggevorderd.
Selecteer een transactie in de lijst om een bon te verzenden of het bedrag terug te betalen.

menuicon.png  Instellingen

Bekijk de menu-opties voor het 3G-pinapparaat.

Fooi
Schakel de fooi functie op uw kaartlezer in door in het menu naar "Instellingen" te gaan, "Fooi" en vervolgens "Fooi aan" te selecteren. Nadat het transactiebedrag is ingevoerd, verschijnt er nu op het scherm een fooi optie. Hiermee kan de klant een bedrag voor de fooi intoetsen. Deze fooi functie kan ook weer uitgezet worden door de stappen hierboven te volgen en "Fooi uit" te selecteren.
Taalinstellingen
U kunt de taalinstellingen van het apparaat beheren door naar het menu te gaan en vervolgens 'Instellingen' > 'Taal wijzigen' te selecteren: u kunt dan de taal voor uw apparaat selecteren.
Uitloggen
Selecteer 'Instellingen' en vervolgens 'Uitloggen' om uit te loggen van het pinapparaat. Deze functie is handig als u het pinapparaat deelt met andere zakenpartners en medewerkers.

myaccounticon.png  Mijn account

Om te bekijken met welk account u bent ingelogd op uw 3G kaartlezer, gaat u naar het menu en verlaat u deze door op het rode kruisje of gele pijltje te drukken. Uw klant ID en accountnaam verschijnen dan een paar seconden in beeld.

refund.png  Terugbetalingen uitvoeren

Ga naar 'Transactieoverzicht', klik op een transactie en schuif omlaag naar 'Transactie terugbetalen' om een bedrag helemaal of gedeeltelijk terug te betalen via uw apparaat. Maak vervolgens een keuze uit 'Volledige terugbetaling' of 'Gedeeltelijke terugbetaling'. U kunt bedragen ook terugbetalen via uw dashboard op sumup.me.

powerofficon.png  Standby modus VS Uitschakelen

In de stand-bymodus blijft het apparaat verbonden met het mobiele netwerk, zodat u op elk moment klaar bent om een transactie te verwerken. Druk kort op de aan-uitknop om de stand-bymodus voor het apparaat in te schakelen.
NB: Als u de kaartlezer 4 minuten niet gebruikt, schakelt deze automatisch over naar de stand-bymodus.

U kunt het pinapparaat volledig uitschakelen door de aan-uitknop ongeveer 4 seconden ingedrukt te houden of te wachten tot de 4 groene ledlampjes zijn uitgeschakeld. Let op: het pinapparaat moet opnieuw verbinding met internet maken als het is uitgeschakeld en weer wordt ingeschakeld.