Leer uw 3G Kaartlezer kennen. Onze handleiding hieronder geeft u een inzicht in de algemene gebruikstips en mogelijkheden van uw kaartlezer.

Bekijk ons artikel 3G kaartlezer installatie handleiding voor hulp met het installeren van uw 3G Kaartlezer.

chargingicon.png  Opladen

Laad uw SumUp 3G Kaartlezer op met de bijgeleverde USB type C kabel, door deze te verbinden met uw computer of een andere energiebron. Opmerking: Tijdens het opladen kan de kaartlezer gewoon transacties accepteren.

connection.png  Verbinding

Uw kaartlezer maakt, door middel van de ingebouwde simkaart, automatisch een 3G verbinding als er een mobiel netwerk binnen bereik is.
Als uw apparaat moeite heeft met het tot stand brengen van een verbinding en u dit bericht ziet "Verbindingsfout", volg dan de volgende stappen:

• Start de kaartlezer opnieuw. Zet uw kaartlezer uit door de aan-uitknop ongeveer 4 seconden ingedrukt te houden of totdat de 4 groene LED-lichtjes uitgaan. Wacht een aantal seconden en zet het apparaat weer aan.
  • Ga op een andere plek staan. Ideale plekken voor de verbinding zijn open gebieden en in de buurt van ramen.
  • Contact SumUp Support. Ons Support Team is bereikbaar via e-mail op support@sumup.nl/support@sumup.be of telefonisch op 020 808 4296 (NL) / 02 588 06 92 (BE) en helpt u graag als u ergens tegenaan loopt.

generaluseicon.png  Algemeen gebruik

Om betalingen met de SumUp 3G Kaartlezer te kunnen accepteren, heeft u een internetverbinding nodig. (Opmerking: de kaartlezer bevat onbeperkte data). Accepteer kaartbetalingen op plekken boven de grond, voor optimaal gebruik van de kaartlezer.

refund.png  Terugbetalingen uitvoeren

U kunt volledige terugbetalingen van transacties doen die met de SumUp 3G Kaartlezer zijn gedaan, in uw dashboard op sumup.me. Bekijk ons artikel Terugbetalen transacties om een terugbetaling te doen.

setupguideicon.png  Taalinstellingen

Om de taalinstellingen van de kaartlezer te beheren, gaat u naar het menu scherm, selecteert u "Systeem" en vervolgens "Wijzig taal": selecteer hier de taal voor het apparaat.

menuicon.png  Menu

De onderstaande tabel geeft een lijst weer van de menuopties die beschikbaar zijn op de 3G Kaartlezer.

Laatste Transactie Bekijk gegevens zoals datum, bedrag en de status van uw laatste transactie. U kunt ook het betaalbewijs opnieuw sturen naar uw klant via e-mail of SMS.
Transactieoverzicht Hier vindt u een lijst met alle gegevens zoals datum, tijd en bedragen van uw transacties. Selecteer hier voor welke transactie u het betaalbewijs opnieuw wilt verzenden.
Systeem Beheer hier de taalinstellingen van uw apparaat door "Wijzig taal" te selecteren.
Instellingen Met de optie 'uitloggen' kunt u uitloggen uit het apparaat.
Software informatie Geeft recentste update versie van het apparaat weer.

myaccounticon.png  Mijn account

Om te bekijken met welk account u bent ingelogd op uw 3G kaartlezer, gaat u naar het menu en verlaat u deze door op het rode kruisje of gele pijltje te drukken. Uw klant ID en accountnaam verschijnen dan een paar seconden in beeld.

simcardicon.png  Simkaart

Het is belangrijk dat klanten de ingebouwde simkaart niet vervangen of aanpassen. De kaartlezer werkt alleen met de ingebouwde simkaart en niet met een andere simkaart.

powerofficon.png  Standby modus VS Uitschakelen

In de standby modus blijft de kaartlezer verbonden met het internet, zodat u altijd klaar bent om een transactie te doen. U bespaart hiermee nog steeds batterij. Druk op de aan-uitknop om de kaartlezer in standby modus te zetten. Opmerking: Als u de kaartlezer 4 minuten niet gebruikt, gaat deze automatisch in de standby modus.
Om de kaartlezer volledig uit te schakelen, houdt u de aan-uitknop voor ongeveer 4 seconden ingedrukt of u wacht tot de 4 groene LED-lichtjes uit zijn. Houd er rekening mee dat de kaartlezer opnieuw internetverbinding moet maken, als deze is uitgeschakeld en weer wordt aangezet.

tippingicon.png  Fooi geven

Schakel de fooi functie op uw kaartlezer in door in het menu naar "Instellingen" te gaan, "Fooi" en vervolgens "Fooi aan" te selecteren. Nadat het transactiebedrag is ingevoerd, verschijnt er nu op het scherm een fooi optie. Hiermee kan de klant een bedrag voor de fooi intoetsen. Deze fooi functie kan ook weer uitgezet worden door de stappen hierboven te volgen en "Fooi uit" te selecteren.