Leer uw 3G Kaartlezer kennen. Onze handleiding hieronder geeft u een inzicht in de algemene gebruikstips en mogelijkheden van uw kaartlezer.

Bekijk ons artikel 3G kaartlezer installatie handleiding voor hulp met het installeren van uw 3G Kaartlezer.

setupguideicon.png  Algemeen gebruik

Om het SumUp 3G-pinapparaat te kunnen gebruiken en betalingen te kunnen verwerken, is er een netwerkverbinding nodig. Verwerk betalingen in bovengrondse omgevingen voor optimaal resultaat.

simcardicon.png  Simkaart

De ingebouwde simkaart in het pinapparaat heeft onbeperkte data en verbindt met het sterkste netwerk, zonder extra kosten. Het is belangrijk dat de ingebouwde simkaart niet wordt vervangen of aangepast. Het pinapparaat werkt alleen met de meegeleverde simkaart, dus niet met een andere simkaart.

chargingicon.png  Opladen

Laad uw SumUp 3G Kaartlezer op met de bijgeleverde USB type C kabel, door deze te verbinden met uw computer of een andere energiebron. Opmerking: Tijdens het opladen kan de kaartlezer gewoon transacties accepteren.

connection.png  Verbinding

Uw apparaat zal via de meegeleverde simkaart automatisch verbinding met een netwerk moeten maken, in alle omgevingen waarin een mobiel netwerk beschikbaar is. Bekijk het netwerk waarmee uw apparaat is verbonden door in het menu naar 'Instellingen' te gaan en 'Connectietype' te selecteren.
Probeer de volgende oplossingen als uw apparaat moeilijk verbinding kan maken en het bericht 'Verbindingsfout' weergeeft:

• Start de kaartlezer opnieuw. Zet uw kaartlezer uit door de aan-uitknop ongeveer 4 seconden ingedrukt te houden of totdat de 4 groene LED-lichtjes uitgaan. Wacht een aantal seconden en zet het apparaat weer aan.
  • Ga op een andere plek staan. Ideale plekken voor de verbinding zijn open gebieden en in de buurt van ramen.
  • Neem contact op met het support team van SumUp . Ons support team is telefonisch en via e-mail beschikbaar en helpt u graag als u problemen ervaart.

generaluseicon.png  Transactiegeschiedenis

Biedt een overzicht van uw transacties met gegevens zoals datum, tijd en transactie bedrag. Selecteer hier voor welke transactie u de bon opnieuw wilt verzenden.

menuicon.png  Instellingen

Bekijk de menu-opties voor het 3G-pinapparaat.

Fooi
Schakel de fooi functie op uw kaartlezer in door in het menu naar "Instellingen" te gaan, "Fooi" en vervolgens "Fooi aan" te selecteren. Nadat het transactiebedrag is ingevoerd, verschijnt er nu op het scherm een fooi optie. Hiermee kan de klant een bedrag voor de fooi intoetsen. Deze fooi functie kan ook weer uitgezet worden door de stappen hierboven te volgen en "Fooi uit" te selecteren.
Taalinstellingen
U kunt de taalinstellingen van het apparaat beheren door naar het menu te gaan en vervolgens 'Instellingen' > 'Taal wijzigen' te selecteren: u kunt dan de taal voor uw apparaat selecteren.
Uitloggen
Selecteer 'Instellingen' en vervolgens 'Uitloggen' om uit te loggen van het pinapparaat. Deze functie is handig als u het pinapparaat deelt met andere zakenpartners en medewerkers.

myaccounticon.png  Mijn account

Om te bekijken met welk account u bent ingelogd op uw 3G kaartlezer, gaat u naar het menu en verlaat u deze door op het rode kruisje of gele pijltje te drukken. Uw klant ID en accountnaam verschijnen dan een paar seconden in beeld.

refund.png  Terugbetalingen uitvoeren

U kunt volledige terugbetalingen van transacties doen die met de SumUp 3G Kaartlezer zijn gedaan, in uw dashboard op sumup.me. Bekijk ons artikel Terugbetalen transacties om een terugbetaling te doen.

powerofficon.png  Standby modus VS Uitschakelen

In de stand-bymodus blijft het apparaat verbonden met het mobiele netwerk, zodat u op elk moment klaar bent om een transactie te verwerken. Druk kort op de aan-uitknop om de stand-bymodus voor het apparaat in te schakelen.
NB: Als u het pinapparaat 4 minuten niet gebruikt, wordt automatisch de stand-bymodus ingeschakeld. U kunt het pinapparaat volledig uitschakelen door de aan-uitknop ongeveer 4 seconden ingedrukt te houden of te wachten tot de 4 groene ledlampjes zijn uitgeschakeld. Let op: Het pinapparaat moet opnieuw verbinding met internet maken, als het is uitgeschakeld en weer wordt ingeschakeld.