U kunt alleen afdrukken als het 3G pinapparaat is verbonden met wifi of met een mobiel netwerk.

Betalingsbewijzen printen

Afdrukken op verzoek en automatisch afdrukken

U kunt kiezen tussen afdrukken op verzoek en automatisch afdrukken na elke transactie. U kunt uw instellingen wijzigen wanneer u maar wilt:

1. Gebruik de pijlen op uw 3G om naar 'Apparaatinstellingen' in het menu te gaan.

2. Selecteer daarna 'Printer'.

3. Kies 'Betalingsbewijzen automatisch afdrukken'.

4. Kies daarna 'Aan' of 'Uit'.

Als automatisch afdrukken is uitgeschakeld, worden de opties voor betalingsbewijzen weergegeven na het bericht 'Betaling goedgekeurd'. Druk gewoon op 'Betalingsbewijs afdrukken' om af te drukken. Als automatisch afdrukken is ingeschakeld, worden kassabonnen automatisch afgedrukt na het scherm 'Betaling goedgekeurd'.

Belangrijk:

Zorg ervoor dat u uw pinapparaat aan de printer bevestigt voordat u op het groene vinkje drukt om een transactie te voltooien. Als u de apparaten bevestigt nadat de transactie is begonnen, kan er geen betalingsbewijs worden afgedrukt.

Betalingsbewijzen van eerdere transacties afdrukken

U kunt op elk moment een betalingsbewijs afdrukken via uw transactieoverzicht:

1. Ga met de pijlen naar 'Transactieoverzicht' en selecteer de relevante transactie;

2. Selecteer de optie 'Betalingsbewijs';

3. U kunt er nu voor kiezen om het betalingsbewijs af te drukken of via e-mail of sms te verzenden.

Betalingsbewijzen afscheuren en vastgelopen papier

Scheur betalingsbewijzen over de hele breedte omhoog af, naar uzelf toe. Het onderstaande schema laat zien hoe u dat doet.

Als het papier verkeerd wordt afgescheurd, kunt u foutbericht zien dat aangeeft dat het papier van de printer op is. U kunt deze fout als volgt oplossen:

1. Duw de bovenkant van de printer open;

2. Verwijder een stukje papier.

3. Sluit de bovenkant.

De papierrol vervangen

Elke printer wordt geleverd met 3 papierrollen (1 in de printer en 2 navullingen). Daarna zijn rollen met een breedte van 57 mm en een diameter van 30 mm compatibel als navulling.

Als het papier in de printer op is, wordt er een bericht weergegeven op uw pinapparaat. Als de rol begint op te raken, zullen er vage rode lijnen op afgedrukte betalingsbewijzen worden weergegeven. U kunt de rol als volgt vervangen:

1. Druk op de bovenkant om deze te openen.

2. Plaats een nieuwe papierrol zoals weergegeven op de onderstaande afbeelding;

3. Sluit de bovenkant.

Oplaadstation

Als de printer op een stroomvoorziening is aangesloten, laadt hij zichzelf en elk aangesloten 3G-pinapparaat op. Tijdens het opladen brandt er een rood ledlampje naast de oplaadaansluiting van de printer. Het lampje wordt groen als het apparaat helemaal is opgeladen.

Volg deze stappen om het batterijniveau van uw printer te controleren:

1. Plaats uw 3G-pinapparaat in de printer.

2. Ga naar 'Menu'.

3. Selecteer 'Apparaatinstellingen';

4. Kies 'Printer'.

Uw apparaat wordt geleverd met een oplaadadapter. Zorg ervoor dat een adapter van een andere leverancier ondersteuning biedt voor het opladen van USB-C naar USB-C en dat de adapter aan de volgende criteria op het gebied van spanning en stroomsterkte voldoet: 5 V/3 A, 9 V/2 A, 12 V/1,5 A.

Als er een adapter wordt gebruikt die niet aan deze specificaties voldoet, kan de printer daardoor worden beschadigd.