SumUp iOS-app: Productcatalogus

Met de productcatalogus kunt u producten en schappen creëren zodat u uw producten op één plek kunt beheren. Op deze manier kunt u nog sneller transacties doen.

Opmerking: De productcatalogus is enkel beschikbaar in de iOS SumUp-app. Bekijk dit artikel als u Android gebruikt.

De productcatalogus

In uw productcatalogus kunt u uw producten creëren en beheren.

Productcatalogus inschakelen

Om de productcatalogus in uw SumUp-app in te schakelen, drukt u op het instellingen symbool Default.pngonderin de menubalk en schuift u het balkje naast "Productcatalogus" naar rechts.

Betalingen doen met de ingeschakelde Productcatalogus
  1. Meld u aan in uw SumUp-app met uw accountgegevens.
  2. Als de productcatalogus is ingeschakeld, opent de app automatisch het scherm met "Alle producten" waar u per categorie kunt selecteren of zoeken. Vervolgens selecteert u het product en worden automatisch de prijs en omschrijving van het product toegevoegd bij de transactie.
  3. Druk op het product. Als u meerdere variaties van dit product heeft, selecteert u de versie van het product dat u wilt afrekenen.
  4. Het product is nu opgeslagen in uw winkelwagen die u onderaan aan uw scherm kunt vinden. U kunt vervolgens meer producten toevoegen door terug te gaan naar het scherm met "Alle producten" of u kunt afrekenen door op de "Afrekenen" knop te drukken.
  5. Vervolgens ziet u het "Betaalmethoden" scherm.
  6. De klant kan nu met een kaart, contactloos of contant betalen als u dit heeft ingeschakeld. Klik hier  voor meer informatie over het inschakelen en accepteren van contante betalingen en hier over het accepteren van kaartbetalingen.
  7. Geslaagd! U heeft succesvol een betaling gedaan met gebruik van uw productcatalogus.

De winkelwagen

De winkelwagen laat de namen, aantallen van de producten en btw (als deze ingeschakeld is) zien. Ook rekent u hier de producten af.

Toegang verkrijgen tot uw winkelwagen
  1. Druk op het verkoop symboolDefault.png(helemaal links onderaan).
  2. Klik op het winkelwagen symbool bijna onderaan het scherm om de producten in uw winkelwagen te bekijken.
Aanpassen winkelwagen
  1. Druk op het verkoop symboolDefault.png(helemaal links onderaan).
  2. Klik op het winkelwagen symbool bijna onderaan het scherm om de producten in uw winkelwagen te bekijken.
  3. U kunt producten toevoegen of verwijderen door het product te selecteren en de symbolen "+" en "-" te gebruiken om het aantal te wijzigen.

Uw producten beheren

Optimaliseer uw productcatalogus door producten en de varianten van uw producten toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

Voeg een nieuw product toe

Om te beginnen met het beheren van uw productcatalogus,

1. is het van belang dat uw productcatalogus is ingeschakeld door middel van bovenstaande stappen.
  2. Klik op het VerkoopsymboolDefault.png(helemaal links onderaan) om uw productcatalogus te openen.
  3. Selecteer het bewerkingssymbool helemaal rechtsbovenin. Selecteer vervolgens links onderin "Nieuw product".
  4. Er verschijnt een scherm waarin u de productnaam kunt invoeren, een foto kunt uploaden van het product (optioneel), een prijs en label kunt toevoegen en een variant kunt toevoegen als u meerdere versies heeft van hetzelfde product.
  5. Als u meerdere varianten van hetzelfde product heeft en graag aparte namen en prijzen wilt toevoegen voor elke variant, dan kunt u deze per stuk invoeren in "Voeg een variant toe"
  6. U kunt een btw-tarief selecteren voor het product. Als u de btw-tarieven wilt wijzigen, bekijk dan hieronder onze handleiding over het beheren van btw-tarieven.
  7. Klik op het vinkje rechts bovenaan om de productgegevens op te slaan.
Verplaats een product
  1. Klik op het VerkoopsymboolDefault.png(helemaal links onderaan) om uw productcatalogus te openen.
  2. Zoek het product bovenaan in de zoekbalk of binnen de respectievelijke categorie.
  3. Druk vervolgens op het product en het "Product bewerken" scherm verschijnt.
  4. In het tweede veld kunt u de categorie wijzigen waartoe het product behoort.
  5. Bevestig deze wijziging door rechts bovenaan op het vinkje te drukken. Hiermee wordt het product opgeslagen in de geselecteerde categorie.
Product bewerken
  1. Klik op het VerkoopsymboolDefault.png(helemaal links onderaan) om uw productcatalogus te openen.
  2. Zoek het product bovenaan in de zoekbalk of binnen de respectievelijke categorie.
  3. Druk op het product en het "Product bewerken" scherm verschijnt. Hier kunt u de naam, categorie, afbeelding, label, prijs en btw-tarief aanpassen van het product.
  4. Klik op het vinkje rechts bovenaan in de hoek om de wijzigingen te bevestigen.
Upload/Wijzig een productfoto
  1. Klik op het VerkoopsymboolDefault.png(helemaal links onderaan) om uw productcatalogus te openen.
  2. Zoek het product bovenaan in de zoekbalk of binnen de respectievelijke categorie.
  3. Zodra u het product selecteert, verschijnt het "Product bewerken" scherm.
  4. Klik op de afbeelding van het product en u ziet de volgende opties:
  • Kies uit galerij: Hiermee kunt u een foto selecteren uit de fotogallerij
    van uw apparaat.
  • Foto instellen: Met deze optie kunt u direct een foto voor het product maken.
  • Verwijder afbeelding: Hiermee wordt de huidige foto van het product verwijderd. Opmerking: U kunt de foto verwijderen maar het product zelf bewaren.
Verwijder een product
  1. Klik op het VerkoopsymboolDefault.png(helemaal links onderaan) om uw productcatalogus te openen.
  2. Zoek het product bovenaan in de zoekbalk of binnen de respectievelijke categorie.
  3. Druk vervolgens op het product en het "Product bewerken" scherm verschijnt.
  4. Druk op "Verwijder product" om het product te verwijderen uit uw productcatalogus.

Categorieën beheren

Met de product categorieën kunt u de producten groeperen door deze onder eigen aangemaakte categorieën te plaatsen, waarmee het afrekenen wordt vergemakkelijkt.

Maak een nieuwe categorie aan
  1. Klik op het VerkoopsymboolDefault.png(helemaal links onderaan) om uw productcatalogus te openen.
  2. Druk op "Bewerk" rechts bovenin en vervolgens kunt u onderin de optie "Nieuwe categorie" selecteren.
  3. Er verschijnt een scherm waarin u de categorie een naam kunt geven. Voer de naam in voor de categorie en druk op "Klaar".

Deze categorie kunt u nu gebruiken om uw huidige of nieuwe producten mee in te delen.

Wijzig naam van categorie
  1. Klik op het VerkoopsymboolDefault.png(helemaal links onderaan) om uw productcatalogus te openen.
  2. Selecteer de categorie waarvan u de naam wilt wijzigen.
  3. Er verschijnt een scherm waarin u de naam van de categorie kunt wijzigen. Wijzig de naam naar wens.
  4. Selecteer "Klaar"als u klaar bent en de nieuwe categorienaam wordt vervolgens opgeslagen.
Verwijder een categorie

Verwijder een categorie (en daarmee alle producten daarin) als volgt:

1. Klik op het VerkoopsymboolDefault.png(helemaal links onderaan) om uw productcatalogus te openen.
  2. Selecteer de categorie die u wilt verwijderen.
  3. Er verschijnt een scherm waarin u de categorienaam kunt bewerken. Hier heeft u ook de optie om een categorie te verwijderen door "Verwijder product" te selecteren.
  4. Zodra u "Verwijder product" selecteert, worden de categorie en alle producten in deze categorie verwijderd uit uw productcatalogus.

Btw beheren

Met de optie "BTW" kunt u uw btw-tarieven beheren. Opmerking: om btw te wijzigen/in te schakelen, moet de productcatalogus ingeschakeld zijn. (Zie hierboven voor een handleiding hierover.)

Btw tarieven instellen
  1. Druk op het instellingen-symboolDefault.png, schakel de productcatalogus in en selecteer vervolgens "Btw".
  2. Standaard wordt het lokale btw-tarief automatisch weergegeven op de eerste regel. Als u het standaard btw-tarief wilt wijzigen, drukt u rechtsbovenin op "Wijzig" en voert u het desgewenste tarief in. Dit btw-tarief zal standaard geselecteerd worden voor nieuwe producten of handmatig ingevoerde items. Hier kunt u ook andere btw-tarieven aanmaken door het percentage rechts en de naam van het btw-tarief links in te voeren.
  3. Klik op "Klaar" als u de gewenste btw-tarieven heeft ingesteld.
Bewerk btw
  1. Druk op het instellingen-symboolDefault.pngen selecteer "Btw".
  2. Selecteer het btw-tarief dat u wilt wijzigen en pas het percentage of de naam naar wens aan.
Verwijder btw
  1. Druk op het instellingen-symboolDefault.pngen selecteer "Btw".
  2. Selecteer de btw-tarieven die u wilt verwijderen.
  3. Het btw-tarief wordt verwijderd door op het min-symbool te drukken.

Opmerking: Zorg ervoor dat het btw-tarief dat u wilt verwijderen niet gelinkt is aan een product en dat dit niet het standaard btw-tarief is. Het standaard btw-tarief kan namelijk niet gewijzigd of verwijderd worden.