NFC-betalingen; Google en Apple Pay accepteren

Uw SumUp-pinapparaat kan contactloze betalingen accepteren dankzij 'near field communication' (NFC).

Hierdoor kunt u betalingen accepteren door de contactloze pas plat tegen de bovenste helft van het pinapparaat te houden. Dit geldt ook voor het gebruik van wallet-apps, zoals Google Pay en Apple Pay.*

Nadat de pas, de telefoon van uw klant of elk ander werkend apparaat op het pinapparaat is gelegd, hoort u een piep en gaan er 4 LED lampjes branden. Dit betekent dat de transactie succesvol was.

Transacties tot € 30 hoeven normaal gesproken niet te worden geautoriseerd, maar bedragen hierboven moeten door de klant worden geautoriseerd door middel van een pincode of handtekening. (Dit limiet wordt bepaald door de bank die de pas verstrekt en kan per bank verschillen.)

Passen met een optie voor contactloos betalen zijn te herkennen aan dit logo:

Welke kosten gelden er voor contactloze betalingen?

Contactloze betalingen worden op dezelfde manier verwerkt als creditcards. Daarom gelden dezelfde tarieven voor zowel contactloze als Chip en PIN transacties.

________________

* Wallet-apps kunnen alleen met SumUp-apparaten worden gebruikt als de pas die in de app is opgeslagen wordt ondersteund.