Betaling ontvangen via Betaling op afstand

Hebt u zich geregistreerd voor Betaling op afstand en wilt u betalingen op afstand accepteren? In deze handleiding leest u hoe u snel en veilig kunt starten.

Hebt u zich nog niet geregistreerd? Kom hier meer te weten over Betaling op afstand en de tarieven.

Transacties zonder fysieke betaalpas accepteren met Betaling op afstand

Stap 1:
Meld u aan op sumup.me en selecteer 'Betaling op afstand' in het menu aan de linkerkant.
U kunt ook uw SumUp-app openen. Ga naar 'Instellingen' en selecteer 'Betaling op afstand'.

Stap 2:
Voer het te betalen bedrag in, inclusief een beschrijving van het artikel of de service.
NB: U moet een beschrijving invoeren om een transactie te kunnen uitvoeren.
Om terugboekingen te voorkomen, is het van belang een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving te geven. Uw klant kan het bedrag daardoor gemakkelijk herkennen.

Stap 3:
Voer de pasgegevens van de klant in en klik op 'Verder'.

Stap 4:
Er zal nu een tabblad worden geopend met daarin een samenvatting van de transactie.
Is alles correct? Klik dan op 'Betaling verwerken' om de transactie te bevestigen.

Stap 5:
Nadat de betaling succesvol is verwerkt, kunt u de klant een bon verstrekken via e-mail of sms. Ook kunt u verbinding maken met een printer om een fysieke bon mee te geven.
We adviseren u om uw klanten altijd een bon te geven. Dit helpt ze om de transactie te herinneren en daarmee wordt de kans op een terugboeking verkleind.

Gefeliciteerd – U hebt uw eerste transactie via Betaling op afstand uitgevoerd.

U kunt deze transactie nu terugzien onder Transactieoverzicht in uw SumUp-account.
NB: De transactie via Betaling op afstand zal net als alle andere transacties via uw SumUp-pinapparaat worden weergegeven. U ziet het verschil in transactietarieven in het uitbetalingsrapport.

Stel uzelf altijd de volgende vragen als u betalingen op afstand accepteert:

• Is de pashouder ook de eigenaar van de pas?
  • Is de klant tevreden over de geleverde goederen/diensten?

Als u een van deze vragen met 'Nee' moet beantwoorden, kunt u het pashouder declaratieformulier gebruiken en kopieën van de voorkant van de creditcard vragen om na te gaan of deze overeenkomen met de gegevens van de klant.

Nog steeds niet overtuigd?

Als u twijfelt of de persoon die de transactie uitvoert de eigenaar van de pas is, hoeft u niet verder te gaan. Als u pasbetalingen niet accepteert als u de identiteit van de eigenaar van de pas niet kunt bevestigen, voorkomt u de kans op een terugboeking of zelfs fraude.

Download het pashouder declaratieformulier hier: